Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék hinni, a családom...

Szeretnék hinni, a családom is elvárja, a munkahelyemen is elvárják, de mégsem tudok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vallásos, református családból származom, édesapám és a bátyám is lelkészek. Ebben a körben mozogtam gyerekkorom óta, végül dolgozni is egy református alapítványnál kezdtem, amit amúgy nagyon szeretek, segítünk sok rászorulónak. De valahogy mégis mindig kilógtam a családból, mert sosem tudtam igazán hinni Istenben. Eljártam templomba, míg muszáj volt, de később már azt sem, enkem rettentő unalmas. Nagyon stresszelő, hogy állandóan titkolnom kell a kollegáim és a családom előtt, hogy én igazából nem vagyok vallásos, a férjemmel nem járunk templomba, mert egyszerűen minket nem érdekel. Amúgy, szeretem a keresztény értékekek és aszerint élek, de egyszerűen nem tudok hinni a Bibliában, Istenben, Jézusban sem. Nekem nem megy. Tudom, sokan atz mondják erre, hogy nem is kell eröltetni, mondjam meg mindenkinek a véleményem, de ezt nem lehet egy ilyen családban és egy ilyen munkahelyen. Képesek lennének kirugni szeirntem, ha ezt elmondanám... De már nagyon stresszel, mikor minden vasárnap megkrédezik, hogy voltam-e templomban, mikor megyek, miért nem megyek, stb... Sokszor gondolom, hogy bárcsak könnyen benyelném ezt az egész maszlagot és elhinném, annyival könnyebb lenne az életem. De nem tudom elhinni.
2015. márc. 29. 10:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

az én véleményem:

-Templomba nem kell járni csak azért mert vallásos vagy, nem csak a templomban mutathatod ki a szereteted Isten iránt, sőt aki csak erről beszél az képmutató is, szóval vallásos otthon is lehetsz

- A Biblia csak egy humbug ami viszont nagyon jó célt szolgált, mert kellett a szabályozás az embereknek és előbb hiszik el és cselekszenek helyesen Isten nevében, minthogy engedelmeskedjenek egy főúrnak.De amúgy pár pap írta meg ezeket, ennyi.

-Jézus létező személy volt aki annak idején ellen állt,de végül mesét hintettek köré, hogy így felemeljék a nevét.

Szóval azt elmondhatod a többieknek, hogy nem jársz templomba, de csak azért, mert te a nap minden percében szereted Istent nem csak akkor amikor a templomban ülsz(nem baj ha nem ebben hiszel,de manapság fontos egy állás).És már maga a tény hogy ezt megkérdőjelezik, sem Istentisztelőkre vall, szóval menjenek melegebb éghajlatra amiért felebarátjuk vallását megkérdőjelezik. :D

2015. márc. 29. 13:32
 12/13 anonim ***** válasza:
Bár én sosem voltam hasonló helyzetben, én a diplomatikus hallgatást javaslom. Ha pedig nagyon nyaggatnak a templommal, akkor találj ki valami olyat, hogy te egyedül sokkal közelebb tudsz kerülni Istenhez, mint a templomban, megszabott keretek között, mert a te hited ilyen személyes. Szerintem ezt simán beveszik. Ha közös imádkzás van, akkor meg fogd fel úgy, mint egy rituálét, népszokást. Ebből ne csinálj magadnak gondot hiszen ha elégedett vagy az életeddel, akkor kár felborítani.
2015. márc. 30. 00:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha valaki kérdezi, miért nem jársz templomba, akkor mondd azt, hogy te a családod szeretetében, az emberek szeretetében találtad meg az Urat. Akkor érzed közel magad hozzá, ha boldoggá tudod tenni a családodat, és ezt a közös programokon éritek el, az együtt töltött idővel. Kész, ennyi, kezdjenek az információval amit akarnak.

Egy templomban ülve nem válsz jobban vallásossá, mint kocsivá, ha egy garázsban ülsz.

És még csak hazudnod sem kell.

2015. márc. 30. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!