Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevalljam a barátomnak vagy...

Bevalljam a barátomnak vagy próbáljam túltenni magam a múlton?

Figyelt kérdés

Van barátom, elég komoly a dolog, mert említette, hogy ha én is úgy gondolom, megkérné a kezemet a közeljövőben. Én azt mondtam Neki, hogy még nem érzem magam késznek a házasságra és egyébként se kapkodjuk el a dolgokat, hisz van annyi időnk. Én szeretem, már 2 éve járunk és biztos pont az életemben. Fél éve költöztünk közös albérletbe, tulajdonképpen Ő a családom. Mindent megbeszélünk és nyitottak vagyunk egymás felé, viszont van valami, amit nem mondtam el Neki soha. 16-17 éves koromban eléggé rossz közegbe keveredtem és volt egy leszbikus kapcsolatom közel 1 évig. Sok mindent megbántam az akkori életemből, de Őt nem, mert nagyon szerelmes voltam és sok dolgot meg is tettem érte (összeveszés szülőkkel, barátokkal, nem tanultam, lógtam), szóval épp ezekért kellett vége lennie a dolognak.Azóta már keresett párszor és vissza akart szerezni, de tudtam, hogy akkor a szüleim biztos kitagadnának. Lényeg, hogy erről a barátom nem tud és arról sem, hogy 2 hete találkoztam a régi barátnőmmel.Csak újra látni akart és beszélgetni, én meg belementem és tényleg csak beszélgettünk, de engem nagyon felkavart ez az egész. Ahogy megláttam, meg beszélt hozzám, megölelt, visszatértek a régi érzések és a tudat, hogy mennyire szerettem. Természetesen tudom, hogy ez rossz és bűnös dolog és szörnyen lelkiismeretfurdalásom is van, hisz a barátom erről nem tud és úgy érzem, hogy becsaptam. Mindig féltem, hogy majd másképp fog rám tekinteni, ha megtudja, hogy kivel voltam együtt, mert hangoztatta már párszor, hogy Ő nem érti a melegeket.Én szeretem és minden olyan jó, csak most cikáznak agondolatok a fejemben és nem tudom, hogy a barátomnak bevalljam -e a múltamat vagy hagyjam és soha többet ne gondoljak a volt barátnőmre.Azt sem tudom, most mit érzek, hisz még nem zártam le a múltat teljesen, de ezzel veszélyeztetem a jövőt és közben átvágom a barátomat. A lány volt életemben az egyetlen olyan, aki megértette teljesen a gondolkodásomat, meghaltam volna érte, de annyi akadály volt, hogy nem folytathattuk. A barátomat viszont nagyon szeretem és nem akarom megbántani, de most összezavarodtam. Mi lenne a helyes döntés? Úgy értem, fojtsam el magamban a feltörő érzéseket anélkül, hogy a barátom tudna erről vagy joga van tudni a múltamról?

19 éves lány

2010. febr. 13. 00:06
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Egy házasságot vagy akár egy kapcsolatot hazugsággal kezdeni nem jó..Előbb-utóbb úgyis minden kiderül.Így az a legjobb ha tőled tud meg mindent,és nem valami pletyka útján..Ha úgy érzed,hogy a pároddal le tudod élni a következő 50-60 évedet,és gyermekei anyja akarsz lenni akkor egy kellemes vacsora után mesélj el neki mindent..

Az ember ha szeret valakit akkor elfogadja a múltját,hisz a közös életnél a jövő számít nem a múlt..Ha szeret nem fogja érdekelni,ha ezért dobni fog,akkor sose szeretett igazán,és így legalább megóvtad magad a későbbi "keserű évektől"

