Kinel a nevét kapja a gyerek?
Valaki írta, hogy miért nem elég a férj lemond a babaáról, az új pár meg vállalja.
Ez nem olyan egyszerű. A jog a gyermeket védi, és a törvénytelenséget kívánja kiszűrni.
Gondoljatok bele. Mondjuk van egy meddő pár, jó sok lóvéval. Megegyeznek egy párral, akik hajlandóak nekik gyereket összehozni, persze kellő összegért cserébe.
A férj lemond a gyerekről, a másik pár férfi tagja nyilatkozik, hogy az övé. Szülés után meg is kapja, és békésen nevelgeti a feleségével. Ezt gyermekkereskedelemnek hívják, és jelentősen megnehezíthető a mostani jogi szabályozás mellett.
De vannak más példák is, ahol lenne lehetőség a visszaélésre, ha nem fognák ennyire szigorúan a kérdést.
"Ezt most csak én nem értem vagy ennyire érthetetlen, irreleváns a jog e téren. :D Az egyértelmű, hogy te vagy az apa akkor miért kapná a baba a volt férj nevét?"
Tudod mi az érthetetlen? Hogy valaki még le sem zárja rendesen az előző kapcsolatát, de már az újban gyereket vállal.
12-es, ebben hatalmasat tévedsz. Ha összeházasodnak a biológiai apával, az ő nevét kapja a kicsi, de a válás önmagában tényleg kevés.
Az előző oldalon leírtam a saját történetünket, tehát ez nem hallomás, hanem végigcsináltuk. És elhiheted, hogy a lányom nem a volt férjem, hanem az édesapja nevét viseli, mégpedig születésétől.
Igaza van a 12-nek itolső, csak nm vette eshetőségbe, hogy annyi idő alatt az új hazasságot is elintézik.. Plusz erről a kéreező nem tett említést, mármint, hogy elvnené a párját feleségül.. ;)
Pbá mi már többen tisztáztuk ezt a részt
Jajj..figyelmetlen voltam.. A "hiába veszed el" kimaradt..
Bocsánat.. A 12-esnek nincs igaza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!