Aki volt, vagy jelenleg rákos beteg, annak milyen hatással volt a betegség a párkapcsolatára?
El sem mondtam a családomnak.
Kivették a hólyagomból, pár napot lábadoztam, és mentem dolgozni. (Urológiai problémáról beszéltem.) Mondjuk kezdetben a kéthavonkénti, később a féléves kontrollokra elég nehéz volt titokban menni, de megoldottam. Nem akartam senkit sem megrémiszteni, és bíztam az orvosomban. Azóta is jól vagyok. Nem szeretem sajnáltatni magam.
Anyukámnak volt mellrákja.A mai napig emlegeti, hogy annak idején (már kb. 10 éve gyógyultnak van nyilvánítva), amikor kiderült a baj, ő zokogott az orvosnál, apukám pedig nyugtatgatta, azután megkérdezte az orvost, hogy vajon nyárra lefut-e a kezelések nehezebb része, mert anyukám már leszervezte a nyaralást, és régen látta már bikiniben, úgyhogy jó lenne, ha nem kellene kihagyni.:) Az orvos is mondta, hogy ez a jó hozzáállás, hogy minden rendben lesz.
Később anyukám azt is mondta, hogy őt nagyon zavarja, hogy az egyik melle jelentősen kisebb lett mint a másik, de (habár részletekbe menően nem beszélünk a szexuális életünkről) mondta, hogy apum semmiféle változást nem mutat abban, ahogy viszonyul a melleihez.
Apukám egyébként egy elég zárkózott ember érzelmileg, nem esett pánikba, lelkileg sem tűnt úgy, hogy megviselné különösebben, de erről anyukám tudna nyilatkozni leginkább.
Apámnak volt rákja és nekem volt egy jóindulatú daganatom. Nem könnyű. Az ember úgy érzi, tartania kell magát a többiek előtt, mikor ő maga is támogatásra szorulna...
Én kb csak mosdóban tudtam tisztességesen kibőgni magam, mert csak ott voltam egyedül.... Hiába h nem rák volt végül, több hónap volt, h kiderült. Műteni így is kellett.
Apa meg... Leginkább mi tudtunk jól együttműködni a betegsége során mert kb tudtam lelkileg milyen nehéz ez.
Anyukám volt daganatos beteg.
Egy ilyen betegség a jó kapcsolatokat megerősíti, szülő-gyerek, férj-feleség. Ilyenkor nem számít, hogy elveszti a haját, mert az mellékes. Az számít, hogy minél tovább ölelhesd és szerethesd, es gyógyuljon meg. A dolgok teljesen átértékelődnek. A szeretet megerősödik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!