Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez a másoknál természetes és...

Ez a másoknál természetes és csak én fújom föl?

Figyelt kérdés

Ott kezdem, hogy apám élete második felében elég sokat ivott, tönkre vágta a családot ezzel. A bátyám dettó ugyanez volt. A férjemnek volt egy időszaka, amikor szintén sokat ivott, stresszes volt az életünk, ezzel vezette le. Nem bírta az italt, állandóan hányás lett a vége, mindig azt hallgattam, hogy rosszul van. A végén már a gyomron összeszorult, ha hallottam, hogy hány a wc-n, vagy ahol éppen utolérte. Pár éve elváltunk, most van egy nagyon normális párom. Évente 1-2 alkalommal jönnek össze a régi cimboráival, természetesen ilyenkor összeisznak mindent, a vége mindig rohanás a fürdőszobába, hányás, rosszullét. Én ezeket már nagyon rosszul viselem.

Nem vagyunk már fiatalok, közelebb az ötvenhez, mint a negyvenhez. Én csinálok ebből nagy ügyet? Mert hogy ilyen emlékeim vannak a témában? Vagy tényleg elvárás lehetne, hogy annyit igyon a párom, amitől még észnél van és nem rész részeg?

Lehet, hogy csak én vagyok szőrszálhasogató és egy évben 2-3 részeg alkalom elmegy? Ti hogy látjátok? Mert én már képtelen vagyok normálisan látni az egészet. Köszönöm a válaszokat.

2015. jan. 4. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Nem sértésként mondom, csak nem tudok máshogy fogalmazni, az alkoholista szülők gyerekei sokszor kicsit "megkattannak" az alkohollal kapcsolatban. Kialakul bennük egy bizonyos fóbia a trauma miatt. Mindez lehet, hogy nem feltűnő, ha egy hasonlón túlesett, vagy egy teljesen antialkoholista embert választ. De ha olyat, aki néhanapján iszik, akkor hajlamos túlkorlátozni.

Azt viszont megértem, hogy nem esik jól, ha a párod úgy jön haza, még ha ritkán is, hogy állni sem tud a lábán, ilyesminek senki nem tapsol, hogy hurrá-hurrá. De ha csak ilyen nagy ritkán történik és más probléma nincs köztetek én mégis azt tanácsolnám, hogy próbálj meg ezen felül emelkedni.

2015. jan. 4. 15:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítenek, hogy más szempontból is lássam a dolgokat.
2015. jan. 4. 15:47
 13/19 anonim ***** válasza:
76%

Mi még a 30-at se értük el, de őszintén képtelen vagyok felfogni, hogy hogy lehet valaki annyira befolyásolható, hogy akkor is iszik, ha már tudja, hogy túl sok. Akkor is, ha kínálják. Nem igaz, hogy ha az ember nem issza mocsokrészegre magát, akkor kidobják a társaságból, illetve ha igen, akkor abba a társaságba jobb nem is tartozni.

A párom is időnként túl sokat iszik, én utálom. Nem is értem, én is ritkán megyek szórakozni, de attól még tudom, hol van az a pont, hogy akkor most állj és jöhet két pohár ásványvíz. Ő meg iszik, aztán csodálkozik, ha berúg.

Annyi van, hogy egyébként ha valami baja van, akkor ápolom, megkap mindent, ami kell, körbeugrálom - de ha másnapos, akkor ugyan nem kap semmit, még a reggeli kávéját se, mert haragszom rá. Ez kicsit dedós dolog, tudom. De nekem így jobb, és ő is elfogadta, hogy ez van, magára vessen, ha másnapos.

2015. jan. 4. 16:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Én sem értem, hogy egy felnőtt férfi hogy lehet annyira befolyásolható, mint egy kamasz lány. Mondja, hogy nem akar inni. Így is papucs meg nyápic, csak így a "barátai" azok, akiknek becsicskul.
2015. jan. 4. 16:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Azért egyáltalán nem biztos, hogy csak azért csinálja mert a haverok azt mondják. Lehet, ő érzi úgy, ennyi jár neki két-három alkalommal egy évben, hogy kirúgjon a hámból.
2015. jan. 4. 16:49
 16/19 A kérdező kommentje:

14-es! Nem nyápic és nem is papucs, inkább makacs és nagyon is önálló. Mellesleg ha papucs lenne, alávetné magát az "akaratomnak", de éppen mint ahogy a 15-ös írta, úgy érzi, hogy ennyi jár neki egész évben. Igen, lehet hogy jár, bár tényleg nincs korlátozva amúgy semmiben. Csakhogy nálam pont ez az egy veri ki a biztosítékot, de úgy látom, ha együtt akarok maradni vele, ezt be kell nyelnem, mert amúgy meg minden szempontból tökéletes a kapcsolatunk.

Érdekes módon más mindent meg lehet vele beszélni, de ezt nem. Mintha úgy érezné, ettől lesz még férfiasabb, egy "tökös" legény ennyit kibír.

2015. jan. 4. 17:17
 17/19 anonim ***** válasza:
8%

Az én szüleim is alkoholisták voltak, bele is haltak, igen megrázott a dolog. De ettől még az alkohol nem lett számomra maga az ördög, amit mindenáron tiltani kell mindenkitől. Évi 1-2 alkalom semmi. És aki nincsen hozzászokva az természetes, hogy hányni fog. Ha gyakrabban inna, akkor nem hányna. Az átlag ember 2-3 hetente összeül a barátokkal, ismerősökkel és isznak egy kicsit. Ez természetes dolog.

Ha mindent ennyire felfújsz és mindent ilyen mániákusan tiltasz a férjednek csoda hogy még nem hajszoltad őt is alkoholizmusba.

2015. jan. 4. 19:15
 18/19 anonim ***** válasza:
16: vagy csak azt érzi, amit én korábban próbáltam is leírni neked már, hogy mert a többiek etéren ártottak neked, ezért miért neki kelljen lemondania ennyiről, azaz, hogy szereted-e vajon annyira, hogy ennyit elviselsz tőle, vagy se. Lehet csak tipikusan tesztel ezzel és majd magától úgy is abba hagyja ezt a kicsit. Ez is persze csak az én feltételezésem, és ez vhol nem is gonoszság, ha így tesz, hanem inkább más pszichológiai téma, amibe itt és most nem mennék bele.
2015. jan. 4. 19:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Hallgass azokra, akik le lettek pontozás, nekik van igazuk (uccsot kivéve), megint az ostobaság a menő!

Nälunk is volt alkesz a családban, és én sem bírom ha a párom kiütést magát, szerencsére már lépett erről:)

2015. nov. 9. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!