Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az ilyen helyzet...

Mit gondoltok az ilyen helyzetről egy párkapcsolatban?

Figyelt kérdés

Egy 8 hónapja tökéletesen működő kapcsolatban a következő probléma állt elő: a lány a suli elvégzése után rövid időn belül talált állást és dolgozik, a srác folyamatosan keresi a munkát, rengeteg helyen próbálkozik, úgy látom, mindent megtesz, de a mai gazdasági helyzet mellett pillanatnyilag nem talál állást. Megbeszélték, hogy a kapcsolatukban semmi hiba, de a lány úgy gondolja, felül kell értékelnie a kapcsolatukat, mivel nincs munkája a srácnak és ez így nem működik. Mit gondoltok, ezért szakítanátok valakivel? Nem a srác nemakarásán múlik a dolog. Nyilván nem egy örökös állapot ez a munkanélküliség. És nem is együtt laknak(tehát nem kell eltartania a srácot)

Én ezt kivülállóként kérdezem, nem vagyok érintett a dologban, csak a pár barátja vagyok. Várom válaszaitokat.

2010. febr. 4. 22:28
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%
De most az sem mindegy, hogy a fiunak van 8 osztály, a csajnak meg 2 diploma pl. Mert mondjuk akkor megérthető, h nem akar nyomorogni, ha már a szülei kitaníttaták stb. Szal sztem nem anyagias K, csak ismerni kellene a részleteket.
2010. febr. 5. 00:17
 12/26 anonim válasza:
100%
HÜLYESÉG! Az, hogy kinek, mi a végzettsége, az már a kapcsolat eleje óta ismert mindkét fél számára. Egyébként történetesen ismerem a kérdés megfogalmazóját, és ismerem a párt is, akiről szó van. A srácnak két szakmája van, a lánynak érettségije és egy szakmája. Ennek ellenére a srácról senki meg nem mondaná, hogy van, vagy nincs érettségije...
2010. febr. 5. 01:24
 13/26 anonim válasza:
90%

Üdv!

Én ezt személyesen is megéltem a fiú oldalról. 7 és fél év után jött a nagy pofon az élettől.

Barátnőmmel szépen megvoltunk, mindketten végeztünk az egyetemen. Nem kapkodtuk el az álláskeresést (jogsi stb), de amikor neki vágtunk hát nem nagyon sikerült egyikőnknek sem hónapokig. A sógorom magas beosztású ember a cégnél, ahol dolgozik, szólt b.nőm érdekében és másnap hivták hogy azon a héten tud e menni állásinterjúra. Nem volt kérdés, hogy felveszik...

Én keresgéltem tovább, sajnos nem sikerült találnom, egy év alatt közel 100 céget kerestem meg, de kiröhögtek, hogy válság van mit akarok.

Egyébként megbeszéltük, hogy amig nincs egyikőnknek se munkája addig nem érdemes se házasság se semmi, pedig én már fontolgattam egy eljegyzést. Külön városban éltünk és hát nyűgös volt a találkozás, leginkább anyagilag, rengeteg pénzem elment, mert nem csak hétvégére utaztam hozzá hanem 4-5 napra kb 2 hetente + Ő is jött hozzánk, tehát szerintem távkapcsohoz képest sokat találkoztunk. Mondta h eljárhatnánk több helyre is de nem volt pofám pénzt kérni szüleimtől utazásra, piára meg egyéb dolgokra, azt sem akartam h Ő fizesse igy otthoni programokat csináltunk, ami mint később kiderült nem volt neki jó. Ő eljárt bulizgatni a húgával, mert mondtam, hogy néha eressze el magát és egyszercsak össze is ismerkedett egy fickóval és 2 hét után felhivott, hogy vége, mert hogy velem nem lehet semmit csinálni, itthon ülök, nem jó ez a távkapcs meg ilyenek. Esélyem se volt telefonon haladékot kérni, nem engedte, hogy találkozzunk.

