Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rossz szülő lennék-e, ha az...

Rossz szülő lennék-e, ha az örökbefogadott gyermekemnek még kiskorában elmondanám, hogy örökbefogadott?

Figyelt kérdés
A kérdés csak elméleti, barátaimmal beszélgettünk az örökbefogadásról, én mondtam, hogy szerintem hülyeség megvárni, amíg a gyerek 18 éves lesz, vagy elköltözik. Nyilván én sem egy 3 évesnek mondanán, de amikor úgy látnám, hogy megértené, nem hagynám még évekig tévhitben.
2015. márc. 15. 10:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Olvastam szakértőtől, hogy mindig a korának megfelelően kell beszélni vele róla. Ha leültetsz egy ötévest, és magyarázol neki petesejtről meg spermáról, vissza tudja mondani, de megérteni nem fogja.
2015. márc. 15. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
én örökbe fogadó szülő vagyok és egyértelműen ahogy a tudata nyílik a korának megfelelően mondogatom neki :) még csak 1 éves lesz, egyelőre csak ilyeneket szoktam amikor megpuszilgatom hogy : "te vagy anya örökbe fogadott kincse" a lényeg, hogy érezze: a szó hogy örökbe fogadott, pozitív érzelemmel társuljon, szóval érezze, hogy ez egy jó dolog :) - amúgy ezt egy könyvben olvastam egy pszichológus tanácsolta benne, hogy így kezdjük el mondogatni neki, hisz babakorban szavakhoz még érzelmet kötnek nem értelmet , és jó ha már ekkor pozitív érzelemhez társul a szó... persze majd ahogy fejlődik mesélek is neki mit is jelent ez, de egyelőre még csak itt tartunk :)
2015. márc. 15. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

ezt tanítják is az örökbefogadó szülőknek

idézem

" nem kérdés, hgy el mondjuk-e, hogy örökbefogadott, csak az a kérdés, hogy mikor"

örökbefogadó szülő mesélt erről

egy gyerek hamar felfogja, és természetesnek veszi a helyzetet, kb onnantól adagoljá nekik, amikor jön a kérdés, hogy "anya pocakjából bújam-e ki"..

eőbb utbb úgyis kiderül, és el kell mondani, későbbhatalmas trauma, mint végig ebben a tudatban felnőni

tehát ign egy 3 éves már tudja, hogy nem a nevelő anyja pocakjából bújk ki

2015. márc. 15. 14:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szakemberek pont az javasolják, hogy a kezdetektől tudjon róla a gyerek.
2015. márc. 15. 14:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Kezdetektől el kell mondani neki. Nyilvàn nem a csecsemőnek magyaràznàd akkor sem, hanem a 3-4 èves kisembernek aki éppen feltette az èlet nagy kèrdèsèt, hogy mègis hogyan lesz a kisbaba.
2015. márc. 15. 16:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát én pont 3 évesen tudtam meg. :D na jó, 3,5. :D Nem okozott törést, a szintemnek megfelelően lett elmondva, de felfogtam. (Nekem két születésnapom van c könyv, nagyon ajánlom.)

Minél hamarabb (szintjükhöz mérve, nyilván), de annál jobb.

2015. márc. 16. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!