Ez nektek is rosszul esne, vagy én vagyok túlságosan érzékeny?
A férjemnek van már egy ötéves kisfia.
Én jelenleg 36 hetes terhes vagyok. Egy hete befektettek a kórházba, mert magas a vérnyomásom és sok a magzatvíz is. Itt is tartanak megfigyelés alatt egészen a szülésig, ami akár még 4-5 hét is lehet.
Eléggé megvisel lelkileg a dolog, egyik doki sem mond semmi értékelhetőt (az én orvosom szabadságon van), és nagyon aggódom a baba miatt. A bezártság is nyomaszt, plusz a kórházi körülmények, higiénia, stb. Szóval lelkileg eléggé padlón vagyok.
Erre a férjem közölte, hogy ma nem tud bejönni hozzám meglátogatni, mert ma is viszi a fiát úszásedzésre (vagy mire) délután, ahogy minden csütörtökön. Rögtön munka után megy érte, és este 8ra viszi haza az anyjához a gyereket.
Nekem viszont nagyon rosszul esik, hogy most az egyszer nem tudja a kisfiút valaki más elvinni úszni, vagy kihagyhatnák az edzést és bejöhetnének mind a ketten meglátogatni, vagy valami. De a férjemben fel sem merült, hogy valamilyen megoldást keressen, és mégis el tudjon jönni hozzám ma is.
És emiatt valahogy úgy érzem, hogy a baba csak második lehet a nagyobb gyereke után, én pedig csak az utolsó a gyerekei és a munkája után. És nagyon rosszul esik ez az egész.
Ti mit gondoltok erről? A férjemnek van igaza és én reagálom túl a dolgot? Ti hogy viselnétek ezt a helyzetet? Én vagyok túl érzékeny?
Inkább örülj neki hogy ilyen család centrikus. Később még nagyon jó lesz nektek hogy ennyire fontos számára hogy a saját gyerekének ne okozzon csalódást.
Öt éves gyerek még nagyon kicsi. Joga van az apukájához. Te pedig felnőtt nő vagy, el tudod foglalni egy napig magad látogató nélkül is.
Meg kell érteni hogy az ő életében a gyereke az első. Ez nagyon pozitív tulajdonság. Gondolom rossz neki hogy nem lehet a kisfiával a hétköznapokban, és butaság lett volna kihagyni egy ilyen alkalmat.
Ha megszületik a kisfiú kistestvére az nem fogja felül írni a kisfiú iránt érzett szeretetét, hanem őt is őt is hasonlóan fogja szeretni mint a kisfiát. Ezt neked már régen el kellett volna fogadnod, hiszen tudtad hogy gyerekes férfit választottál. Teljesen mindegy hogy első , második, harmadik feleségtől vannak -e a gyerekek, de a saját gyerekei mellett egy igazi apa kiáll. Ha ezt elfogadod , sokkal boldogabb és békésebb család lesztek.
Te nem erzekenx vagy, habem hisztis pitsa, mar ne haragudj.
Miert kezdtel gyerekes pasival, ha ilyenen kiakadsz?!
Na ne nyafogj, itt vagyunk neked mi, ha már netezel a kórházban. Kibírsz nélküle egy napot, hé, fel a fejjel :) Vagyunk mi is olyan kedvesek, mint a férjed, hidd el.
Mesélj, kisfiú, kislány, megvan-e neve, készen van-e a babaszoba. És elrepül a mai este hamar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!