Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadnak-e valaha a mostohag...

Elfogadnak-e valaha a mostohagyermekeim?

Figyelt kérdés
A párommal három éve élünk együtt és van egy 27éves lánya és egy 25éves fia. Hivatalosan ő még nem vált el, de nem miattam költözött el otthonról annak idején. A gyerekei szinte levegőnek néznek, pedig nagyon türelmes vagyok és tudok várni, hogy elfogadjanak. Ami tőlem telik megteszem, de ha ők nem közelednek és nem kíváncsiak rám, vajon valaha elfogadnak?
2010. febr. 20. 15:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%
Én 17 voltam,amikor apának lett végre valakije,akivel boldog lehet.Nem akart az anyám lenni,se nem rámakaszkodni,pedig én apuval éltem akkor.Első perctől szimpi volt,mert reméltem,hogy apa boldog lesz vele,és végre lesz egy társa.Ennek 18 éve,és együtt vannak,bírjuk egymást.Ne akarj az anyjuk lenni,csak az apjuk társa,aki boldoggá teszi őt.Hagy lássák,hogy boldogok vagytok együtt,és nincs szükség az ő áldásukra.Ők már nagyon felnőttek.
2010. febr. 20. 16:19
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a véleményét.a kérdésben szerepel az,hogy mostohagyermekeim,első perctől fogva nem gondoltam mást,minthogy barátok legyünk egymással.nagyon türelmes ember vagyok néha,már túlzás is.nem vagyok önző, vannak saját szüleik én ezt nagyon jól tudom.ha nem fogadnak el nem tehetek semmit és nem is fogok csak olyan maradok amilyen eddig is voltam.talán egyszer megakarnak ismerni és akkor rájönnek,mennyi időt elvesztegettek,mert jó barát vagyok,csak az tudja aki ismer.
2010. febr. 21. 12:05
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a kor a probléma? Egyik ismerősömnek a párja 25 évvel idősebb nála, a mostohagyerekei vele kb. egyidősek és már mostohaunokája is van :)
2010. febr. 22. 10:04
 14/21 A kérdező kommentje:

csak kilenc év korkülönbség van közöttünk.a párom 53éves én 44.a leányzó nagyon hangulat ember valamint természetét az édesanyjától örökölte.az édesanya nagyon terrorizálja,hiszen hosszú évekig a párommal is azt tette.

míg a gyerekek kicsik voltak nem akarta elhagyni őket,mindkettőnek diplomája van és azt az apjuk kétkezi munkájának köszönhetik,persze arra már nem emlékeznek.a páromat ez is bántja és jogosan.én annyi idősen mint most ők,nem függtem gondolkodásban és másban sem az anyámtól.persze tudom vannak olyan szülők akik soha nem tudják elengedni a gyerekeiket s ez nagy hiba.

2010. febr. 22. 19:11
 15/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy igazad van, és ez így van. Lehet, hogy a lány sok szokást vett át az anyjától, hiszen ő nevelte fel. Valószínűleg sok jót is kapott tőle.

Javaslom, mégis úgy állj hozzá ehhez, hogy amit a kommentben írtál, ne jelentsen egy "bélyeget", előítéletet a gyerekeire nézve. Ne csak ne mutasd ki, hogy ezt így látod, hanem valóban érezd is úgy (!), hogy ez közömbös a kapcsolatotokra nézve (Te csak másodkézből ismered a szitut, ki tudja, hogy volt), mert lehet, hogy ezt megérzik, és emiatt az ellenszenv. Megérezhetik azt is, hogy rossz véleménnyel vagy az anyjukról, aki nekik fontos.

Persze, csak amennyire fontos neked, hogy elfogadjanak. (Én nem annyira foglalkoznék vele, korábban részleteztem.)

02.20/15.36

2010. febr. 23. 13:50
 16/21 anonim ***** válasza:
Ahogy előttük a férjeddel viselkedsz, ha úgy jön le nekik, hogy "meg akarod mutatni", hogy te jobb vagy az előzőnél (az anyjuknál), ezt metakommunikációs jelekből észlelik, ez is ellenszenvet válthat ki bennünk, erre gondoltam.
2010. febr. 23. 13:54
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Én szerény ember vagyok és nem beszélek az édesanyjukról az ő jelenlétükben semmit,persze biztosan sok jót is kaptak és nincs is rám szükségük ezen a téren.Nem akarom megmutatni azt sem,hogy én jobb vagyok nála,szerintem,ha tényleg ismerik az édesanyjukat,ha keveset is találkoznak velem a viselkedésemből kiderülnek számukra apró dolgok,hogy én milyen vagyok,s előbb vagy utóbb,rájönnek kár ennyire levegőnek nézniük.Talán az is bántja őket,hogy az apjuk boldog,kiegyensúlyozott,harmóniában élünk,mert mind a ketten ilyenek vagyunk és így szeretünk élni.Egészen biztos nekik is nehéz ezt az egész dolgot kezelni és elfogadni,hogy az apjuk oldalán egy számukra idegen nő van és nem az édesanyjuk.Egyszer talán majd megtörik a jég,bízom benne és türelemmel várok.
2010. febr. 23. 19:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Akárhogy is alakul, sok boldogságot! :)

(még mindig én)

2010. febr. 24. 09:36
 19/21 A kérdező kommentje:

Szia "még mindig én"!

Nagyon köszönöm a segítségedet,hasznos volt a számomra.

Én is kívánok Neked minden szépet és jót!

2010. febr. 25. 18:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Köszönöm :)
2010. febr. 25. 19:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!