Ekkor már igen jó kilátásban volt egy munka számomra is méghozzá abban a városban ahova Ő járt haza, ahol megismerkedett az új fickójával, akivel egyébként még ritkábban találkoznak. Eddig Szolnok miskolc között ingáztak, most a sors ugy hozta, hogy nagykanizsa és pest között mászkálnak egymáshoz. Jelenleg is abban a városban dologozom, ahol laktunk 7 évig/lakhattunk volna ezután is együtt.

Irta vki, hogy addig is gyárban dolgozni...

Nos diplomával azért nem güriznék napi 8 órát, hogyha alig szedek össze annyi pénzt, hogy egy hónapban ki tudjak fizetni mindent, esetemben megtehettük h itthon maradjak és itthon segétkezzek a vállalkozásunkban. Oda akartam menni én, ahol b.nőm dolgozott, de sajnos elég sok szakmás (pl. pék, stb) munka kellett volna vagy egyáltalán nem érdekelt.

Szóval 7.5 év után nagy bumm.

Irta azt is vki hogy fordul a kocka.

Hát igen, sógorom által eléggé tudom mi történik vele a cégnél és tudom, hogy május junius óta, eddigi kiváló teljesitménye nagyon leromlott és nincsenek vele megelégedve...sejtem hol jár az esze.

És végül a tanácsom.

A fiú biztositsa a lányt arról, hogy nagyon szereti, minden tőle telhetőt megtesz, hogy legyen állása. De igazából itt nem a fiúnak kell tennie valamit, hanem a lánynak is be kell látnia, hogy válság van, nem dobálóznak állásajánlatokkal. Ezt a barátok is elmondhatják neki, hogy legyen megértő, képzelje el forditott helyzetben mi lenne.

Nálunk bnőm sok rossz tanácsot kapott. A családjában mindenki elvált igy a példa meg volt előtte a probléma megoldásra. És sokan úgy adtak neki tanácsot, hogy engem nem is ismertek, fél információk alapján erősitettek rajta, hogy lépnie kell. A barátok/"nem barátok" sok mindenben tudják befolyásolni az embert.

Ha pedig a szerelmük nem birja ki ezt a válságot, akkor jobb ha most lesz vége, mert később jönnek nagyobb gondok is.

A srác is mit fog csinálni, ha jön egy nagyobb baj és akkor jut eszébe a lánynak, hogy vmi nem jó és akkor már ott van lakáshitel, 2 gyerek? Akkor aztán lehet az anyagiakon gondolkodni...

Nem lesz könnyű az biztos, lassan itt a május nekem is és még mindig rajta jár az eszem, holott piszok szemét módon bánt velem azok után amit érte tettünk és mégis hiányzik rettenetesen.

Én is bizom benne, hogy igy kellett lennie és jön majd egy jobb...

