Szerintetek manipulalnom kene a volegenyem az "o erdekeben"?
Leendo anyosom szerint nekem "noi praktikakat"(ki is fejtette: szexmegvonast) kene bevetnem, hogy az orvosis egyetemista volegenyem (22) tobb tanulasra sarkaljam. Teny, hogy nem tanul tul sokat, bukdacsol is, pedig az esze meglenne hozza, csak a motivaciojat vesztette el, nem tudja, hogy orvos akar-e lenni.
De en ugy gondolom, h felnott ferfi, ugy osztja be az idejet, ahogy jonak latja, es en a tarsa vagyok, nem iranyitanom kell, hanem vele egyutt elnem, kozos donteseket hoznunk.
Szerintetek kinek van igaza?
Kérdező, egyszerű: te szeretnéd, ha a párod manipulálna, mondjuk hasonló módon, vagy akárhogy? Ha erre NEM a válasz, akkor nyilván adott, hogy neked mit kell tenned.
(anyósod nem egyedi jelenség, anyám pont hasonló hülyeségekkel traktálta az exem anno aka "mi nők tartsunk össze, mert a nő..." - nem véletlen, hogy a jelenlegi párom nem is ismeri... bár ő elküldené szerintem a berregős malacéra, ha olyan pillanatban kapná el a hülyeséggel)
1. anyósod nem normális, ne hallgass rá
2. nem csoda, hogy nem akarja befejezni a sulit, azt is nyilván az anyja zsarolta ki, hogy oda menjen
Neked van igazad.
atyaég, az enyém pont ugyanez csak fordított szituban, az idegessége miatt kb én kapom a szexmegvonást :D (ő is 22, orvosis, elvesztett motivációval, csak ő nonstop tanul, aztán abbahagyja, dühöng, kétkezi munkákat nézeget külföldön, majd folytatja a tanulást, én meg ha ilyenkor hozzá merek érni akkor felrobban :D)
én ezt ezerszer leírtam már amúgy: kommunikáció és kompromisszum. szexmegvonással meg egyéb alantas technikákkal semmit nem fogsz elérni, hiába orvosis és van agya, nem fogja fel az ilyesn dolgok közötti összefüggéseket.
Ezzel a szexmegvonással semmire sem mész, csak tönkreteszi a kapcsolatotokat.
Ellenben igazán sarkallhatnád, motiválhatnád őt a tanulásra, az egyetem elvégzésre...
Orvosként majd mehet bármilyen területre.
Én csak az apósodat sajnálom egy megtört ember lehet.
De vigyázz az anyósod sok mindenbe bele fogja tenni a francos orrát és sajnos ezt csak kicsi fia tudja majd megoldani, hogy nemet mond.
Inkább beszélgessetek őszintén egymás érzéseiről, akkor úgyis rájössz, hogy mit szeretne.
Anyósod idióta.
A megfelelő az lenne, ha a párod most halasztana 1-2 félévet, amíg eldönti, mi akar lenni. Én nagyon nem tartanám jó ötletnek rászabadítani erre a népre egy olyan dokit, aki csak ímmel-ámmal végezte el. Bennem is felmerült, ami egy előző válaszolóban, hogy tényleg akarta a barátod ezt az orvosi egyetemet, vagy anyuci ambíciói miatt kellett odamennie? Ha esetleg boldogabb lenne bármi más szakmában, akkor lépnie kell. Ebben állj mellette és támogasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!