Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kihez fordulnátok segítségért,...

Kihez fordulnátok segítségért, vagy kinek mi a véleménye az alábbi súlyos ügyről?

Figyelt kérdés

A családban adott egy 15 éves fiú. Szülők elváltak két gyerek van, anyuka annyira nem foglalkozik a gyerekekkel inkább a nagyszülő.

Kiderült, hogy a fiú füves cigit szív ráadásul még árulja is.

És mindenki csak ölbe tett kézzel nézni, azzal az indokkal, hogy úgysem tudnak vele mit kezdeni.

Természetesen a fiú le is tagadja, de egyértelmű bizonyítékok vannak.

Őszintén ti mit gondoltok, vagy mit tennétek?

Én a nagybátyja vagyok, és nagyon félek attól hogy ennek komolyabb böjtje lesz.

Én is próbáltam a kis sráccal beszélni de lerázott.

Jelentsem a rendőrségen, de azzal neki jót nem tennék?

Szerintetek?

Értelmes válaszokat kérnék!Köszönöm!

2015. márc. 19. 16:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Jelentsd! Még fiatal korú, nem lesz nagyon nagy baja, de a dílerét le nyomozzák és alapjaiban fojtják el a dolgokat.

Később nagyobb probléma lesz belőle. Most még gyerek, segítenek neki.

2015. márc. 19. 16:32
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés lenne még kívülállóként is, hát még családtagként.

Biztos vagyok benne, hogy te neki akarsz jót, és nem a családnak rosszat, ha esetleg feljelented, de garantálom, hogy a család nem így fogja látni.

ha pedig semmit nem teszel, és történik vele valami, vagy súlyosabb ügyei lesznek, akkor meg magadat fogod hibáztatni...

Nem tudok tanácsot adni. Csak nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél te, és ő is.

2015. márc. 19. 16:32
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Szomorú, a szülők hanyagsága nagyrészt tehet erről az esetről. Hogy mit kéne tenned? A rendőrségnek biztos nem lenne jó szólni, ugyanis azzal a fiúnak nagyon ártanál. 15 éves, még megnevelhető. Nagy munkával, de még átnevelhető. Először egy pszichológus. Jó lesz neki egy olyan emberrel is beszélni, aki tisztán látja a dolgokat, nem barát/családtag, aki egy oldalról nézi a dolgokat.
2015. márc. 19. 16:34
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nos, ugye az ő anyja a húgom. Vele beszélgettem, teljesen lehárítja magáról a dolgot, hogy ő nem tud vele mit kezdeni, a lakásba nem zárhatja be stb.

Én hiába jártatom a szám, hogy előbb utóbb ebből rendősrségi ügy lesz, főleg hogy mint írta már nem csak fogyasztó hanem árulja is.

Én sem ebből az irányből nem találok célba sem a gyerek irányából.

Nagyon nehéz, már gondoltam rá, hogy nem is kéne foglalkoznom vele.

2015. márc. 19. 16:41
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Jó ég, fel ne jelentsd már... akkor aztán soha a büdös életben még ennyire se fog megbízni senkiben a családból...!

Ne hagyd, hogy lerázzon. Kamasz, próbálgatja a határokat, de te vagy a felnőtt. Ha beszélni akarsz vele erről, akkor beszélni is fogsz, jobb ha ezt tudomásul veszi. Ez lenne az első lépés a dolgok rendezése felé.

2015. márc. 19. 16:42
 6/12 anonim ***** válasza:
74%

3-as.

"A rendőrségnek biztos nem lenne jó szólni, ugyanis azzal a fiúnak nagyon ártanál."

Miért is ártana ezzel a fiúnak? Nevelhető, persze. De, NINCS AKI NEVELJE! A rendőrség nem mumus és mivel még fiatal korú, kap segítséget. Gyámügyist és pszichológust.

Elhiszem, hogy lelkileg ezt nagyon nehéz meglépni. De inkább most bukjon le a gyerek, mint 18 éves kora után.

A feljelentést meg lehet tenni név nélkül is.

2015. márc. 19. 16:44
 7/12 A kérdező kommentje:

Leültem már vele nem egyszer beszélgetni, hogy nekem nyugodtan elmondhatja nem mondom el senkinek, próbálok segíteni.

A vége mindig az lett, hogy leüvöltötte a fejem.

Én is voltam kamasz én is csináltam hülyeségeket de amikor valamit igen is rám bizonyítottak akkor nem sunnyogtam és nem nekem állt feljebb. No de ez más tészta.

Anyukát hogy tudnám meggyőzni arról, hogy ez így nincs rendben és ne hárítsa le magáról így a felelősséget?

2015. márc. 19. 16:46
 8/12 anonim ***** válasza:
31%

Olvasgattam ezt a sok választ, hasonló tapasztalattal a következőt merem neked mondani: hívd rá a rendőröket, vagy vedd el tőle a cuccot és vidd be a jardra. Leültetni nem fogják, viszont legalább kikerülhet ebből a bandából. Attól hogy a szülei leszarják, az az ő hülyeségük, neked ettől függetlenül lépned kéne.

Hivatalból fogják majd prevencióra járatni a srácot, és akkkor talán majd a szülők is egy kicsit jobban odafigyelnek!

2015. márc. 19. 17:01
 9/12 A kérdező kommentje:

Névtelenül tudok bejelentést tenni?

Tudom, gyávaságnak tűnhet de azért nem akarok magamra haragítani mindenkit, hiába a jó szándék vezérel.

Nem úgy jönne le nekik.

2015. márc. 19. 17:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Névtelenül jelentsd be, de csak azt, hogy fogyasztja. Azt, hogy árulja, inkább ne. Jobb, ha fogyasztóként kapják el, mint árusítoként
2015. márc. 19. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!