Az a gyermek, akiről a szülei lemondtak, igényt tarthat-e a szülei halála után örökségre?
Miről mondtak le a szülők? A gyerek neveléséről, és beadták intézetbe, vagy a gyereket örökbeadták?
Ha <csak> beadták, hogy nevelje az intézet őket, akkor örökölnek, persze. A szülő ugyanúgy szülő jogilag, a gyerek is a gyerekük marad. Ez kb az a helyzet, mint amikor a gyerek a külön élő szülőtől ö
rököl.
Furcsa lenne, ha nem örökölne. Én úgy tudom, hogy egyszerűen csak beadta a gyerekeit a zaciba, mert a legújabb pasija gyerek nélkül akarta.
Szerintem felháborító, hogyha tényleg nem örökölhet, hiszen csecsemőként neki nem volt lehetősége állást foglalni az ügyben. Teljesen cselekvőképtelen volt. Nyilvánvalóan nem mondott volna le az anyjáról. :)
Másrészt, ha ez a hölgy nem örökölhetne, mert lemondtak róla; akkor engem hogyan lehetne kötelezni arra, hogy az apámat, akit soha nem láttam, az én költségemre temessék el, ha ő is lemondott rólam??
Ez egy kicsit visszás így, nem? A jog elég érdekes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!