Hagyatéki tárgyalás. "Ellopták az örökségünk " HELP!?
Kezdem ott, hogy édesanyám apukája meghalt.A tatám!Lassan 2 éve.
Megtörtént a hagyatéki, kiderült, hogy egy nagyobb termőföldet édesanyám és a testvére örökölt.
Sajnos édesanyám, tartozik a nővérének pénzel, de annak, semmi köze az örökséghez!
Kerestük Őket, hogy mi van a földel, sikerült e eladni?!
A válasz az volt, hogy egy ottani lakos orvos már kifizette a fölf felét, a másik felét akkor fizeti ki, ha édesanyám is aláírja a papírokat!
( Már előleget sem szabadni adni tudtommal, mind a 2 tulajdonos aláírása nélkül...)
Nos, a mai nap folyamán felkerestem Őket, írtam nekik, hogy egy hetük van kifizetni anya részét.
Erre a válasz az volt, hogy mehetünk bíróságra akárhova, mert nagyon jó ügyvédjük van, és egy forintot nem kapunk. Lényege ez volt a levélnek.
Utána kérdeztem, azt mondták, hogy örökséghez semmi és senki nem nyúlhat hozzá.Főleg nem így....
Hova forduljunk? Nagyon szeretnék segíteni édesanyámnak, mert nehéz helyzetben él, egy ez a kisebb-nagyobb összeg nagyon jó lenne neki.
Mi nem tudunk nagyon menő ügyvédet fogadni, mert nincs rá pénzünk, de azt nem szeretném hagyni, hogy anyukámat így kisemmizzék.
Kérem, aki tud segítsen, tanácstalan vagyok!
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
Van papír, hogy anya tartozik Neki, vagyis folyamatban van az ügy. De arrol a tartozasrol ő majd kapja havonta a csekkeket, és fizetni fogja, csak még nincs határozat.
De örökségből, ha jól tudom, akkor sem vonhatnak le efféle tartozást. Főleg nem úgy, hogy az adott fél nem is tud semmiről.
akkor minimum 400ezer maradna a tartozás rendezése után is...nem egyszerűbb egyben letudni a tartozást?
aláírja a papírt, ha a tartozás levonása utáni részt megkapja aztán ennyi...én lehet felkeresném a vevőt, hogy tisztában legyen a részletekkel...nem kell sztárügyvéd...egyébként meg minden bíróságon van egy nap amikor ingyen lehet jogi segítséget kérni...oda menjetek el...
Mivel bíróságra került az ugy, meg kell varnunk a hatarozatot. Kifizetne anya egyben, eddig is kifizette volna, ha tudta volna. A cel az lett volna, hogy az oroksegbol tisztazzak. De a "kedves" novere hatbatamadta!Raadasul most, ha minden igaz, megoldotta azt is, hogy az Ove legyen az osszes penz.
Megnezem mikor van felenk is tanacsadas es elmegyunk utanna jarni!
Nagyon kedves vagy! Koszonom szepen, hogy irtal te is! Szep estet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!