Tényleg szükséges gyámhatósági hozzájárulás ehhez?
A történet a következő, édesapám és édesanyám felelőtlenül kezelték a pénzügyeiket, hiteleket vettek fel, amit nem fizettek stb.
Persze apai részről kevesebb van már, szerencsére 5-6 éve rendeztünk jó néhány esetet.
Viszont, nekem most van egy 6 hónapos kislányom.
Ha édesapám és édesanyám meghal,én visszautasítom az "örökséget" ami szinte csak tartozásból áll.Azt tudom, hogy a gyerekem nevében is el kell utasítom az örökséget a hagyatéki tárgyaláson. Az lenne a kérdésem, miért kell ehhez a gyámhatóság?Mitől függ,az, hogy megkapjuk ezt a hozzájárulást?És mi történik ha nem kapjuk meg?Akkor egy olyan gyerekre hárítják a tartozást, amiről se ő sem pedig én nem tehet?Csak azért mert a nagyszülei elcsesztek mindent...Továbbá ha nincsenek elválva hivatalosan, akkor a férj-feleség örököl elsősorban?Ilyenkor is lekell mondani az örökségről? Előre is köszönöm a válaszokat.
Ha visszautasítja az örökséget, akkor az egyenes ágon tovább száll, így jön képbe a gyerek és a gyámhatóság.
Adósságért viszont csak a vagyon erejéig lehet felelni, tehát negatív örökség nem létezhet.
Kérdező, nem kell aggódnod, nem örökölhet adósságot a gyerek semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!