Miért ragaszkodik válás után egy volt feleség az általa utált férfi nevéhez?
Hát igen, van benne valami.
De sokan nem teszik le, pl. megszokásból,kényelemből, takarékosságból.
Lehet, hogy én se venném vissza a leánykori nevemet,egyrészt mert utálom a családnevem, másrészt, meg már hozzámnőtt a 27 év alatt.
van egy kolléganőm, a férje csúnyán megcsalta, kisemmizte, elhagyta, ennek 25 éve már,és az ő nevét hordja...
Édesanyám annakidjén azt mondta hogy azért mert nem lányfejjel szült (régen ugye még másképp gondolkoztak).
Attól is függ,hogy ki hogy vette fel a nevet,meddig volt házas stb én xné y lettem, én levetetném a x-né maradna a lánykori nevem. De van aki 10-20-30évig én férje vezetékvene és saját keresznév, mindenki így ismeri és egyszerűbb neki ah nem veszi vissza a saját nevét.
Sokba kerül. Igazolvány csere, közmű atiratas, stb.
Hollandiában pl sokkal egyszerűbb, ugyanis a férjezett név semmilyen hivatalos iraton nem szerepel, tehát a szemelyi, útlevél a leánykori névre szól a haláláig, ellenben bankban, orvosnál,önkormányzatnál, bárhol máshol azt a nevet használják, amit házasságkötéskor megadott. Valasnal ugyanúgy automatikusan vissza kerül minden a leánykori nevre
" hogy él a köztudatba"
Mikor? Hol? Egy kis faluban a vénasszonyok között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!