Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A pénz megváltoztatja az...

A pénz megváltoztatja az embereket?

Figyelt kérdés
Gondolom, ha pl. van egy eléggé szegény ember,elég rossz sorsban él, meg minden és gazdag lesz... az megváltoztatja a személyiségét vagy viselkedését? vagy miben változhat? egyáltalán megváltozik?
2010. febr. 20. 16:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%
El fogod vesziteni sajnos,ha nem tudod majd vele tartani a lépést!
2010. febr. 20. 18:10
 12/20 A kérdező kommentje:
hát a lépést biztos nem tudom vele majd tartani!x) de nem nézem ki belőle hogy ez miatt tönkre fog menni barátságunk!:S de sose tudni! sajnos én is rengeteget csalódtam már az emberekben... és már nem tudom... felmerült ez az egész bennem...
2010. febr. 20. 18:14
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

ha tényleg olyan barát, aki a pénz miatt veszíti el az egyik barátnöjét, vagy akár többet is, sosem volt barát ..

egyébként igen, meg tudja változtatni az embereket a pénz. de nem mindenkit .

pénznél sokkal többet ér egy igaz barát ( szeritem .. )

2010. febr. 20. 18:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A pénz nem tesz tönkre egy IGAZ barátságot, ha mégis tönkremegy, az nem igazi barátság. Ez az én tapasztalatom, az igazi barátaimmal kitartottunk egymás mellett mai napig, közelről vagy távolról, magyarok és nem magyarok, magyarul vagy angolul kommunikálva, van olyan barátom (angolul mindketten tudunk, ő magyarul nem tud), aki még rosszabb országban él, bár tudnék rajta segíteni, tudod, ha megnyerném a lottó főnyereményét, azon túl, hogy kievickélhetnék végre a gödörből és lenne miből megcsinálni, ami már gyerekkori terv, neki is segítenék, hogy megvalósíthassa az álmait.
2010. febr. 20. 18:52
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki változik meg. Nem a nyálamat verem most, de én elég rossz körülmények között nőttem fel, most nagyon szépen élek, igaz külföldön, de amint hazaérek, már megyek is a régi barátaimhoz. érdekes, mert épp Anyukám piszkál, hogy ne foglalkozzak velük többet, de nem tudok így tenni, hiszen általánosba is együtt jártunk. Pár barátom azonnal eltűnt mikor elköltöztem, szerintem attól féltek amitől te és meg akarták előzni.

25/N

2010. febr. 21. 11:05
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is személyiség kérdése...

Van olyan barátom, akinek egy ideje igen jól megy a szekér..

Nem költ hülyeségekre,"kínaiból" öltözködik,megtartotta a régi barátait.

Egyetlen nagyobb beruházása egy autó volt,ami valljuk be,nem luxus manapság(nem csillivilli vadiúj,használt,de gurul)

Annyiban változott a helyzet,hogy nem kell azon aggódnia, hogy miből fog holnap kajálni,miből fizeti a számlákat,és ha van kedve elmenni pl moziba vagy egy pizzára,akkor megteheti szívfájdalom nélkül...

2010. márc. 7. 23:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, te hogy állsz hozzá.

Mert az is rossz ám, hogy ha az ember azt látja, hogy a szegényebb sorsú barátja húzza a száját: biztos nem fogsz már engem úgy tekinteni mint eddig... Meg ha meglátják az irigységnek még az árnyékát is, menekülni fognak. Aztán lehet mondani, hogy nekik állt feljebb.

Nekem van egy barátnőm, vagy 3 éve ismerem. Teljesen más háttérből jöttünk (kulturálisan), ő proli felfogású családból származik, alkoholista apukával, én meg polgári-paraszti felfogású értelmiségi családból. Mindketten megtértünk és így jöttünk össze. Neki mi úgy élünk, mint egy krőzus, mivel őket semmivel nem tudták és nem is akarták támogatni a szülők, mi pedig jól indultunk és ezért megtakarításaink is vannak. Szegény mindig attól fél, hogy a szegénysége miatt nem fog megfelelni nekem. Én ezen soha nem problémázok, de az ő fennakadása zavar. Mostanában már kevesebbet problémázik ezen, így nekem is jobb.

2010. márc. 8. 01:57
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen, főleg, hogy a jót könnyű megszokni.

De a kérdésre magad is felelhetsz, elég, ha gondolatban összehasonlítod magad egy hajléktalannal, kisebbség egy tagjával, alkoholistával, stb. Mert lehet, hogy az állapotuk, körülményeik mások, de ugyanúgy emberek. Pénzzel pedig ennél sokkal nagyobb falak épülnek az emberek közé. (félni-, veszteni-, rejtenivaló, lenézés, irigység, stb.)

2010. márc. 8. 07:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Figylj, leginkább attól függ, hogy milyenné nevelték a szülei. Ha a szegénységükben hiteleket vettek fel, hogy drága nyaralsára menjenek, vagy drága ajándékot tukjanak venni, akkor biztos lehetsz benne, hogy most elszáll vele a ló, és mást se fogsz hallani, csak hogy milyen kacatokat vásárol. Ez elég unalmas.

Ha viszont otthon náluk az volt, hogy amennyi van azt beosztjuk, és azzal elégedettek vagyunk, akkor biztos lehetsz benne, hogy ugyanaz a lány maradt mint eddig.

Olyannál lehet probléma, hogy mondjuk meglepne téged egy drága ajándékkal, és te ettől megijedsz mert nem tudod visszaadni. Nem is kell!!! Ha tényleg a barátnőd, akkor nem azért veszi, hogy visszakapja tőled.

Lehet olyan is, hogy elmenne kirándulni valahová, az ő kocsijával, egy pár napra, és elhív. Előre tisztázzátok, hogy te mit tudsz fizetni, és ha ő azt modja, hogy a többit ő állja, mert őt ez nem érdekli, csak hogy csináljatok egy csajos programot, akkor szintén fogadd el. Még te is kerülhetsz jómódba, akkor majd visszaadod :)

A lényeg az, hogy ne érezd magad kellemetlenül azért, mert neked kevés pénzed van, de mindig tudasd, hogy neked mi fér bele és mi nem. Ő ehhez fog alkalmazkodni.

Egyébként lesz neki elég gondja, a rendes pasi ugyanis megijed a gazdag nőtől, a szélhámos meg csak a pénzére hajt. Tapasztalatból mondom :)

2010. márc. 8. 08:20
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!:)
2010. márc. 8. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!