Túl nagy kérés a részünkről, hogy a kutyát addig zárják ki a szobából míg ott vagyunk?
Bátyámékkal nagyon jó a kapcsolatunk. Pár hónapja vettek egy bullterrier kutyát. Nekem semmi bajom nincsen az állatokkal, de kifejezetten nem is rajongok értük valószínűleg abból adódik, hogy allergiás vagyok a kutya szőrre.
Természetesen mindenki maga dönti el, hogy a kutya a lakásban legyen vagy sem.
A probléma az, hogy mivel áldott állapotba kerültem így az allergia gyógyszer kilőve. Szépen megkértem ha néha átjövünk akkor legyen szíves addig a kutyát kizárni a szobából, nem is bízok meg benne 100%osan (mármint a kutyába). De a látogatások számát próbálom én is lecsökkenteni, inkább ők jöjjenek hozzánk mert nem akarok emiatt problémát.
A bátyámmal semmi gond nem volt, csak a barátnője kiakadt, hogy ő ezért nem fogja a kutyáját kizárni mert én itt vagyok.
Most én érzem magam rosszul, hogy túl nagy volt ez a kérés a részemről és inkább nem is megyek többet hozzájuk.
Rendben van megértelek,. hogy utálod a terhes nőket és a gyerekeket.
Nem az ilyentől vártam a normális választ.
A 25 fok csak egy példa volt, hiszen jön a jó idő lassacskán.
Egy ideig úgy sem leszek náluk vendég.
Csak eddig működött nálunk az egymásra oda figyelés.
Pl. a bátyám barátnője liszt érzékeny. Evidens volt ha jöttek hozzánk nem nokedlit csináltam rántott husival, hanem oda figyeltem, hogy olyan legyen a menü ami számára is kedvező és ne érezze magát megbántva, hogy olyat főzök amiből nem ehet.
Persze a két dolog nem ugyan az, mégis az egymásra való figyelés.
Nem mennék hozzájuk.
Probléma megoldva.
Az allergia gyógyszerre vissza térve nekem se tanácsolta a doki a szedését.
Hát nem tudok, mit tenni ez marad. Majd ők jönnek látogatóba hozzánk.
Ha velem történne ilyen, hogy megkérnek, hogy zárjam ki a kutyákat, szó nélkül kizárom (bár az egyik rém idegesítően vonyít, ha kizárom, ráadásul süket, szóval elég artikulálatlan hangon), viszont ha azt látom, hogy az allergia duma kamu volt, tehát se tüsszögés, könnyezés, se semmi, akkor tuti bepipulnék és kiverném a hisztit, még ha nem is előtted, csak a hátad mögött.
Az megint más, ha nem szereted a kutyákat, azt is meg lehet érteni, akkor is elzárom, az teljesen oké, csak ne tűnjön úgy, mint egy terhes hiszti, vagy sima kamu, hogy allergiára hivatkozol, közben meg csak simán idegesít a kutya.
Míg szedtem a gyógyszert addig az allergiával nem volt gond mert kontrollálta. A kutyus talán érzete azt is, hogy nem rajongok úgy érte és ezért nem közeledett úgy hozzám.
Köszönöm a válaszokat, meg nyugodtam, hogy akkor azért nem kértem akkora dolgot. Remélem hamar leül a dolog és meg tudjuk beszélni.
Szerintem simán megérthető a kérésed, és mivel csak átmeneti időszakról, meg pár látogatásról van szó, biztos, hogy igyekeznék a helyükben ezt megoldani, nem olyan nagy dolog.
Mondjuk az más kérdés, hogy a mi kutyusunk (sajnos már nem él) velünk lakott a szobában, ott volt a fekhelye is, szóval max. úgy tudtuk volna kizárni, ha ott vagyunk, ha valaki addig foglalkozik vele máshol, szóval nem tudtunk volna a párom és én is jelen lenni egy ilyen találkozónál.
Nem nagy kérés, de némelyik kutya nem jól tűri, így a gazda sem. Vagy eleve a gazda hülye és nem figyel ilyesmire kérésre sem.
Én nem mennék hozzájuk. Ha megszületik a baba, akkor pláne nem, ha nem bízok a kutyában. Ha ezt így csinálod, akkor a tesód majd vagy ráveszi a barátnőjét, hogy zárja ki a kutyát, vagy nem mész hozzá és rosszul fogja érezni magát emiatt. Azért még nem lehet egy érett nő a barátnője, ha se kérésre, se ész érvek alapján nem fogja fel, hogy miért kéred ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!