Hogyan tudnék nevet változtatni?
Ha elmúltál 18 van rá lehetőség!
De attól hogy más lesz a vezetékneved attól ő még ugyanúgy az édesapád marad!
Lehet tudni milyen a viszonyotok hogy,idáig fajul a dolog?
Szia!
Igen, lehetséges, én is megváltoztattam a nevem.
Oda kell bemenni, ahonnan az anyakönyvi kivonatot ki lehet kérni. Ott el kell mondani, hogy mit szeretnél, és intézkednek majd. Arra emlékszem, hogy kellett vennem egy 10 000 Ft értékű illetékbélyeget is.
Szia! Én ugyan ebben a helyzetben voltam! A 18. születésnapomon bementem a lakóhelyem szerinti anyakönyvi hivatalba, ahol elmondtam, mit szeretnék. Adtak egy formanyomtatványt, azt kellett kitöltenem, meg vennem kellett egy 10 ezer forintos illetékbélyeget rá. Azzal riogattak ott, hogy csak nagyon indokolt esetben szokták elfogadni a kérvényt, de ez nem igaz, mert nekem semmi különösebb indokom nem volt rá, csak annyi, hogy nem volt jó kapcsolatom az apámmal. Ez volt 24-én, 13-án küldték meg a határozatot, hogy elfogadták a kérvényem és innentől az új nevemet használhatom. Ez után abba az anyakönyvi hivatalba kellett elmennem, ahol anno anyakönyveztek és ott állították ki nekem az új anyakönyvet az új nevemmel. Itt hívták fel a figyelmem arra, hogy nekem az új nevem egyben a születési nevem is, mivel annak a megváltoztatását kértem, így a korábbi nevemet sehol sem kell megadnom. Gondolom, még te is gimis vagy, én is az voltam akkor, én szóltam az ofőnek, és utólag kiállított nekem minden elvégzett osztályról egy új bizonyítványt, hogy ne legyen ebből problémám később (pl. felvételinél) és ne kelljen magyarázkodnom. Ez 2008-ban volt, de gondolom, most is így működik a dolog.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!