2010. febr. 13. 00:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyelőre valóban az a legjobb, ha nem kapkodjátok el a dolgokat, és ahogy mondtad neki, hogy még nem érzed magad késznek a házasságra, az világosan látszik az írásodból is, mivel még magaddal sem vagy tisztában. Adj időt magadnak, hogy kiforrjanak az érzéseid, hogy kiderüljön, vajon valóban leszbikus vagy-e, vagy csak tizenéves fejjel egy, a körülmények miatt kétségbeesetett, de a maga módján boldog kapcsolatod volt-e azzal a lánnyal? A nők egyébként is köztudottan érzelmesebbek, és rossz lelki körülmények között valóban tudnak mély kapcsolatot fenntartani egymással, de ez még nem leszbikus hajlam. Ha viszont valóban az vagy, akkor attól tartok, az ember természetes vágyait nem fogja elnyomni egy házas kapcsolat.
2010. febr. 13. 00:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Na el tudom képzelni, erre milyen válaszok lesznek... :S

Ha most 100 % biztos lennél abban, hogy a barátodat szereted, és csak az lenne a kérdés, hogy elmondjad-e neki, én azt válaszolnám, hogy ha nincs nagy esélye, hogy máshonnan megtudja, akkor inkább ne, mert nem értené meg, és mindenféle parái támadnának, hogy majd lelépsz egy nővel, stb. Én biszexuális vagyok, egy ideje ismét heteroszexuális kapcsolatban vagyok és a hűség fontos számomra - mégis sok bajom van a kiderült leszbikus kapcsolataimból. Én úgy vagyok vele, hogy nekem az ember fontos, nem a nem, így simán hűséges vagyok az aktuális páromhoz és nincs hiányérzetem a másik nem miatt - de ezt nem szokták megérteni, és alaptalan féltékenység támad.

Barátod esetében viszont úgy tűnik, ez nem lenne alaptalan! Először magadban kellene letisztáznod, kit szeretsz és mit akarsz... Az a benyomásom, azt se tudod, mit akarsz vagy nem akarsz elmondani neki.

"rossz és bűnös dolog" - fura, ahogy a leszbikus kapcsolatról írsz. Vallásos vagy? Vagy csak a lelkiismeretfurdalás miatt írod ezt?

Néhány kérdés, hátha segít, ha elgondolkozol rajtuk.

A szex kivel (volt) jobb?

Ki tesz/tett érted többet?

Te kiért tettél meg többet,melyik kapcsolatban voltál lelkesebb?

Melyikükkel tudtál jobban együtt aludni?

Melyikük volt az, akinek nem idegesítettek az apróbb szokásai?

Melyikükkel szemben voltál megbocsátóbb, ha - akár apró dologban - megbántott?

A nő akar még Tőled valamit? Ugyanaz az ember ő még egyáltalán, nem lehet, hogy azóta gyökeresen megváltozott?

Attól, hogy bevallod a barátodnak, még nem szabadulsz meg a tehertől, hogy nem közömbös még számodra ez a nő. Az ilyen terhet nem lehet másra átrakni.

29/n

2010. febr. 13. 00:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Te lehet valójában nem is a férfiakhoz vonzódol, hanem a nőkhöz, hiszen a barátnőddel a kapcsolat külső tényezők miatt szakadt meg. Nagyon fiatal is vagy még egy házassághoz. Meghaltam volna érte idézem egy szavadat ez mindent elárul.Viszont amióta nem találkoztatok te is és ő is megváltoztatok. Nagyon gondold meg mit lépsz, mert az életed, azaz a sorsod függ majd tőle. Én is voltam már nagyon szerelmes, de én fiúba, és amikor pár év múlva találkoztunk valami megmozdult bennem, de mégis örültem, hogy elszakadtunk egymástól.
2010. febr. 13. 00:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
sztem az őszinteség nem= a teljes kitárulkozással. 5 éve vagyok férjnél, mindenkinek olyan férjet kívánok, és olyan házasságot mint az enyém. mégse tud rólam mindent a férjem. én se róla. azt hiszem, nem is szeretnék :) van, amit jobb, ha nem tud az ember :)
2010. febr. 13. 01:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha mindenképp vele akarsz maradni (megöregedni), akkor jobb, ha elmondod neki. Mert előbb-utóbb minden kiderül, és az sokkal rosszabb lesz, ha nem tőled hallja először.
2010. febr. 20. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Nézd, szerintem egyébként a férfiak jobban elfogadják a női egynemű kapcsolatokat, mint a férfiakét, ezért nem biztos hogy annyira letaglózná, hiába mondta hogy nem érti a melegeket. Nem is lehet, én is hetero vagyok, nem értem a melegeket, de nem is érteni kell, hanem elfogadni hogy van más is. :)

