Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondjak a szüleimnek, a...

Mit mondjak a szüleimnek, a barátom miért nem akar kijönni hozzánk soha?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő: mindkét szülőm alkoholista, nem csak önmagukat,de a környezetüket is elhanyagolják. 20 évvel ezelőtt szocpolra felépítettek egy hodályt, ami azóta sincs készen, teljesen lelakott, s bár anyukám otthon van, mint "háztartásbeli" , alkoholproblémái és egyéb betegségei miatt nem csinál semmit a házban. Egy putriban élünk. Hétvégén mikor hazamegyek, amit lehet megcsinálok, de egyrészről 1-2 helyiségnél többre időm nem jut (időm nagy részében tanulok, de hétvégén azért nekem is kell kis pihenés), ha mégis eljutok a konyháig, akkor pl olyan szituáció adódik, hogy megjelenik a részeg apám és leordítja a fejem trágár szavakkal megspékelve, hogy egyáltalán minek jöttem haza (2 héttel ezelőtt történt, épp a konyhát takarítottam, apukám azt sérelmezte, hogy nem tartom h*lye p**sának anyukámat, mint ő). Értitek a helyzetet. Barátom engem elfogad és szeret, tudja, hogy nem ilyen vagyok, de én magam sem akarom kitenni annak a kényelmetlenségnek, hogy egy putriba kelljen kijönnie, aludni nem tud sehol, hisz ágyam még nekem sincs, a szekrények, ahol az étkészlet van mocskos már 10 éve, a kajában cigarettahamu (anyám rendszeresen az étel felett bagózik, hiába szólok rá mindig). Szüleim viszont nem értik, hogy barátom miért nem jön hozzánk gyakrabban, mikor én olyan sokat vagyok náluk. Mit mondjak? (Azért fejtettem ki ennyire részletesen, mert máskor is kaptam az osztást, hogy miért nem én vezetem a háztartást. Fontos tartom kiemelni, hogy nincs rá lehetőségem, amit lehet rendben tartok)
2015. márc. 19. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én kerek perec megmondanám, hogy "Azért, mert nem fogom megmutatni neki ezt a putrit!". Bár talán félnék, hogy az alkoholista apától verést kapnék, vagy ilyesmi, így inkább arra fognám, hogy sajnos nincs rá ideje, ha másik városban lakik, akkor nem akar buszjegyre költeni, stb.
2015. márc. 19. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik az igazságot, hogy szégyelled, hogy ilyen igénytelen putriban élnek...
2015. márc. 19. 22:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy szüleim nem látják, hogy bármi baj lenne. Teljesen el vannak szállva attól, hogy ekkora házunk van, fel sem tűnik nekik, hogy a 20 év alatt a polcok egyszer nem voltak portalanítva, hogy mocskos a padló mindenütt, hogy pókhálós a repedezett fal... Ők ezt nem veszik észre. Tök jó, hogy ekkora házunk van és kész. Ennyit látnak. Apukám büdös zokniai az ebédlőben, anyukám büdös bugyija úgy szintén... Borzasztó kellemetlen... Egy időben már olyanok is megfordultak a fejemben, hogy ezért szakítok barátommal, megkímélem őt, hiszen normális ember nem akar ilyen anyóst, apóst. Szerencsére barátom mindenben maximálisan támogat, úgyhogy erre nem volt szükség.
2015. márc. 19. 22:30
 4/7 anonim ***** válasza:
58%
Ha le fotóznád és készítenél pár képet a házról, majd ezzel zsarolnád meg a szüleidet, akkor talán meg változnának.
2015. márc. 20. 00:40
 5/7 anonim ***** válasza:

ha még ágyad sincs stb akkor szerintem költözz el amilyen hamar tudsz. és én nem is járnék így haza inkább bentmaradnék a koliban vagy a barátomnál.

amiket leírtál azok alapján egyátalán ne menj haza amíg ilyen a helyzet. telefonon elérnek, és el is mondhatod nekik, hogyha változtatnak ezen, akkor hazamész a barátoddal együtt.

de kétlem hogy az ilyen emberek megváltoznak

2015. márc. 20. 06:16
 6/7 Költőnő? ***** válasza:
100%
megmondanám, h nem emberhez méltóan élnek, isznak, stb... Sőt, közölném velük, h nemcsak a kedvesem nem viszem haza, de ha lesz unoka; azt sem. Aki emberekkel akar találkozni, éljen emberi életet, ne állathoz méltót. Ps.: nálunk is ez volt, kis eltéréssel.
2015. márc. 20. 06:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne magyarázkodj semmit.Egy alkoholistának amúgy is felesleges.Kettőnek meg főleg.

A barátod elfogad.A többi nem számít.

A helyedben én amilyen gyorsan csak lehet lelépnék a szülői házból.

A saját életüket úgy cseszik el ahogy akarják,de a tiedet ne engedd!

F40+

2015. okt. 1. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!