Félek a kertes házban, ezért nem akarok azt, de ő igen a kocsi miatt?
Eljött az ideje az összeköltözésnek, pénzünk is van, már csak el kell dönteni a dolgokat, hogy milyet.
A város megvan, vannak panelok - most is abban élek, kertesházból jöttünk a szüleimmel ide - kertesházak, sorházak,házak közös, zárt belső udvarral ahol garázsok is vannak.
A párom is lakott panelban, most kertesben lakik. Én nem szeretnék kerteset, mert félek, hozzánk a kertesbe ugyanis betörtek. Agyonütötték a kutyát, kipakolták a gazdasági épületet. Ez után mi el is költöztünk.
A párom pedig azért akar kertest, mert hogy az autó és garázs.
Ajánlottam ezt a közös udvarú - nagyon modern, kamerázott stb garázsos részt. A házak körülveszik ezt az udvart és alattuk van a garázs mint földszint. Teljesen zárt, mégis ház, de biztonságos részen van, nincs egyedül az ember ennyire.
"de mi van ha ottlakó töri fel az ajtót?!" volt az indok, hogy miért nem akar mást. De hát a garázsok önállóak, zárhatóak, kamerás az egész.
Sajnos a kertesházi környék itt nem a legjobb, nagyon sok időshöz/egyedülállóhoz törnek be és ölik meg őket, pár ezerért!!
Amikor náluk alszok akkor is félek, főleg hogy ő kéthetetnte éjszakai műszakban dolgozik, szóval egyedül lennék estétől reggelig (este 4től reggel 7ig).
Én azt mondtam, hogy az autó pótolható, de ha valaki betör (most telepítenek be a kertes házas részekre kisebbségieket, akik a macskákat lopják és kínozzák stb a 6évesek!!!) és agyonver stb akkor is az autó lesz a fontos? Én azt az időt, keveset a munka miatt, amit otthon töltök/tünk majd, szeretném nyugalomban és amennyire lehet biztonságban.
Szerintetek reális a kérésem? Ti mit tennétek?
Nincsenek jó tapasztalataim a sorházzal, de kompromisszumnak elmegy. Szerintem kevesebb az ember privát szférája, mint panelban.
Egyébként az emberek nemtörődömsége odáig fajult, hogy szerintem sikíthatnál panelban is, a kutyát sem érdekelné... Akkor jobb egy békés kis családi házas környék, ahol ismerik egymást az emberek és tudják, hogy megszokottak a családi viták az adott házban, azért ordít valaki, avagy esetleg baj van.
Mellesleg megjegyzem, ha észleled, hogy betörő van a házban, a legrosszabb, amit tehetsz, hogy elkezdesz kiabálni! Lapulni kell, mintha fel sem ébredtél volna, mert nem tudhatod mivel érkezett a betörő, van-e nála fegyver. Egy értéktárgy sem ér annyit, hogy a tulajnak baja essen. Ha mondjuk emeleten alszol és azt hallod, hogy lent járkál valaki, akkor lehetőség szerint hívni kell a rendőrséget. Na ezért van nekem az éjjeli szekrényemen a telefon éjszaka és gázspray a fiókban. Az én félelememet ez már tökéletesen eloszlatja, mivel tökre felkészült vagyok, sosem fog baj érni, ebben hiszek! :)
Én éltem olyan hármas sorházban, ahol értelemszerűen három család élt, de közös volt az udvar és a kert. A ház mögötti rész még csak elment, mert megegyezéses alapon mindenki a háza mögötti területet önállóan gondozta és használta. A gond a házak előtti részekkel volt, mert azt még elméletben sem lehetett felosztani. Soha nem mennék még egyszer ilyen helyre. Három család, három különböző felfogás. Én pl. rendmániás vagyok a kertben is, szeretem ha szép, gondozott. A szomszédom ennek az ellenkezője volt, nála minden kirohadt, vagy kiszáradt, a kocsival ott parkolt, ahol éppen kedve volt megállni, hiába állapodtunk meg előtte. A garázsba melós volt neki beállni. Soha nem pakoltatott el a gyerekeivel a közös udvari részen, de ő sem pakolt soha. Mindenki a gyerekjátékokon botladozott, ha locsolni akartam, vagy füvet nyírni, először össze kellett szednem az eldobált dolgokat, sokszor szemetet, meg ami még volt. Nagyon elegünk lett belőle, hosszabb távon idegesítő.
A másik, hogy amennyivel drágább egy sorház egy társasházi lakásnál, annyival nem ér többet. Ugyanis a köztes falak nagyon-nagyon áthallatszanak. Az ideális az lenne, ha mindkét háznak külön húznák fel a falát és közé szigetelő és hangvédő anyagok tennének, de ezt az építők szinte soha nem alkalmazzák, mert drága. Egy falat húznak fel, ez a két lakás közötti válaszfal.
Gondolkodj el ezeken, mielőtt léptek. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!