Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósom tegnap meghalt,...

Anyósom tegnap meghalt, mennyi idő lehet, mire temetésre kerül a sor, ha hamvasztásos lesz?

Figyelt kérdés
Idősek otthonában élt, idős volt, beteges, legyengült, nemrég egy amputáció mentette meg az életét, de csak pár héttel kapott így többet. Mi az ország másik végéből utaznánk oda, férjem segítene a húgának intézkedni, jó lenne tudni, hogy mennyi szabi kell, mire temetés lesz, vagy ingázni kell. Rokonokra nem kell várni. Mennyi idő így, mire hamvasztják?

2015. márc. 9. 10:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a problémája a 10.-nek, én ugyan nem értékeltem senkit. Ne itt reklamáljon!
2015. márc. 9. 11:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ, a boncolás a halotti anyakönyv kiállításával megvan 1-2 nap alatt ha csak nincs szükség további vizsgálatokra ami plusz napokkal járhat. Utána a hamvasztást azt egy temetkezési vállalkozónál kell elintézni akik ezt letudjak 2-3 nap alatt vagy akár aznap délután eltudják kezdeni, és amint megvan az urna onnantól a temetés már azon áll hogy az adott temetőbe mennyi idő alatt találtok sírhelyet vagy urnafalat és a temetést végző cég is mikorra tud időpontot adni ami függ az adott temetőtől is hogy mikor van szabad időpontjuk.

De ha minden zökkenő mentesen lezajlik akkor 3-5 nap múlva már sor kerülhet a temetésre.

Nagyapámat is így temettük amikor meghalt akkor másnap anyámmal intézkedtünk és utána lévő nap reggel hívtak minket telefonon hogy megvan a halotti anyakönyv és már ment az időpont egyeztetés a temetésről a hamvasztás aznap délelőtt el is kezdődött amin nem kívántuk részt venni mert így volt könnyebb, utána másnap már lehetett volna a temetés.

Amikor apai ágon hunyt el a nagymamám ott már komplikációk adódtak ott sajnos a boncolás több mint 3 nap volt mivel olyas valamit találtak a gyomrában amihez további vizsgálatok kellettek, és utána amikor meglett a halotti anyakönyv akkor is kellett 3 nap mire mindent eltudtunk intézni mert neheze találtunk sírhelyet mivel nálunk a temető egy emelkedős rész ahol sajnos a nagyapám nem tud már felmenni még a segéd elektromos járgányával sem és sajnos nehezen találtunk megfelelő helyet, és ez is beletelt 3 napba mire a temető gondnok elérte azt a családot akinek már elég gond volt a sírhelyével nem fizettek utána stb... és akkor végül azt kaptuk meg.

2015. márc. 9. 11:10
 13/17 Andizsuzsi ***** válasza:
82%

"Ha nem kórházban hal meg az ember, akkor mindenképpen boncolnak, hogy az idegenkezűséget kizárják."

Ez nincs így, ha a természetes halál oka egyértelmű, nem boncolnak.

Amúgy a többiek már elmondták, sok mindentől függ, nem lehet előre megmondani. Legjobb helyben érdeklődni.

2015. márc. 9. 11:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Már kezdek képben lenni, távol vagyunk az elhunyttól, nem tudtunk innen ügyintézni, ezért kérdeztem. De már megkaptam a választ az illetékestől.
2015. márc. 9. 12:29
 15/17 anonim ***** válasza:
78%
Papámat boncolással, hamvasztással együtt 8 nap után temettük. De sok mindent intézett a temetkezési vállalkozó is. Csak az urnát kellett kiválasztanunk meg elhozni a hamvait. Az idő alatt elintéztük a temetőben a dolgokat.
2015. márc. 9. 13:53
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekem januárban egy pénteki napon halt meg a nagypapám, rákövetkező héten pénteken már temették is.
2015. márc. 9. 17:37
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem kérek több választ!
2015. márc. 14. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!