Tényleg én nem vagyok normális? Lakásprobléma.
A férjem éppen az imént vágta ezt a fejemhez.
Fiatalok vagyunk, már 3 éve élünk albérletben egy körfolyosós, régi 6 emeletes társasházban. Konkrétan minden oldalról be lehet látni egy kicsit a lakásba, este az ajtó felől, nappal a szobai ablaknál dereng át a függöny, nincsen egy csepp magánszférám sem, lassan üldözési mániám lesz.
Én egyszerűen már nem bírom. Zenét tanulok, rengeteget kell gyakorolnom... a gitározást még csak-csak megoldom, de skálázni képtelen vagyok abban a tudatban, hogy ezt hallgatja mindenki. Szabályosan visszhangzik ha kieresztem a hangom, és nyilván ez lenne a dolog lényege.
Egyre rosszabb a közérzetem, menekülnék innen, már kinéztem egy csomó kertes házat, de a férjem hallani sem akar róla. Egyet néztünk meg Pest vonzáskörzetében, azonnal visszamondta a volánbusz miatt, pedig még közelebb is lenne a munkahelyéhez. Nem értem. Konkrétan én vagyok leőrültezve, hogy képtelen vagyok a többiekhez alkalmazkodni. Tényleg velem van a baj, ha nem bírom, hogy 3 család él az orromban? Este tíz után nem lehet egy jólesőt fingani, nehogy kihívja a szomszéd néni a rendőrséget!
Bocsánat, a többiek válaszát és a te rájuk adott kommenteidet nem olvastam el.
Normális vagy nyugi. :)
Én is vidéken nőttem fel, laktunk panelban itt Pesten a párommal. Szerencsére mindketten utáltuk. A szomszédainkat nem is ismertük. Kicsit antiszociálisak vagyunk.
Most egy kertes házat bérlünk Zuglóban(55e/hó+rezsi). Még kutyánk is lehet. Sokkal jobb itt, így. Elég forró vérűek vagyunk, sokszor tűnik úgy, mint ha veszekednénk, pedig nem. Most már azt csinálunk, amit akarunk.
15-20 percenként mennek a bkv-s buszok.
Nem lehetetlen ilyet találni, csak ne olyan "csinoskát" keressetek. Kívülről a mi házunk csúnya. Belül persze nem.
A helyzet az, hogy te kerthez vagy szokva es ott erzed jol magad, o meg lakashoz es ott. Azert jo esetben ez kiderulhetett volna meg a hazassag elott.
Kell valami kompromisszumot talalni (bar nem lesz konnyu), hogy ne is a vilag vegen legyen de ne is egy korfolyosos tarsashaz. Valami kertvarosi resz kellene ami meg rendes kozlekedessel elerheto.
Én tökéletesen megértelek, és sajnos nem tudlak biztatni, ahogy idősödsz majd, egyre inkább a nyugalomra, magánszférára lesz igényed, mellesleg gyermeket nevelni is nagyon nehéz úgy, hogy még a szoptatott baba cuppogása is áthallatszik a szomszédba, nemhogy a sírás, a legózás, a favonatozás, hol egyik szomszéd szól be, hol a másik. Én is éltem úgy, hogy havonta toltuk át a szoba másik falához az ágyunkat, hogy ne halljuk hol egyik, hol másik szomszéd szerelmi életét egyenesben (és ők se a miénket).
Biztos, hogy férjednek kizárólag a volánozás az indoka? Meg kellene egyeznetek valahogy, hogy neki is, neked is jó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!