A mai világban miért ennyire karrier pártiak egyes nők vagy a férfiak? Neki más nem is fontos, csak a munkájuk?
Van jó pár ismerősöm és némelyiket ledöbbentem hallgatom a jövőbeni terveiről. A legtöbbjüknek a karrier az első, fontosabb, mint egy párkapcsolat, nem is igazán érdekli őket vagy akarnak az adott féllel összeköltözni, hosszú távra tervezni, majd lesz ahogy lesz. Lakást sem akarnak, elvannak úgy, hogy majd albérletben laknak. Nem fontos számukra az esküvő sem, mert szerintük CSAK egy papír és ettől semmi sem fog változni. Gyereket is ha akarnak akkor is inkább a 40 felé.
Nektek erről mi a véleményetek?
Ez ugyanolyan, mintha azt kérdeznéd, hogy lehet valakinek a zöld a kedvenc színe, mikor neked a kék az.
Én sem akarok családot, gyereket, és nem nézek le senkit, aki szeretne. Viszont az ilyen kérdésektől frászt kapok, amikor azt hiszik mások, hogy jobbak nálad, és felnőtt létükre értetlenkednek, hogy minden ember más.
Ez a divat főleg Pesten hódít észrevételem szerint...
Én elköltöztem, de a nővérem ott maradt. És múltkor szó volt gyerekekről, családról és, hogy a volt osztálytársai már egy csomóan szültek (28 éves a nővérem), bezzeg a barátai nem, és ilyen lesajnálóan mondta, hogy "Vidéken hamarabb szülnek". Ez az ő tolmácsolásában kb annyit tesz, szánalmas kis suttyók, akik nem élvezik az életet. Szerintem meg, bár nekem sincs gyerekekm, az ő élete gáz, mert gyakorlatilag semmiért nem vállalt még felelősséget, közel a 30-hoz és nem is akar... ami nagyobb gáz.
Régen a karrierrel nem kellett foglalkozni, mindenképpen volt állásod, biztos megélhetésed. Ma ez távolról sincs így.
Szerintem is a legfontosabb a karrier, ugyanis minden másnak az az alapja. Ha nincs biztos állásom, illetve olyan tudásom, amivel szükség esetén pillanatok alatt találok, akkor mire föl vállaljak egy hitelt, vagy pláne egy gyereket? Persze nekem is van olyan ismerősöm, aki kora huszonévesen családot alapított, de azért a legtöbb helyen kibukik idővel, hogy vagy a nagyszülő vigyáz a gyerekre, amíg ő mégiscsak továbbtanul, vagy a nagyszülő fizeti a lakáshitelt, de olyan is van, aki hóvégén soha nem jönne ki, ha nem segítenének neki folyton.
Akkor már inkább legyen később gyerekem, amikor már jó eséllyel meg tudom oldani a dolgot a férjemmel, nem a szüleink zaklatjuk minden kis buktatónál.
"Meg sosem értettem ezeket az "egyesek miért" kérdéseket. Ez az ő döntésük, ez van, ha nekik így jó akkor csinálják így, ettől neked se jobb se rosszabb nem lesz."
Ennyi erővel lehet enni sz*rt is. Ha valakinek az ízlik... Az ő döntése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!