Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiviheti az anya a gyermekét...

Kiviheti az anya a gyermekét átmenetileg EU-n belül az apa engedélye nélkül, ha a szülők nem élnek együtt és semmilyen jogi megállapodás nem született?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 19. 06:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
de ez annyira normáltalan, hol marad akkor a kérdező segítése? Vagy ez itt csak privátban lehet már, mert egyesek szeretik nyomni a dislike gombot? -.-
2015. ápr. 19. 07:26
 12/24 anonim ***** válasza:
45%
Kifejezetten káros? A gyamhivatal adta ezt az információt. Ki akartam költözni a gyerekemmel külföldre és anno a végleges kitelepedeshez az ő engedelyuk kellett. Ott mondta ezt az ugyintezo. Mi is ebben a káros? Hogy tisztán látható, hogy egyik szülő sem mindenható? Tudod hány olyan apuka/anyuka van, aki magasról xar a gyerekre, de nem engedi, hogy külföldre költözzön, csak kibaxasbol? Nálunk apuka nem játszott -évekkel a költözés előtt megszuntettek a szülői felügyeleti jogát - és anno még így is meg hallgatták volna, hogy akarja e a költözést. Joga lett volna nemet mondani annak ellenére, hogy a gyereket születése után elhagyta, évekig nem látta, gyermekelhelyezesi tárgyalason nem jelent meg, tartasdijat nem fizetett, kapcsolatot semmilyen formában nem tartott. Szerinted ilyenkor nem azt keresi az ember, hogy hogyan lehet ezt a hulye torvenyt kijatszani?
2015. ápr. 19. 07:31
 13/24 anonim ***** válasza:

10!

A kérdés ki írásának időpontja 06:09 - nehezen érkezett volna rá bármi válasz éjjel. ...

Amúgy meg tehet apuka feljelentést, csak sokra nem megy vele. Átmeneti külföldre távozáshoz joga van a gondozo szülőnek. Max a lathatas miatt lehet eljárás, amiatt is csak akkor, ha az szabályozva volt

2015. ápr. 19. 07:34
 14/24 anonim ***** válasza:
55%

Szeretem amikor valaki minden kérdésre ráhúzza a saját helyzetét.

Megértem hogy vannak helyzetek amikor játszani kell a joggal de itt nem biztos hogy ez a helyzet áll fenn.

Adott egy 2 éves gyerek, meg a szülei.

Nem tudom mit takar a semmilyen jogi megállapodás nem született kifejezés, ha azt hogy nincs meghatározva a felügyeleti jog akkor az közös felügyeleti jogot jelent aminél nem tehet olyat se az apa se az anya hogy kimegy a gyerekkel külföldre.

Ha az anyáé a felügyeleti jog akkor átmenetileg kiviheti de nem tartósan.

Ugyanis van hogy az anya részéről játszik a bosszú, vagy csak szimplán lexarja hogy apja is van a gyereknek.

Értem hogy vannak apák akiket csak biológiai funkcióik miatt hívunk annak, de itt nem tudjuk hogy így van e, és ha itt az apa tök normális szereti a lányát támogatja stb akkor elég nagy kib*szás hogy az anya csak úgy lelép a gyerekkel, úgy hogy aztán el se tudod érni.

Tehát értem hogy van amikor kell a kiskapu de ne már hogy minden ismeretlen helyzetre ráhúzzuk ezt.

2015. ápr. 19. 07:54
 15/24 anonim ***** válasza:
Átmenetileg kimehet, utolsó, ezt értsd már meg. Nem derült ki -legalábbis én nem láttam- hogy mennyi ideje vannak kint, hol és mit csinálnak. Simán ki viheti pl a nagyszulohoz 3 hónapra "nyaralni ". Amúgy meg egyértelmű, hogy mindenki a saját tapasztalatát írja le, hiszen azt tudja, hogy hogy működik. Ezzel mi a probléma?
2015. ápr. 19. 07:58
 16/24 anonim ***** válasza:
31%

[link]

Itt is írja hogy nincs joga közös felügyelet esetén tájékoztatás nélkül kivinni a gyereket.

Aki nem volt ilyen helyzetben érintve az nyilván saját helyzetet nem hoz de a törvényt attól ismerheti.

Nekem a helyzetben nem az zavaró hogy kivitte az anya a gyereket hanem hogy elmulasztotta értesíteni az apát arról hogy viszi meg hogy meddig. Komolyan ha a te gyerekedet vinné ki az apa egy szó nélkül úgy hogy el se tudod érni és nem tudod mikor jönnek vissza te nem ijednél meg, te nem akarnád tudni hova ment meddig vitte? Egy telefont azért szerintem megérdemel a másik.

2015. ápr. 19. 08:08
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a fel-le pontozást nem kell magatokra venni. Én pl mindenkit lepontozok, mert utána izgi nézni az emiatt kialakult parázs vitákat. Muhahahahahahaaaaa!

=D

2015. ápr. 19. 08:12
 18/24 anonim ***** válasza:
7%
De nyilván. Viszont itt simán mondatja anya, hogy ő szólt. Egy állítás egy tagadás. Honnan tudja amúgy az apa, hogy külföldre ment? Elég jól van tajekoztatva, ha azt is tudja, hogy az Eu-n belül mentek és átmeneti a távollét. Nem úgy tűnik, hogy az anya titkolta volna.... Simán elkepzelheto pl hogy az anya édesanyja beteg, kórházban van, így az anya elutazott hozzá Romániába, hogy gondoskodjon a kiskorú testvereirol. Nem tudja meddig marad, mikor jön rendbe az anyja.
2015. ápr. 19. 08:16
 19/24 anonim ***** válasza:
15%
Te vedd be a gyógyszeredet 69%-os én meg itt hagyom az oldalt, amíg ilyen hozzád hasonló némberek járnak ide.
2015. ápr. 19. 08:24
 20/24 anonim ***** válasza:
8%
Jó döntés, utolsó. Vissza se gyere
2015. ápr. 19. 08:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!