Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valentin napon ti szoktatok a...

Valentin napon ti szoktatok a barátaitoknak irni? Már mint ugy h pl:Boldog Valentin napot!?

Figyelt kérdés
2010. febr. 14. 08:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

12:40 - Engem elszomorít, hogy az ünnepekből mást csinálnak, mint az eredete, mint ebből a napból is. Az embereknek fogalmuk sincs arról, honnan ered, azt hiszik, ez is valami amerikai filmes találmány, nem az, csak a kereskedők hamisították meg. Tudom, hogy nekik is meg kell élniük valamiből, de elég rossz, hogy nem találnak elég alkalmat rá, és el kell torzítani az ünnepeket. Nekem a Valentin nap az, amit idéztem, az a 4 legenda, és akármelyik is igaz vagy mind igaz, keresztény gyökerű, és minden tiszteletem azoké, akikhez a legenda fűződik.

Szomorú, hogy ma már alig tudják az emberek, hogy a Mikulás is Szent Miklós emlékére van, meg hogy a mai Törökország területén élt, nem ismerik a tetteit neki se, a karácsony is egyrészt egy keresztény ünnep (Jézus születése), másrészt a fény ünnepe pogány körökben, de ez is csak keveseket érdekel, hogy a torkos csütörtök, ami a héten lesz, valójában arra volt, hogy ami farsangról megmaradt, aznap fogyasztották el, mert hamvazószerdán nem lehet, mert szigorú böjti nap, de ma már abból is üzlet lett, a többiről ne is beszéljek, mert felbosszant.

A Valentin nap mindenkié, nem csak a szerelmeseké, és igenis tudni kéne, honnan ered, tudni kéne, milyen legendák fűződnek hozzá, ha ezeket az ünnepeket, az eredeteiket elfelejtjük, olyan hülye lesz az emberiség, mint némely mai 9-10 éves kisgyerek, akik szerint a csirke bőrét nylonzacskó borítja, mert ők már csak úgy látják, a szülők - és a média - meg tojnak rá, hogy rendesen megtanítsák, állambácsiéknak meg úgyis mindegy, mert nekik jók az agymosottak...

2010. febr. 14. 15:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Kulturáltabban is hozzászólhattál volna! (Kérdezz meg esetleg egy felnőttet, hogy mit jelent az!)

Ezáltal tönkretetted az oldalt, a témát! Tudok ajánlani rengeteg témát, ahol kiélheted magadat, még fröcsöghetsz is.

2010. febr. 14. 17:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocsánat!! A fenti válasz az eggyel korábbi, "kedves" hozzászólónak szólt!

Neked, kedves előttem bejelentkező, ismételten igazat adok!

2010. febr. 14. 17:33
 14/15 anonim válasza:
A Valentin nap az étterem tulajdonosok és az ajándékárusok ünnepe. Nem csak egy napon kell szeretni valakit. Február 14. Bálintok neve napja. A Valentin nap egy újab amerikai divatünnep...
2010. febr. 22. 14:57
 15/15 anonim ***** válasza:
Az anyádat az évben csak egyszer szereted ha megtartod az anyák napját? Ha a nők napját megtartod akkor az év többi napján bu*i lennél? Karácsony a szeretet ünnepe. Ha megtartod akkor a szeretteidet nem szereted az év többi napján? Halottak napján ha kimész a temetőbe akkor az azt jelenti, hogy az év többi napján nem tiszteled eléggé a halottaidat? Bár én sem szeretem a Valentin-napot annyira, csak olyan kétélű dolgok ezek. Én azért nem tartok Valentin-napot mert nincsen rá szükségem, aki meg megtartja annak sok sikert hozzá, mindenki úgy legyen boldog ahogyan csak tud.
2010. febr. 22. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!