Hogy működik ez egy alkoholista agyában?
Apám alkesz, mikor konkrétan megmondtunk,neki hogy alkoholista ő azt úgy értelmezte,hogy sokat iszik, és ezen megpróbál változtatni, de a napi egy korsó sört megissza mert az jár neki, de amúgy sem iszik többet.(ez persze nem igaz)
Szerintem már saját maga is elhiszi azt amiket a külvilágnak hazudozik, én legalábbis azt gondlom,hogy ő egyszerűen nem érzi a probléma súlyát mert elhiszi,hogy igen napi 1 korsó és nekem az jár és pont.
De közben napi 3-4 rövid, 2-3 korsó sör és még itthon is,fröccsök,borok.
Pénzt semmire sem ad mert azt be kell osztani,viszont ha tudatosan beosztja akkor értelemszerűen felfogja,hogy ha most eliszok 20 ezret akkor a hónap végén majd nem tudok, de akkor is kell, így annyit iszik el,hogy a hónap végéig fussa, de egyéb kiadásokkal nem kalkulál, magyarul csak arra összpontosít,hogy az italra való meglegyen, de akkor tudnia kell,hogy ő alkoholista, vagy azt hogy nem egy korsóval iszik.
Nem értem, akkor ő most teljesen tudatában van a dolgoknak és belül tudja,hogy egy mocskos alkoholista aki a gyerekeitől is sajnálja a pénzt, de azt gondolja,hogy mindenki olyan hülye,hogy elhiszi az ellentmondásos hazugságait?
Biztos, hogy tudatában van a dolgoknak, bizonyíték erre, hogy a piára gondosan beosztja a pénzt, hogy még véletlenül se kelljen nélkülöznie a hónap végén.
Tehát igaz az utolsó mondatod, annyi különbséggel, hogy az is világos számára, hogy az emberek nem hisznek neki, hogy csak "napi 1 korsó", csak épp fikarcnyit sem érdekli, hogy mások nemcsak alkoholistának, hanem még hazugnak is tartják.
Egy alkoholista pont úgy működik ahogyan leírtad. Nem is tudom már hol hallottam ezt de kb így volt: "nem nekem van bajom az alkoholizmusommal, másoknak van baja vele".
Az alkoholista nem látja kívülről magát a bódult állapotában, csak azt tudja hogy jó érzés és felszabadult. Nem törődik a mindennapi gondokkal, nem érintik a problémák, nem a realitások talaján mozog. Az őt kritizálókat úgy látja mint akik csak keserű és jókedvre képtelen emberek, le akarják húzni, ellene vannak.
Az egy korsó a fedősztori, a zugivók tárháza határtalan. "Csak egy doboz sört ittam".. Közben pedig állandóan kijár mindenféle ürüggyel a pincébe UTÁNTÖLTENI azt a dobozt amit egész nap szorongat. "Sok a kerti munka, ki kell takarítani a pincét".. Érdekes módon 10 perces megszakításokkal megy a munka, amikor előveszi a dugipiát az isten tudja milyen helyekről: dobozok, szekrény hátulja, régi tévé belseje(!).
Reménytelen.
Azért nehogy már egy gyerek ügyeljen az apjára... Vicces lenne. Persze, majd megfordulnak a szerepek, és a gyerek fog atyáskodni az apja felett.
A gyereknek nem feladata felelősséget éreznie/vállalnia a szülei tetteiért, nem is tudna, hiszen a pénz nem nála van, hanem az apjánál.
De én a kérdező helyében örülnék, ha még többet inna, hátha hamarabb elpatkol.
Az az érdekes, hogy rákattanni könnyebb, mint letenni.
A szenvedélybetegség lényege, a hozzáférhetőség.
A játékautomatákat megtizedelték, az ország 2/3-a meggyógyúlt, pedig az is nyomorbadöntötte sok család életét, mert attól is elúszott a havi fizu, de van zugpóker, meg lóverseny és online fogadás.
Az alkoholtilalomra már az USA bemutatta a szerencsétlenségét, maffiaágazat lett. Mi magyarok a cigivel, meg a gázolajjal mutatkoztunk be a nemzetközi "sorba". Ez a tipikus se vele, se nélküle dilemma. Itt már csak az akarat segíthet.
Nekem egy orvos segített leszokni a cigiről, érdekes módon cigivel: elszívatott velem zsinórban 4 szál cigit, addig amíg el nem hánytam magam, azóta még a szagát is kerülöm, mert eszembejut az a rosszúllét.
A baj az, hogy ha ezt alkohollal csináljuk, az halálos alkoholmérgezés lesz. Ebben a témakörben csak a puszta akaratra lehet hagyatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!