A barátnőm nevelőapja el akar tiltani tőlem, meg tudja valósítani? Részletek lent.
Régóta ismerek egy lányt, akivel 1,5hónapja összejöttem. szeptemberben tölti a 18-at, én pár napja lettem 21 éves. Nagyon szeretem őt, mert örülök, hogy végre olyan lánnyal lehetek együtt, aki nem mondja még mellettem 3 fiúnak, hogy "szeretlek".
A lényeg, hogy eddig is tudtam (barátnőm elmondása szerint), hogy nem teljeen normáli a nevelőapja, de tegnap kaptam tőle egy elég durva telefonhívást, hogy el fog tőle tiltani, mert én nagykorú vagyok. Az a helyzet, hogy sem az anyukája, sem a nevelőapja nem ismer engem, pedig ha ismernének, biztosan nem ilyen lenne a hozzáállásuk. Az anyukája nem akar beleszólni ebbe az egészbe, mert nem akar ez miatt balhét a nevelőapjával.
mégis mit tehetek? valóban eltilthat?
Én megpróbáltam a telefonba is beszélni a nevelőapjával, de egyszerűen lehetetlen..
Nem szarja le, de sajnos túlzásba mehetett náluk a férfi uralom, így ő nem szeretne bele szólni.. Valamennyire meg is értem, azok alapján amiket hallottam a telefonba a nevelőapucitól.
Még azt hozzá tenném, hogy össze vannak házasodva, nem tudom, hogy ez jogilag mennyire változtat a dolgokon.
Köszi a válaszokat!
Annak végképp nincs semmi jelentösége, hogy nagykorú vagy- agy sem, illetve ugyanez érvényes a barátnödre is, amennyiben mindketten betöltöttétek a 14. éveteket, attól kezdve akár le is feküdhettek egymással (jogilag), semmi probléma nem lenne belöle.
A barátnöddel meg akkor is tudsz találkozni, ha a nevelöapának nem tetszik.
De, pont, hogy leszrja. Ha törődne a lánnyal, akkor kiállna mellette, nem fülét-farkát behúzva hagyná, hogy az élettársa dirigáljon.
Ez van, el tudja tiltani, pl. megfenyegeti, hogy ez meg az lesz, ha találkoztok (nálunk még 23 évesen is ez ment, mostohaanyámnak hála), a lány pedig mondjuk félelemből nem fog ellenkezni.
A hlye, teszetosza anyját meg szívlapáttal kéne agyoncsapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!