Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A te családodban mennyire...

A te családodban mennyire fontos a higiénia?

Figyelt kérdés
Neked mi a véleményed azokról a szülőkről, akik WC használat után sem tartják szükségesnek a kézmosást? Milyen példát mutatnak a gyerekeiknek?

2015. febr. 28. 20:42
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
23%
De nekem soha nem volt semmi bajom, és nem mosok kezet wc előtt. De mindig tiszta a kezem. Tehát ha hazajövök, levetkőzöm, kezet mosok, mondjuk leülök a gép elé - ami naponta tisztítva van, egerestül - akkor nem hiszem, hogy annyira koszos lenne a kezem, ha legközelebb pisilni megyek.
2015. márc. 1. 10:35
 22/30 anonim ***** válasza:
62%

Fura, hogy ide csak olyanok írtak, akiknek mindez fontos.

De akkor hol vannak az én kollégiumi és albérletes szobatársaim? :s

A koliban pl. (bizonyára a fertőzésektől tartván) egy kishölgy nem ült rá az ülőkére, inkább föléguggolva lef sta konkrétan az ülőkét. Aztán ment a dolgára. Még annyit se a takarítónőnek, hogy " Legyen szíves, valaki otthagyott valamit a mosdóban...."

A koli igazgatónője se ismerte a meleg vizet és a folyékony szappant. Utána meg intézte az ebédlő dolgait.

Mivel én is fertőzésre hajlamos vagyok az említett "alváz" terén, erre nagyon vigyázok. Kézmosás, fertőtlenítés. Itthonről tiszta kézzel indulok el, de két villamos és egy busz után mire beérek az egyetemre, úgy fest a kezem, mint egy bányamunkásé. Szóval igen, a kézmosás alap.

2015. márc. 1. 15:18
 23/30 anonim ***** válasza:
91%

12-es hozzászóló vagyok.

Így van, a férfiak a piszkos kezükkel fogják meg a péniszüket (gondoljunk csak a buszok kapaszkodóira, millió egy baktérium, a bevásárló kocsikon, kosarakon szintúgy, na már most ezt felvenni a nemi szervre nem jó döntés.

Nőknél ugye nem kell mit fogni, a de a WC papírra is mehet, amivel utána megtöröljük magunkat, vagy tampon csere, és a tiszta tampont megfogod a piszkos kezeddel.

WC előtt és után is kell kezet mosni!

2015. márc. 1. 19:16
 24/30 anonim ***** válasza:
91%

én itthon nem mosok kezet wc előtt,mert tiszta a kezem,de ha máshol vagyok,pl munkahely vagy nyilvános wc,akkor mosok előtte

utána is kézmosás,és kifelé menet nem fogom meg a kilincset,ajtót,majd fertőtlenítő zselét használok pont amiatt,mert sokan nem mosnak kezet nemhogy előtte,utána sem

2015. márc. 1. 21:00
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Itt -szinte- mindenki nagyon ügyel a higiéniára, de a nyilvános vécéknél sajnos mást is tapasztalok!

Amikor pl. az Auchan mosdójában ott állok a kézmosónál, számtalanszor látom, hogy egyesek kijönnek a nagydolguk után, és kézmosás nélkül kiviharzanak, hogy tovább vásárolgassanak.

Azután összetalálkozik velük az ember a pékáru részlegen, ahogy éppen végigfogdossák a kenyereket meg a zsemléket.

2015. márc. 2. 12:04
 26/30 anonim ***** válasza:
94%
Ez így van. Én a széthagyott betétek, tamponok láttán szoktam mindig elgondolkodni, hogy ezeknél otthon is így szokás, vagy úgy vannak vele, hogy nem nekem kell csinálni, van, akit ezért fizetnek azt jóvan. Szerencsétlen takarítókat sajnálom, nem ez lenne a dolguk.
2015. márc. 2. 12:09
 27/30 anonim ***** válasza:

Ezek szerint én kivétel leszek :D

Nálunk sose volt tisztaságmánia. Kiskorom óta alap: wc után kézmosás, napi normális fürdés.

Nem volt folyton fertőtlenítve a ház, portörlés, felmosás max hetente 1x. Mosogatógép van, nem kell mosogatni berakod és kész. Nem vágjuk külön deszkán a húst és a zöldséget, 1)egy helyre megy 2) úgy is megfőzzük.

Senki nem volt így beteg nálunk. Se alvázprobléma se gyomor se semmi.

Nyilvános helyeken ügyelek hogy ne kapjak el semmit ,de ezzel sose volt baj.

2016. jan. 6. 10:58
 28/30 anonim ***** válasza:

" Lehet, hogy le leszek pontozva, de miért kell klotyó előtt kezet mosni?"

Mert előtte számtalan koszos kilincset vagy egyéb, fertőző forrást megfogsz. Ha utána úgy nyúlt a nemiszervedhez, akkor könnyen átviszel rá fertőzést.

2016. jan. 6. 11:05
 29/30 anonim ***** válasza:

Egyébként a férjem mesélte, hogy a munkahelyén néha elborzad. Tény, nem a legpallérozottabb elmék dolgoznak ott, de azért...

Értelemszerűen ő a férfi WC-t látja. Mondta, hogy oké, olyan előfordul, hogy pár csepp szétfröcsög, mert nem céloz eléggé, nem áll elég közel valaki. De hogy olyat is látott, hogy konkrétan MELLÉ hugyoztak, ergo állt a tócsa...

Pont tegnap mesélte, hogy belépett, a piszoár körül nagy tócsa... hideg ide-vagy-oda, ő inkább kiment és az épület mögött pisilt, aztán kézfertőtlenítő gél. A WC-t kerüli azóta.

2016. jan. 6. 11:08
 30/30 anonim ***** válasza:
A munkahelyemen egyébként meglepően jó a Wc higiéniája. Egyrészt körbeforgós/fertőtlenítő ülőke van, másrészt akárhányszro megyek a női mosdóba, azt látom, hogy előtte és utána is kezet mosnak a lányok.
2016. jan. 6. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!