De a helyzet az, hogy te még szerelmes vagy a barátnődbe, és most mindegy az hogy nő vagy férfi az illető, de nem a barátodat szereted ahogy kéne. Azt modtad, hogy külső ténylezők miatt szakítottál a barátnőddel. De lehet hogy ezek az okok már megszűntek nem? Miért nem lehettek együtt a lánnyal?

A titkok általában kiderülnek. Ha mégis a barátod mellett döntesz, jobb lenne neki elmondani, persze nem kell ilyen nagyon részletesen, hogy neked volt egynemű kapcsolatod, mert biztos hogy valakitől meg fogja tudni, és ne évek múlva legyen ebből kiborulás és balhé. Pláne ha a családod is tudott a dologról, akkor valaki biztos elszólja magát valamikor.

Ne azon gondolkozz, hogy megbántod a pasit. Mindenkinek fáj, ha megmondják hogy nem egészen úgy szeretik ahogy viszont kéne. De erről nem tehet senki, így van és kész. A barátod sem akarja, hogy igazi szerelem nélkül legyél vele. Én is szakítottam már ezért fiúval, nem is egyszer, mert nem voltam szerelmes. Hidd el, elfogadják.

Én úgy látom, hogy ha most mellette maradsz is, esetleg lesz 1-2 gyerek, pár év múlva vissza fog térni ez a lány, vagy másik nő, és akkor borul az egész.

Te nem fogsz hozzámenni ehhez a fiúhoz én úgy látom. Szerintem jobb szakítani. még csak 19 éves vagy.

31/N

2010. febr. 20. 19:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges lenne elmondanod, hiszen mi a biztositek arra, hogy o lesz majd a ferjed?! Az egy dolog, hogy most 19 evesen (nagyon fiatalon) szereted, es o is szeret es...stb. viszont lehet hogy meg kb. 5 baratod lesz amig ferjhez mesz! Honnan tudod, hogy nem. Semmi sem biztos. Szerintem nagyon fiatal vagy meg es irod is, hogy meg nem akarsz eljegyzest sem. Akkor meg minek mondanad el? Eljel ugy ahogy eddig, aztan majd alakulnak a dolgok.

En a helyedben nem is mondanam el es nem is jegyeztetnem meg el magamat. Majd a huszais eveim kozepen. Talan. Minden jot!

2010. febr. 20. 20:51
 9/10 anonim ***** válasza:

sztem ezzel nem kéne elrontani ezt a kapcsolatot.

a lánnyal ha meg csak találkozol,abban nincsen semmi,az a múlt.sztem a lánnyal maradj meg barátnak.

2010. febr. 21. 11:55
 10/10 anonim ***** válasza:
19.34-gyel értek nagyon egyet. Te a barátodba nem vagy szerelmes. "Komoly a dolog, MERT meg akarja kérni a kezedet": ne azért legyen komoly. Neked ő inkább csak magány ellen kell, mint biztos pont. Talán jobb elmondani neki, (ne őt kíméld, amíg nem vagytok házasok, magadért vagy felelős), mert ha ezt nem tudja megemészteni, jobb, ha hamarabb kiderül. Semmiképpen se hagyd magad belerángatni egy házasságba csak azért, mert ő azt akarja, ne vesd alá magadat más akaratának, mint már mondtam, ez a te életed. Hogy visszamenjél-e a lányhoz, aki úgy tűnik, vár rád, el kell döntened, hogy inkább kényelmes biztos, tulajdonképpen kellemes langyosvízben akarsz élni vagy vállalod a sokirányú, pl saját családoddal szembeni konfliktusokat, viszont intenzívebb, boldogabb érzelmi életet élsz. Ez nem könnyű. De még bőven van időd, ne siesd el, még megjöhet férfiban is az a szíved megdobogtató Igazi.
2010. febr. 21. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!