Valentin napon ti szoktatok a barátaitoknak irni? Már mint ugy h pl:Boldog Valentin napot!?
12:40 - Engem elszomorít, hogy az ünnepekből mást csinálnak, mint az eredete, mint ebből a napból is. Az embereknek fogalmuk sincs arról, honnan ered, azt hiszik, ez is valami amerikai filmes találmány, nem az, csak a kereskedők hamisították meg. Tudom, hogy nekik is meg kell élniük valamiből, de elég rossz, hogy nem találnak elég alkalmat rá, és el kell torzítani az ünnepeket. Nekem a Valentin nap az, amit idéztem, az a 4 legenda, és akármelyik is igaz vagy mind igaz, keresztény gyökerű, és minden tiszteletem azoké, akikhez a legenda fűződik.
Szomorú, hogy ma már alig tudják az emberek, hogy a Mikulás is Szent Miklós emlékére van, meg hogy a mai Törökország területén élt, nem ismerik a tetteit neki se, a karácsony is egyrészt egy keresztény ünnep (Jézus születése), másrészt a fény ünnepe pogány körökben, de ez is csak keveseket érdekel, hogy a torkos csütörtök, ami a héten lesz, valójában arra volt, hogy ami farsangról megmaradt, aznap fogyasztották el, mert hamvazószerdán nem lehet, mert szigorú böjti nap, de ma már abból is üzlet lett, a többiről ne is beszéljek, mert felbosszant.
A Valentin nap mindenkié, nem csak a szerelmeseké, és igenis tudni kéne, honnan ered, tudni kéne, milyen legendák fűződnek hozzá, ha ezeket az ünnepeket, az eredeteiket elfelejtjük, olyan hülye lesz az emberiség, mint némely mai 9-10 éves kisgyerek, akik szerint a csirke bőrét nylonzacskó borítja, mert ők már csak úgy látják, a szülők - és a média - meg tojnak rá, hogy rendesen megtanítsák, állambácsiéknak meg úgyis mindegy, mert nekik jók az agymosottak...
Kulturáltabban is hozzászólhattál volna! (Kérdezz meg esetleg egy felnőttet, hogy mit jelent az!)
Ezáltal tönkretetted az oldalt, a témát! Tudok ajánlani rengeteg témát, ahol kiélheted magadat, még fröcsöghetsz is.
Bocsánat!! A fenti válasz az eggyel korábbi, "kedves" hozzászólónak szólt!
Neked, kedves előttem bejelentkező, ismételten igazat adok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!