Nem akarok (és nem is tudnék, hiszen nincs gyerekem) örökbe adni senkit, és örökbe fogadni sem szeretnék, csak felmerült bennem a kérdés és nem tudom rá a választ.
Érdekelne az általános út is, de inkább a külön megbeszéléses érdekelne.
(A kérdés a szégyentelenek c. sorozat után jutott eszembe)
2015. márc. 4. 18:22
1/7 anonim válasza:
a gyámügy vagy egy ezzel foglalkozó alapitványál elmondják
2015. márc. 4. 18:28
2/7 anonim válasza:
A hivatalos részét nem tudom. Csak azt, hogy a gyámügy gyakran veszi el a felelőtlen (és néha kiskorú) anyáktól a gyereket, hogy egy jobb családba kerüljenek.
Azokat a szülőket nem értem, akik önként mondanak le a gyerekükről... persze a körülmények befolyásolják az ember gondolkodását.
2015. márc. 4. 18:32
3/7 anonim válasza:
Kb. úgy megy, mint az abortusz. Van néhány beszélgetés, hogy tényleg lemond-e a gyerekről, nyilatkozik, stb. Általában ez úgy működik, hogy egy nő abortuszt szeretne, de végül rábeszélik, hogy inkább adja örökbe. Akiktől a gyámügy veszi el a gyereket, azok általában nem mondanak le a gyerekről, így ezek a gyerekek nem is adhatók örökbe, ezért vagy családtaghoz kerülnek, vagy hivatásos nevelőszülőkhöz, vagy intézetbe.
2015. márc. 4. 18:40
4/7 anonim válasza:
www.orokbe.hu
Ha valoban erdekel.
2015. márc. 4. 19:21
5/7 anonim válasza:
mert a shamelessben mikor kit adnak örökbe? nekem nem rémlik örökbeadós sztori.
2015. márc. 4. 23:40
6/7 A kérdező kommentje:
3,4-nek köszönöm a választ.
(Azért az furcsa, hogy rá lehet beszélni valakit arról, hogy abortuszt akar arra, hogy adja inkább örökbe)
5 Karen akarta örökbe adni a gyerekét és pénzért.
2015. márc. 5. 12:20
7/7 anonim válasza:
Olyan lehetőség is van, hogyha otthon szülted meg, akkor beteszed egy csecsemőmentő inkubátorba, ami néhány kórház előtt megtalálható. Akkor automatikusan örökbe adják, és nem keresik a szülőt. Nagy valószínűséggel a kórházból már egyből családba kerül.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!