Meddig voltatok jegyesek (vagy meddig jártatok), míg össze nem házasodtatok? Összeköltöztetek előtte?
"Jól át kell gondolni, és úgy dönteni." Ezzel teljesen egyetértek.
De mi az a tulajdonság, ami elengedhetetlenül szükséges egy jó házassághoz, és csak együttélés során derülhet ki, máshogy nem? Én nem tudok ilyet.
Amióta - az esküvőnk óta - együttélek a férjemmel, sokkal több mindent tudok róla, ez igaz. Pl hogy a zoknija eltalál a szennyeskosárba, de a pólója már nem. De azokat a tulajdonságait, amikből eldönthettem, hogy hozzámvaló-e vagy sem, jól fel tudtam mérni és meg tudtam ítélni együttélés nélkül is. Pl hogy a konfliktusokhoz milyen a hozzáállása (kerüli, megoldja, ideges lesz tőle, elodázza a döntést vagy éppen elbagatellizálja a problémát stb).
Könyvet lehetne írni arról, hogy két ember kapcsolata mitől lesz jó vagy rossz, de ha tényleg igaz lenne, högy az előzetes együttélés a jó házasság titka, akkor miért van mégis ennyi válás? :-( Amikor gyakorlatilag az számít különcnek és fucsának, aki nem él együtt a párjával esküvő előtt.
A jó házasság titka szerintem, hogy a megfelelő emberek házasodjanak össze egymással (megismerés), és tartsanak is ki egymás mellett 8elköteleződés), még akkor is, ha ez nem megy könnyen, egy csapásra, belefektetett energia nélkül, ahogy a szerelmesek hiszik. Megismerni meg jól meg lehet a másikat közös munka közben vagy a szülei házában, ahol természetesen viselkedik.
Van, akinek ez a megismerés-rész együttélés nélkül is remekül megy, mások meg hiába élnek együtt akár 7 évig is, ha 3 hónap múlva beadják a válópert. (Melyik belföldi sztárocska járt így a világraszóló Szent István-Bazilikabéli esküvője és pazar lagzija után? Már nem emlékszem...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!