Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet tapintatosan...

Hogy lehet tapintatosan megkérni anyóst, hogy ne ajándékozzon, vagy legalább ne ilyeneket?

Figyelt kérdés

Szóval nagyon jó fej anyósom van, aki egyszer egyik ünnepre vett nekem egy felsőt. Nem tetszett, de hát ilyen nem mondok neki, megdícsértem, örültem neki, és megköszöntem. Na ezen felbuzdulva, már nem csak alkalomra vesz nekem ilyesmit.

Áldott jó asszony, de borzalmas ízlése van. Az egyik az, hogy nem szeretek ruhát kapni, mert zavar, ha "belenyúlnak" a szekrényembe. Nincs túl sok ruhám, de nagyon megválogatom, hogy jól tudjam őket kombinálni, színárnyalatra, fazonra stb. meg nekem az anyaga is fontos, mert könnyen megizzadok, és vannak olyan anyagok, amikben borzasztó úgy lenni.

Na, amiket én kapok, mind borzasztó műszálas, tűldíszített darabok. Én ezeket nem veszem fel. Sehova. Nem is lenne mivel. Képtelen vagyok rá, annyira borzasztóan távol áll tőlem, meg még viseletre sem kellemes az anyaga miatt...

Viszont illene felvennem legalább néha, hadd lássa, de nem bírom, nem jók. Rakosgathatnám a végtelenségig a szekrénybe, de szegény miért adjon ki rá akármennyit, bár a piacon veszi, ha nem erre másra költené el, mert élvezi a vásárolgatást, de sok kicsi sokra megy. ő örül, hogy nekem végre vehet ilyeneket, de én meg nem. Rendesen félek, hogy megint hoz valamit. Mit mondjak neki? Nekem jobb lenne, mert nem kellene görcsölnöm, hogy basszus megint egy ronda felső, aminek örülne, ha látná rajtam, de nem bírom, neki meg nem kellene fizetni érte.

Biztos lesz, aki szerint sznob hülye vagyok és inkább örüljek neki, de ez kb. olyan nekem, mintha valaki élvezné a finom nemes borokat, és akkor beállítana hozzá, hogy tessék itt egy két literes műanyagflakonos hörpintős, igyuk meg, ugye ízlik?

2010. febr. 17. 15:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

én ezt az elején megoldottam...bár tudja hogy anyukámnak ruhásboltja van,negyedáron megkapok mindent,ő vett nekem bugyit...olyat amit nagyanyám hord...(én csak tangát,vagy franciát),szépen megköszöntem,de mondtam,hogy ez inkább az ő mérete 8tényleg az volt),és ha annyira költhetnékje van,akkor ugyis uj a lakás,inkább kérdezze meg hogy mit szeretnénk,vagy inkább ne is költsön,gyökereztessen nekem a virágaiból,mert az enyémek mind elpusztultak költözéskor...

nem sértödött meg (lenne visszhangja a sértödöttségének,ez fix)

2010. febr. 17. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!