Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kisfiam anyakönyvi kivonatára...

Kisfiam anyakönyvi kivonatára nem került rá az édesapja neve mert külön mentünk még mielőtt meg született volna! És elküldtek újat csináltatni amin szerepel az apja neve is! Erre kell valami illetéket fizetni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 16. 09:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Három éves kor alatt ez a változtatás (tudtommal) ingyenes, nekünk legalább is még 2007-ben az volt. Csak a lakcímkártyát meg a TAJ kártyát kell átíratni (bár én azt azóta sem csináltattam meg).
2010. febr. 16. 09:09
 2/5 A kérdező kommentje:
nekem csak azt mondták hogy a gyerektartás miatt kell új anyakönyvi kivonat és erre adott a bíróság 15napot amiből már 10 eltelt!
2010. febr. 16. 09:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Na várj, hol tart a dolog? Apai elismerő nyilatkozat megvan már? Bár gondolom, mivel anélkül gyerektartást sem lehet kérni. Ha ez megvan, akkor bemész az anyakönyvi hivatalba, viszed a mostani anyakönyvit, meg az apai elismerőt, és megmondod, hogy szeretnél egy újat, amint az apa neve is szerepel, mert ugye változás történt. Kb. fél óra alatt megcsinálják az újat.
2010. febr. 16. 10:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, ezt a TAJ meg lakcím kártyás dolgot szerintem nem írtam érthetően. Nekünk azért kellett új, mert névváltozás is volt ezzel együtt, tehát a fiamat születésekor az én nevemre anyakönyvezték, és az apai elismerő nyilatkozat után nem csak annyi volt a változás, hogy az apa neve bekerült az anyakönyvibe, hanem a vezetéknév is változott kettősre. Ezért kéne új kártya, de már lassan három éve mindenhol elfogadják a régit is, szóval asszem nem sürgős :)
2010. febr. 16. 10:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát az a baj hogy a bíróságnak küldtem el a papírokat és a bíróság nem küldte nekem vissza csak azt hogy csatoljam az új anyakönyvi kivonatot azokhoz a papírokhoz amit a polgármsteri hivatal tölt ki!
2010. febr. 16. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!