Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Félek a kertes házban, ezért...

Félek a kertes házban, ezért nem akarok azt, de ő igen a kocsi miatt?

Figyelt kérdés

Eljött az ideje az összeköltözésnek, pénzünk is van, már csak el kell dönteni a dolgokat, hogy milyet.

A város megvan, vannak panelok - most is abban élek, kertesházból jöttünk a szüleimmel ide - kertesházak, sorházak,házak közös, zárt belső udvarral ahol garázsok is vannak.

A párom is lakott panelban, most kertesben lakik. Én nem szeretnék kerteset, mert félek, hozzánk a kertesbe ugyanis betörtek. Agyonütötték a kutyát, kipakolták a gazdasági épületet. Ez után mi el is költöztünk.

A párom pedig azért akar kertest, mert hogy az autó és garázs.

Ajánlottam ezt a közös udvarú - nagyon modern, kamerázott stb garázsos részt. A házak körülveszik ezt az udvart és alattuk van a garázs mint földszint. Teljesen zárt, mégis ház, de biztonságos részen van, nincs egyedül az ember ennyire.

"de mi van ha ottlakó töri fel az ajtót?!" volt az indok, hogy miért nem akar mást. De hát a garázsok önállóak, zárhatóak, kamerás az egész.

Sajnos a kertesházi környék itt nem a legjobb, nagyon sok időshöz/egyedülállóhoz törnek be és ölik meg őket, pár ezerért!!

Amikor náluk alszok akkor is félek, főleg hogy ő kéthetetnte éjszakai műszakban dolgozik, szóval egyedül lennék estétől reggelig (este 4től reggel 7ig).

Én azt mondtam, hogy az autó pótolható, de ha valaki betör (most telepítenek be a kertes házas részekre kisebbségieket, akik a macskákat lopják és kínozzák stb a 6évesek!!!) és agyonver stb akkor is az autó lesz a fontos? Én azt az időt, keveset a munka miatt, amit otthon töltök/tünk majd, szeretném nyugalomban és amennyire lehet biztonságban.

Szerintetek reális a kérésem? Ti mit tennétek?

2015. febr. 3. 13:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Én is jobban biztonságban érzem magam tömbházban, mint a családiban. Egyedül már meg sem mernék aludni ott szerintem, pedig egyébként meg jobban szeretek ott lenni, mint itt a tömbben, főleg nyáron, amikor esténként lehet bográcsozni, grillezni, meg a teraszon ücsörögni. Talán azért érzem biztonságosabbnak, mert itt egy hangosabb szót is hall a szomszéd, (bár ez sokszor inkább hátrány), ott meg ha tényleg bejut valaki, nem biztos, hogy hallják a szomszédok. Pedig aztán nekem a lépcsőházból loptak már el babakocsimat, ismerősömékhez megpróbáltak betörni.
2015. febr. 3. 14:15
 12/22 anonim ***** válasza:
89%

A panellakásban alkalmazkodnod kell a többi emberhez. Mi van akkor, ha a szomszéd lakásba költözik egy 10fős kisebbségi család? A fejetek felett üvölt egy gyerek egész nap. A másik szomszéd a férjével vitatkozik jó hangosan. Alattatok az öregasszony max hangerőn nézi a sorozatokat.

Laktam ilyen helyen, nem mennék vissza. Egy kertes házban a magad ura vagy, ha éjfélkor akarsz mosni, porszívózni, akkor megteheted, senki nem szól bele. Ha rossz a környék, keressetek olyat ami biztonságosabb. Egy városban kizárt, hogy minden családi házas környék ugyanolyan. Szereltethettek be riasztót, kamerát az udvarra.

2015. febr. 3. 14:16
 13/22 anonim ***** válasza:
Ikerházban lakunk, távfelügyeletes riasztónk van. Mindentől nem véd, de legalább hangos. Ha a panelnál maradtok, ott is vannak garázsok, amit ki lehet bérelni vagy meg lehet venni. Amígy nem itt laktunk, nekünk is törték fel az autónkat, hidd el, nem jó érzés az se. A társasház közös udvarral változatot nem választanám sose.
2015. febr. 3. 16:35
 14/22 A kérdező kommentje:

Pest megye Dél-Keleti fele. Máshová még nem vetettük fel, )de nagy valószínűséggel az lesz), mert mindketten a szomszéd faluban dolgozunk.

Ez a környék is olyan, hogy mindenki tud mindent, anyós pedig még a fizetésünket is kikotyogta már... Szóval azt a falut azért nem választjuk.

A jobb környékű kertes házakra viszont nem is futná, nincs 10en milliónk. De a panelt nem is feltétlen erőltetem mert tényleg kicsi.

Illetve azért hogy kb sose vagyunk otthon. Hétvégén program van, megyünk valahová vagy épp túlóra van. Hétköznap aludni járunk haza. Én 10-11órát nem vagyok otthon, párom 13-14-et.

Ezek a sorházak pl ahol van kert, garázs stb tök jó lenne.

[link] pl

Amit itt néztünk ott nincs kert, csak a házak vannak úgy, hogy egy négyzetet zárnak, ahol betonplacc van, onnan lehet beállni. Portaszolgálatos.

[link] pl.

Egyedül félek csak, ha párom otthon van akkor nyugodtan alszok, de amikor éjszakás akkor mindenre felébredek, anyósék is pl hiába vannak otthon, egyszer egy éjszakai élőlény piszkálta a cserepeket, akkor após ki se akart menni, nekem kellett, úgy féltek. 50kgos nő létemre.

2015. febr. 3. 16:43
 15/22 A kérdező kommentje:

Nekem is van egy kis autóm, de lent áll a panel előtt, oda parkolok, ahol látom.

A kerteseknél nagy célpont erre akinek tudják hogy két autója van, gyereket vállal, látják hogy felújítanak.

2015. febr. 3. 16:46
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan érv a kertesház ellen, mintha azt mondanád: inkább nem megyek ki a házból, akkor biztos nem érhet baj. Mert mi van, ha elütnek, mi van, ha a fejemre esik egy tégla, stb.

Ha ilyen rossz arrafelé a közbiztonság, akkor költözzetek el a környékről. Gondolom, Borsod, Szabolcs vagy Hajdú-Bihar megyéből írsz. Erős tippem Miskolc. Na, ilyen helyeken én sem élnék...

2015. febr. 3. 17:40
 17/22 anonim ***** válasza:

Neked a panel a szíved csücske, neki a kertes ház. Te ajánlottál egy kompromisszumos megoldást.

Azt kellene hangsúlyozni, hogy ez neked is egy kompromisszum, nem az álmod.

Hajrá.

2015. febr. 3. 20:37
 18/22 anonim ***** válasza:
Melyik város? Tényleg érdekel, szerintem már jártam ott... Amugy meg a sörház jó megoldás lenne,de én elköltöznék onnan mert ha majd gyereket akartok neki sem lesz túl jó ott lakni :(
2015. febr. 3. 22:08
 19/22 anonim ***** válasza:
"sörház"
2015. febr. 3. 22:08
 20/22 anonim ***** válasza:
A telefonom vicceskedik " sorház"
2015. febr. 3. 22:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!