Elfogadnak-e valaha a mostohagyermekeim?
csak kilenc év korkülönbség van közöttünk.a párom 53éves én 44.a leányzó nagyon hangulat ember valamint természetét az édesanyjától örökölte.az édesanya nagyon terrorizálja,hiszen hosszú évekig a párommal is azt tette.
míg a gyerekek kicsik voltak nem akarta elhagyni őket,mindkettőnek diplomája van és azt az apjuk kétkezi munkájának köszönhetik,persze arra már nem emlékeznek.a páromat ez is bántja és jogosan.én annyi idősen mint most ők,nem függtem gondolkodásban és másban sem az anyámtól.persze tudom vannak olyan szülők akik soha nem tudják elengedni a gyerekeiket s ez nagy hiba.
Lehet, hogy igazad van, és ez így van. Lehet, hogy a lány sok szokást vett át az anyjától, hiszen ő nevelte fel. Valószínűleg sok jót is kapott tőle.
Javaslom, mégis úgy állj hozzá ehhez, hogy amit a kommentben írtál, ne jelentsen egy "bélyeget", előítéletet a gyerekeire nézve. Ne csak ne mutasd ki, hogy ezt így látod, hanem valóban érezd is úgy (!), hogy ez közömbös a kapcsolatotokra nézve (Te csak másodkézből ismered a szitut, ki tudja, hogy volt), mert lehet, hogy ezt megérzik, és emiatt az ellenszenv. Megérezhetik azt is, hogy rossz véleménnyel vagy az anyjukról, aki nekik fontos.
Persze, csak amennyire fontos neked, hogy elfogadjanak. (Én nem annyira foglalkoznék vele, korábban részleteztem.)
02.20/15.36
Akárhogy is alakul, sok boldogságot! :)
(még mindig én)
Szia "még mindig én"!
Nagyon köszönöm a segítségedet,hasznos volt a számomra.
Én is kívánok Neked minden szépet és jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!