Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy ünnepeltétek a Valentin...

Hogy ünnepeltétek a Valentin napot? Hogy leptétek meg a párotokat?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 22:06
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
32%
Miért kéne ezt ünnepelni? Valahogy nem értem, nekem ez a szívecskés nyavaja túl nyálas... nem szeretem az ilyet.
2010. febr. 14. 23:08
 12/24 anonim ***** válasza:
25%
Semmi különös felhajtás nem volt nálunk. Észre sem vettük a Valentin napot, mi alapból szeretjük egymást!
2010. febr. 14. 23:09
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

Mi szeretjük az ünnepeket,köztük a Valetin napot is.Elmentünk vacsorázni,aztán hazasétáltunk és filmet néztünk.A desszertet itthon ettük meg,mert sütöttem,ez volt az én ajándékom,a vacsora pedig az övé.Kicsit későn ittam kávét emiatt,nem tudok aludni,ezért gondoltam netezek,mig elálmosodom.

Visszatérve az ünnepekre nem értem,hogy ezt a mai napot miért kell utálni.Azért,mert amerikai? Na és? A nőnapot is legelőször az USA-ban ünnepelték,a gyereknapot pedig Törökországban,mégis rengeteg szülő viszi ezen a napon gyerekét a vidámparkba vagy vesz neki édességet,ezzel ünnepelve a gyerekeket.Arra senki nem fújjol.Akkor erre a napra miért kell? A sok szivecskés tárgy miatt,amit árulnak?Itt is igaz az,ami karácsonykor,nem kell megvenni,mindenki azt ad,lehet az élmény is,nem csak tárgyi ajándék,amit jónak lát.A lényeg úgyis az,mint a többi ünnepnél,hogy együtt legyünk azzal,akit szeretünk.Mi,mint már mondtam szeretjük az ünnepeket,mert kizökkent a napi rutinból és olyan jó az ember lelkének,hogy ünnep van.

2010. febr. 14. 23:11
 14/24 anonim ***** válasza:
21%
Ja, tényleg, ma valentin-nap volt... Ööö... Sosem ünnepeltük.
2010. febr. 14. 23:17
 15/24 anonim ***** válasza:
66%
Mi ma sokáig nem is gondoltunk arra, hogy Valentin nap van. Reggel némi hangulatos torzsalkodás után elindultunk az Állatkertbe. Megebédeltünk, majd vettünk két jegyet a Fővárosi Nagycirkuszba, nagyon jól sikerült a napunk. De a lényeg, semmi sem a Valentin nap miatt volt! Utóbb húztuk is egymást ezzel. Ha tartottuk volna magunkat a Valentin napot körülvevő elképzelésekhez+elvárásokhoz, akkor is bomba jól sikerült volna, csak kevésbé spontánul. Ez a Valentin nap talán pont a spontaneitást gyilkolja legjobban, az emberekben felesleges görcsöket kelt (tisztelet a kivételnek) és már rég nem a szeretet a lényeg, hanem a teljesítménykényszer! Mit találjak ki? Mit csináljak? tetszeni fog-e neki? De a lényeg: MUSZÁJ előrukkolni valamivel, különben mi lesz?!
2010. febr. 14. 23:19
 16/24 anonim ***** válasza:
75%

23:11

Köszönöm, végre valaki egyetért velem :) Én is szeretem az ünnepeket, és nem nem értem azokat, akik arra hivatkoznak, hogy csak a magyar ünnepeket tartsuk. Egyik ugyanis nem zárja ki a másikat, lehet csodálni a busójárást, és ugyanakkor egy kis meglepetéssel megörvendeztetni a másikat. Sokan mondják azt, hogy ehhez miért kell egy kijelölt nap? Azért mert szerintem jóérzés tudni, hogy rajtunk kívül sokmillió szerelmes pár ünnepel ezen a napon, ezt valahogy különlegesnek tartom. Ilyenkor mindenki -aki szereti ezt az ünnepet- kicsit bezsong, ez teszi varázslatossá.

2010. febr. 14. 23:23
 17/24 anonim ***** válasza:
71%

23:23 örülök,hogy végre találtam valakit,aki hasonlóan érez :)

23:19-es iagazd van,hogy sokan muszájként élik meg,pedig nem kellene.A szülinapokat is ennyiből utálni lehetne,mert akkor is "muszáj" valamivel előrukkolni,akkor is,ha az ember épp le van égve vagy fáradt vagy nincs kedve stb,mert a szülinap az egy nap,azt kevesen halasztják el hónapokkal,hogy spontán legyen a dolog.Mi nem görcsöltünk rá a mai napra sem.Nem volt hetekig agyalás ezen,hogy vajon mit és mennyiért és hol.Elmentünk a kedvenc helyünkre,ahova máskor is ha ki akarunk kapcsolódni.Sütni máskor is szoktam,csak ma szív alakúra csináltam,hogy mégse legyen megszokott,a filmet pedig már láttuk,de szeretjük és jó volt a hasán fekve nézni.A lényeg tényleg az,hogy ma együtt voltunk,pláne,mert az egész hetet kénytelenek voltunk külön tölteni.

2010. febr. 14. 23:31
 18/24 anonim ***** válasza:
64%

mi csináltunk egy hosszura nyujtott valentinnapot...

bár tanfolyamom volt hétvégén,de pénteken mire hazaestem,párom főzött életében először (25éves,3 éve együttvagyunk,de tényleg először:D) finomat,nálam volt egészen mostanáig,kapott a szekrényemben egy saját polcot,benne váltás ruhával,hogy ne kelljen előbb hazamennie,ha nálam akar aludni,és legyen másnapra tiszta ruhája,én meg kispárnát kaptam tőle,meg virágot csokiból,meg egész hétvégén kedvembenjárt:)

22/L

2010. febr. 15. 06:24
 19/24 anonim ***** válasza:

- Valentin római pap volt, aki Claudius császár üldöztetése alatt vértanúként halt meg i. sz. 269-ben vagy 270-ben. Valentin Terni püspöke volt, aki Rómában halt meg vértanúként.

- Valentin fiatal keresztényként élt a keresztény vallás üldöztetése idején. Hitéért elfogták és börtönbe zárták, majd halálra verték 269. február 14-én. Amíg börtönben volt a legenda szerint üzeneteket küldött a barátainak: "Ne felejtsétek el Valentint!" és "Szeretlek benneteket!"

- Egy másik történet szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket.

- Valentint bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod"

- 1997. óta február 14. az epilepszia világnapja, mert Valentin az epilepsziások védőszentje, ezzel senki nem törődik ilyenkor pedig kéne, sokaknak dunsztja sincs, mit kéne csinálni, ha a közelében valaki rohammal összeesne - pedig ilyenbe súlyos esetben bele is lehet halni...

- És mi van azokkal, akik egyedül vannak, bennük csak sebeket tép fel ez a nagy felhajtás...

2010. febr. 15. 08:08
 20/24 anonim ***** válasza:
74%
Én nem értem miért kell ilyen látványosan utálni a Valentin napot. Mi a párommal megleptük egymást egy-egy doboz finom csokival, és igen, voltam olyan elvetemült, hogy vettem neki egy plüss szivecskét, ami zenél. :) A picúrkánk jól mulatott rajta. Ezek olyan apróságok amivel amúgy is meglepjük egymást év közben, miért baj, ha Valentin napon is megtesszük? Nekem ezzel semmi bajom nincs. Lehet fújjogni! :))))
2010. febr. 15. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!