Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék? 34 éves vagyok,1...

Mit tehetnék? 34 éves vagyok,13 éve anyával vagyok itthon.

Figyelt kérdés
Szóval anya beteg lett nem tudja magát ellátni és állandó felügyeletet igényel.Ápolásira kényszerűltem.Apám már rég meghalt,tesóm nincs.Szóval már úgy érzem nekem soha nem lesz gyerekem.Eljár felettem az idő és mindenről lemaradok.Van barátom akivel már több éve eggyütt vagyunk,de csak hétvégén van itt 2, 3 napot,de az is teljes káosz,mert olyankor is anyát kell pesztrálni úgymond.Már szeretnék babát,de így lehetetlen. Barátom nem kőltözne ide,mert anya kikészíti a 2 nap alatt is míg itt van.Amit mellesleg meg is értek ugyanis úgy kell elképzelni mint ha egy 1 éves gyerek lenne anyám.Szóval mit tehetnék?Valaki tudna ajánlani valamit?Már rámegyek idegileg :-(
2015. jan. 21. 21:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

Nem lehet, hogy emellett súlyos depressziója van? A leírt két betegség ugyan súkyos, deismerek embereket, akik ezzekkel a betegségekkel majdnem teljes életet élnek, és nem szorulnak ápolásra.

Hány éves anyukád?

2015. jan. 22. 07:42
 12/23 A kérdező kommentje:
60 éves! Nem a betegségei miatt kell neki az állandó felügyelet,hanem az elméje végett,mert vannak tiszta pillanatai is nagyon ritkán,de egyébként meg ,olyan 1 év körüli gyerek értelmi szintjén van
2015. jan. 22. 07:56
 13/23 anonim ***** válasza:
83%

Még épp időben vagy, hogy gyereked/férjed/rendes életed legyen.

Anyukádnak gondolom te vagy a gyámja. Ha nem, akkor azt sürgősen el kell intézni és beadni valami otthonba (ezt most értsétek jól). Az ápolási nem nagy összeg, úgyhogy gondolom anyukádnak sok a nyugdíja.

Utána a helyedben és elköltöznék a barátomhoz/ő jönne ide, anyukádat meg minden héten meg tudod látogatni.

2015. jan. 22. 14:04
 14/23 A kérdező kommentje:
Sokszor úgy felidegesít ( amikor már 4 óra hosszája könyörgök,hogy egyen az inzulinra) hogy semmi erőm nem marad csak ülök és alig kapok levegőt,a szivem pedig hevesen ver. Már az is megfordult a fejemben,hogy elaltatom magamat örökre.Főleg mikor az orvosa a fejemhez vágja,hogy én azért vagyok vele otthon,hogy figyeljem eszik e az inzulinra.De olyan mintha a tévéhez beszélnék,vagy valamelyik bútorhoz :'(
2015. jan. 23. 16:57
 15/23 anonim ***** válasza:
Háziorvosodat kérdezd meg, és legalább egy hétre kerüljön be kórházba, ápolási osztályra, hogy te a barátoddal szusszanhass egyet. Ugyanitt érdeklődhetsz a hosszú távú elhelyezéséről.Akkor viszont nem kapsz majd már ápolásit, ezért közben egy jó munkahelyet is kell majd keresned.
2015. jan. 23. 18:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sajnos ugyanez volt a nagyimmal, csak ő testileg épült le, nem szellemileg. Nem bírtuk, ráment az ápolásra mindenünk, a nagyi meg csak egyre depressziósabb lett és várta a halált. Csak erről tudott beszélni.

Megkérdeztük a háziorvosát szerinte mi lenne a legjobb döntés és neki is az otthon volt a véleménye. Akkor nem adtunk volna neki 2 hónapot. Jelenleg harmadik éve él boldogan egy otthonban, kivirult.

2015. jan. 23. 18:57
 17/23 mi a fene ***** válasza:
100%
Ne tedd tönkre magadat, intézet. neked magadra is kell gondolni.
2015. jan. 23. 19:14
 18/23 anonim ***** válasza:

örülj neki, hogy van barátod.

kezdd el a dolgot még ma intézni.

2015. jan. 23. 20:20
 19/23 anonim ***** válasza:

Stroke-ja volt és agylégyulása van? Demencia? Alzheimer-kór?

Pelenkázni kell?

2015. jan. 24. 03:20
 20/23 anonim ***** válasza:
Nagyszüleid, nagynéni, nagybácsi, anyukádnak élettársa van?...
2015. jan. 24. 03:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!