A párom a József nevet szeretné mindenképpen adni a leendő gyermekünknek. Szerintetek?
Jó, és meddig vergődsz még ezen?! Akkor lesz József Márk, és te Márknak hívod.
Egyéb kérdés?!
Biztos ezzel sok ellenszenvet váltok ki, de én rosszul vagyok attól, ha egy családban öröklődnek a keresztnevek...Van például a "nagyzoli" és a "kiszoli", ettől egyenesen kiráz a hideg. Olyan, mintha a gyereknek nem lenne saját "személyisége", csak a "nagy" mása lenne.
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de mindenkinek legen olyan neve, ami hozzá illik, ne pedig olyan, amit a hagyomány diktál...
Az biztos, hogy ő lesz a legkülönlegesebb kis emberke a korosztályában a sok Milán, Márk, Marci, Zalán, Patrik, Roland, Nimród mellett :))
Adjatok nekik két nevet, az elsőt ő, a másodikat te és kész.
Jaj ne. Ha nem akartok nagyon kicseszni a gyerekkel, nem nevezitek el Józsefnek, de szólok, hogy a Béla vagy a Gyula se jobb!
És ezt minden rosszindulat nélkül mondom, de tudom, néhányan hogy érzik magukat a nevük miatt. És ezek miatt a nevek miatt már most cikizik a gyerekeket az iskolában például, hát képzeld el, hogy mekkora "szenzáció" lesz egy ilyen 10 év múlva.
Ha meg neked amúgy sem tetszik, szerintem felejtős a dolog.
Adok pár új megközelítést :)
Ugyan a névválasztás ezoterikus felében nem hiszek, de ha megfigyeled, a közös nevű emberek viselkedése hasonlít egymáshoz. Én könyvírással foglalkozom, magyar neveket használok. Tökéletesen tudom pl., hogy mit várjak egy Gábor nevű embertől. Általában bejön.
A másik sokkal "evilágibb" dolog: az én férjemet is az apjáról nevezték el, s bár van második neve is, nem használja sehol (pedig nem véletlenül lenne kötelező).
Az apja link alak, rengeteg tartozása van itt-ott. Nem egyszer futottunk bele, hogy nem akartak pl. mobiltelefont részletre kiadni nekünk, mert az ügyintéző a közös állandó lakcím miatt összekeverte őt a jóapjával.
Vagy jött büntetés nekünk, amit az apja szedett össze. A figyelmetlen ügyintézők hajlamosak elsuhanni olyan apróságok mellett hogy születési év, vagy anyja neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!