Miért ragaszkodik válás után egy volt feleség az általa utált férfi nevéhez?
" 2-es: megelőztél (örülök neki!) Egyáltalán miért kell valakinek megválnia a saját nevétől? És: annak a másiknak miért NEM kell?!"
Senkinek sem kell vagy muszáj. Csak szokás. Felveheti a férfi is a felesége nevét, lehet kötőjelesen megoldani, hogy mindkét vezetéknevet felveszi, vagy lehet Kovácsné Leánykorivezetéknév Juliska is.
még csak 1,5 éve viselema férjem nevét is, annyira megszoktam már most, hogy furcsa lenne másképpen bemutatkozni (a karrierem ez idő alatt indult be, az ügyfeleim is ezen a néven ismernek)
ha ne adj Istren úgy alakulna én sem változtatnám vissza nevem..
főleg, hogy 30E pluszban kb a változtatás annyi mnden van azóta a nevemen
Lehet, hogy ósdi, felfogás,hogy ha férjhez mégy, már érsz valamit...és nem is állja meg a helyét,nem vitatom.
De azért ritka,hogy akit megkérnek,és visszautasítja,mondván, éljünk csak úgy együtt,nem kell a papír....
Minden nőnek jólesik,ha nem csak élettársként kell,hanem felvállalják mindenki előtt, törvényesen is.
Azèrt,mert nem működött a hàzassàg mèg nem kell utàlni a màsikat.
Esetleg a gyerek miatt tartja meg.
"Sokba kerül. Igazolvány csere, közmű atiratas, stb. "
Felvenni is ugyanígy volt.
Válasz 10-esnek: az idézett mondat konkrétan egy 25 éves budapesti lány szájából hangzott el néhány éve, aki a maga és nőismerősei véleményét fejtette ki esküvője előtt a névfelvétellel kapcsolatban. Egyébként pont ugyanannyira akadtam ki akkor, mint te most.
(Most vettem észre, hogy lemaradt ott egy n, helyesen "köztudatban".)
9-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!