Hogyan beszéljük le anyósomat az otthonból való kiköltözésről?
Anyósom nem egészen egy év alatt bekerült az otthonba, ami kisebb csodának számít. Mi megnyugodtunk, hogy végre van egy fix pont az életében és nem kell állandóan azért aggódnunk, hogy megint milyen hülyeségbe fog bele a jóakarata jeleként.
Az utóbbi hónapban már mondogatta, hogy milyen jó lenne megint egyedül laknia vagy velünk vagy bárhol csak nem az otthonban.
Mostanra már határozottan állítja, hogy ő bizony kijön és oldjuk meg valahogy.
Nagyon nem lenne jó, ha megint a nyakunkba szakadna.
Nyugdíjjal + 130.000 kacsalábon forgó albérletet találhatna. Ott hülyeségbe nem tud belemenni, mert nem az övé.
Az otthonba meghalni mennek az emberek, jó, hogy ki akar jönni. Aztán az otthon is olyan, hogy fordult már elő, hogy becsődölt, vagy tartozások voltak aztán havi 100.000-ért ott kuporogtak a nyugdíjasok áram nélkül.
Miért pont hozzátok menne? Miért nem másik gyerekéhez?
Nem értem miért a kérdező szüleinek kell befogadni az anyóst mikor vannak még gyerekei??!!
Én megmondanám neki egyenesen h ha kijön oldja meg magának a dolgokat. Menjen a többi gyerekéhez.
@ma 12:08
Álljon már meg a nászmenet. És töröld meg a szádat.
Anyós "nyugdíja" combos 43 kiló havonta. Mi a frászt csinált az aktív évei alatt? Van félretett pénze? Van ingatlana? Volt rá 40 éve...
Felnevelt 3 gyermeket? Igen. Ő szülte, a minimum, hogy felneveli. Nem azt mondom, hogy rakják be az elfekvőbe, de ha dönteni kell, hogy a kisbabának adjak enni, vagy egy nyugdíjasnak, én szemrebbenés és lelkiismeretfurdalás nélkül tudnék jó döntést hozni.
A kérdezőnek a gyermekére, a jövőre kell összpontosítania. Ez a természet rendje. Anyós maradjon a sejhaján, vagy oldja meg az életét, ahogy akarja.
Elhiszem, hogy nem ez volt álmai tárgya, hogy egy otthonban éljen, de akkor talán tehetett is volna érte valamit. A páromnak sem az az álma, hogy állandóan az anyja nyűgeit oldja meg és nekem sem az, hogy anyósom miatt a gyerekeinknek kelljen mindig magyarázni, hogy miért nem jut semmire.
Mi sem ezzel próbálkoztunk először, de nem maradt más választásunk. Még most is az lenne a cél, hogy nyugodtan élhessen egy jó helyen, biztonságban van.
Most, ha kijön, lesz a nyugdíja, meg a tőlünk kapott 20000Ft és ennyi, mert már nem bírjuk tovább az ő pátyolgatását. Azt már bizonyította, hogy ebből mennyire tudja magát ellátni. Semennyire.
Azt meg, hogy a gyerekek milyen hálátlanok, inkább hagyjuk. Az, hogy valaki szül 5 gyereket nem egyenlő azzal, hogy fel is neveli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!