Balogh vagy Balog? Vélemények?
Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 17:37
11/22 anonim válasza:
A Balogh magyar vezetéknév, balkezest jelentett. Sok cigány származású család vette fel (nem napjainkban) ezt a vezetéknevet, ez az asszimiláció jele is volt ezeknél a családoknál. A Balogh név régiesebb, a Balog többnyire felvett név.
12/22 anonim válasza:
Miért akarsz választani? Hogy-hogy választhatsz? Vezetéknévvel születik az ember, nem csak úgy kapja.
14/22 anonim válasza:
Szerintem egy nagykorú ember választhat új vezetéknevet. Nem? :) Am nekem a Balogh jobban tetszik.
15/22 A kérdező kommentje:
Én Balogh vok csak kiváncsi voltam a véleményekre.Apám állandóan azt mondja,hogy a Balog-ok cigók a Balogh -ok nem
2010. febr. 17. 19:12
16/22 anonim válasza:
azok a magyar nevek, amik h -ra végződnek úgy alakultak ki, hogy az eredeti névhez hozzáadták mint ebben az esetben a -h-t. a katonák besorozásánál használták, hogy különbséget tegyenek a hasonló nevűek között. az eredeti forma a balog. a balogh a modern.
17/22 anonim válasza:
vannak akik gh val és sima g vel írják
mert nekem vannak ismijeim és mind máshogy írja
19/22 anonim válasza:
én BALOG vagyok hivatalosan, de a Balogh jobban tetszik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!