Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért foglalkoznak mások...

Miért foglalkoznak mások azzal, hogy hogy állunk anyagilag?

Figyelt kérdés

Szüleimnek annyi rosszindulatú ismerőse van.

Van a városunkban egy étterem, ismerjük a tulajt és jó barátságban vagyunk vele. Maga a hely egy kis bódés büféként nyílt még több mint 20 éve, a tulaj (aki török) szép lassan fejlesztgette, mára egy elég nagy elég puccos hely, 2ezer egy adag kaja (igaz annak én a felét elcsomagoltatom, és kétszer lakok jól belőle), plusz az innivalók, elég drága hely, mi amióta az eszemet tudom, rendszeresen járunk oda, legalább havi egyszer. Mikor ilyen van, akkor szüleim mindig dobnak fel 1-2 képet a facebookra, és mindig megjelennek az ismerőseik a kommenteknél, hogy "de jól megy", "mások meg éheznek", stb. (Pedig nem olyan képek, hogy "de jól megy nekünk", vagy ilyesmi, hanem pl lefotóz engem meg anyut, de a városban azt a helyet mindenki ismeri, azonnal látják a háttérről, hogy ott vagyunk)

Ugyanez ha elmegyünk nyaralni a tengerhez. Bulgáriába járunk évek óta, 2 hétig vagyunk ott annyiból, mint mások egy hétvégét Horvátországban, mégis ők kötnek belénk.

Itt is volt már, hogy tettem fel kérdést, azzal kapcsolatban, hogy én nem annyira élvezem ha el akarnak vinni wellnessezni, mert egyszerűen nem köt le, szétunom magam, inkább itthon maradok, lekötöm magam főzőcskézéssel, filmezéssel vagy bármivel, na erre is megjelentek a rosszmájú válaszolók, hogy túl jó dolgom van, nem tudom megbecsülni ami van, ne hisztizzek. Nem értem, egy wellness hétvége arról kéne szóljon, hogy az ember jól érzi magát, ha én nem érzem magam jól akkor full fölösleges kidobni rá annyi pénzt.

Én nem értem ezeket az irigy rosszindulatú embereket. Van ismerősöm, aki Ausztráliába jár nyaranta, másik ismerősöm évente megy Kínába, vagy Egyesült Államokba, stb, nyilván irigykedek magamban, mert én is mennék, de sose tennék neki gonosz megjegyzést, én tök örülök ha látok képeket, hogy jól érzi ott magát, nem kötök bele, hogy mások éheznek.

Én megértem, hogy van aki rossz anyagi helyzetben van, és hogy nekik nem jó hogy ők nem mennek nyaralni, stb, de most ennyi erővel ne legyen lakásuk, mert másnak meg az sincs...

Mi értelme ennek? Miért csinálják ezt olyan sokan?

2015. jan. 28. 20:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
5%
Most komolyan Bulgária(!) meg egy kétezres török kebab a luxus? Meg nem enném azt a vackot. Inkább egy jó kirántott karaj.
2015. jan. 28. 22:45
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az emberek irigyek. Voltam szegény, de sosem irigykedtem másokra, nem zavart ha láttam más luxusát (esetleg megjegyeztem magamban hogy ezt én is elfogadnám). Szóval aki azzal érvel hogy dicsekszel és blablabla, az irigy. Nem kell velük foglalkzni. Érdekel is engem ha más naponta posztolja ki az új szerzeményeit... Ha tetszik, gyönyörködöm benne - ha nem, tovább megyek. :D Az irigység sem vezet sehová.
2015. jan. 28. 22:51
 13/17 anonim ***** válasza:

"Én nem értem ezeket az irigy rosszindulatú embereket. Van ismerősöm, aki Ausztráliába jár nyaranta, másik ismerősöm évente megy Kínába, vagy Egyesült Államokba, stb, nyilván irigykedek magamban, mert én is mennék, de sose tennék neki gonosz megjegyzést"

Akkor mégis érted őket, hiszen te is irigykedsz arra, akinek nálad többje van, nem?

2015. jan. 29. 09:06
 14/17 A kérdező kommentje:
De nem mondok nekik ilyen rosszindulatú dolgokat, és nem kötök beléjük, nem játszom az adóhatóságot, hogy "miből telik rá??"
2015. jan. 29. 14:12
 15/17 anonim ***** válasza:
Tehát akkor csak abban különbözöl, hogy te mindezeket nem mondod ki hangosan?
2015. jan. 29. 14:47
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem is gondolom azt, hogy ők ettől rossz emberek lennének. Írtam is, hogy olyan szempontból vagyok irigy, hogy tudod, az a jófajta irigység, ha pl a szomszédnak új autója van, akkor van az a fajta ember aki arra gondol, "tök jó, de jó lenne ha nekem is lenne", meg van az aki "rohadjon meg a szomszéd, amiért neki van nekem nincs". Én az első fajta vagyok. :D
2015. jan. 29. 14:49
 17/17 A kérdező kommentje:

De Amszterdamba is szoktunk néha járni. Édesapám nagyon sok évig a Heinekennek dolgozott, sokat járt munkaügyben külföldön, így rengeteg ismerőse van pl facebookon, aki volt vagy jelenlegi sörgyáras ismerős. Ha már ott jártunk, elmentünk a Heineken múzeumba, akkor pedig egyből dobott fel egy fotót, mert van vagy száz ismerőse, akikről tudta, hogy fog nekik tetszeni, mert a közös munkahely, stb. Akkor is voltak rosszindulatú megjegyzések.

Vagy volt egy osztálytársam, aki igen jó anyagi helyzetű családból származik. 18 éves korára saját autó, stb, ő ment Kínába egyszer valami 3 hétre, következő évben az Egyesült Államokba. Már nem tudom melyik helyen volt éppen, mikor egyik tanárom fanyalogva közölte, hogy hát ha a srácnak telik ilyenekre, akkor milyen jó neki, de ő majd jól megbuktatja mert túl sokat hiányzik (egész évben 2 órát hagyott ki), annyira látszott rajta az irigység.

Anya munkahelyén a logisztikai vezető Thaiföldön karácsonyozott, ott is kapta az oltásokat, hogy mások meg éheznek.

Szóval nem csak én vagyok a hibás szerintem. Miért nem tudnak örülni az emberek más boldogságának?

2015. jan. 29. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!