bocs, hosszú lett

2010. febr. 5. 02:59
 14/26 anonim válasza:
100%
Az okostojás, aki a gyári melót emlegette, nézzen már körbe! Magyarországon ezekben az ínséges hónapokban szerinted munkaerőt vesznek fel a gyárak? Mert akkor nem értem miért van a sok hír folyamatosan az újságokban, híradókban, hogy emberek százai, ezrei kerülnek utcára egy gyár, vagy üzemegység lezárásakor... Nem mindenhol vannak gyárak, sok a családi vállalkozás, még több a becsődölt vállalkozások száma. Multikhoz tud elmenni az ember csak (pl. tesco) melózni, de ott meg bizony várni kell, mert vannak, akik sokkal hamarabb jelentkeztek. Előbb-utóbb mindenki ott köt ki sajna, és dolgozik éhbérért. Aki gyorsan akar munkát találni, az vagy saját munkahelyet teremt, vagy multiba megy (de ott is várni kell, mert bőven van jelentkező). És nézzétek meg azt is, hogy most az a világ járja, hogy a diplomások sem tudnak egykönnyen elhelyezkedni. A kérdés alanyai között nincs akkora nagy különbség, szerintem a csajnak türelmesebbnek kellene lennie, ha csak egy kicsit is szereti a srácot, és örülni, hogy egyáltalán Ő talált munkát szinte egyből az iskolapad után. Ha egyéb problémájuk nincs, és emiatt mondja ki, hogy legyen vége, akkor ezt a kapcsolatot nem is érdemes sajnálni, és egyértelmű, hogy a csajt csak a pénz iránti vágy hajtja. Kár szépíteni, mert erről van szó. A kérdés feltevője írta is, hogy nem kell egymást eltartani. Pénzéhes, önző 'k'! Akármit is mond indokolásnak, nem szabad hinni neki, akárhogy hízeleg, nem szabad hinni neki. Ha igazán szeretné a srácot, nem tenné ezt vele. Gondoljátok tovább... Mi van, ha a srác talál egy jó állást? Együtt maradnak, talán jön egy gyerek is, közös lakás vásárlása, egyebek, és közben a srácot kirúgják, vagy megszűnik a cég? Akkor újra eljátsza ugyanezt? Egy lelki terror, amit művel, de az a legrosszabb, hogy még ha el is csöndesedik, meg nem változik az ilyen. Épp neki kellene pedig változni, és igenis ösztönözni a párját, segíteni, hogy találjon munkát, sőt, ha már olyan könnyen jutott munkához a nagyságos asszony, talán átmenetileg a saját munkahelyén is szét lehetne nézni, nem debár? A vérszívó pióca biztos belehalna, ha véletlen összefutnának a munkahelyen is napi két-három szünetben... De lehet össze sem futnának. Egy szó mint száz, így, csak egy olyan ember viselkedik, aki nem szereti a másikat! A srácnak egyébként kívánom, hogy találjon mielőbb munkát, meg egy normális barátnőt, ne egy piócára vesztegesse az idejét. Nekem is volt ilyen barátnőm, nem is egy. Amikor találtam melót, már mindegyik tárt karokkal várt volna, de nekem a szerelem az nem egy pénzért vett boldogság, hanem a jóban-rosszban teljes skálája! És én sem lustaságból nem dolgoztam, hanem sokáig nem volt lehetőségem rá. Aztán dolgoztam tesco-ban (ahová elég nehezen jutottam be), diplomával árufeltöltő voltam, aztán egy bútorgyárban voltam segédmunkás, de a cég megszűnt, most olyan munkahelyen, és munkakörben dolgozom, hogy nap mint nap találkozok ezernyi álláskeresővel, álláslehetőség pedig alig-alig akad. De nem tudom, hogy nem bírja valaki ezt felfogni, mikor a tévé-rádió-egyéb média mind-mind ezt szajkózza... Remélem, a kérdésben szereplő nő is szembesül egyszer ezzel a helyzettel, hátha akkor megtanulja... Bár nőként könnyebb melót találni, megvannak a fortélyai a dolgoknak (szerintem azért is tenni kell valami 'szivességet', hogy suli után valaki egyből álláshoz jusson...) A srácnak tényleg annyit üzennék, hogy menekülj barátom, ez a nő sosem fog igazán szeretni, mindig talál hibát. Most a melót, aztán lehet azért akar majd szakítani, mert meglátja az első ősz hajszálad, vagy mert nem alszol állva...
2010. febr. 5. 03:49
 15/26 anonim válasza:
100%

Úristen még ilyet,pénz miatt? ez hülyeség:S valószinű nem szereti, vagy talált mást, ilyen nehogy már probléma legyen, főleg ha nem tehet róla a srác, ilyet hogy lehet meg-nem érteni?:Sa másik meg ha nem kell eltartani, akkor mi a baja? nem értem.Ez kamu szöveg!

XD az is lehet pénzéshes a csaj :D:D( na jó nem hiszem)

de valószinű ez csak egy kifogás. Jaj most azért mert neki van munkája?... óó már egyből igy kell viselkedni pff lehet jobban is jár a srác h szakítanak.

***Ja, madjnem elfelejtettem , a kérdésre a válasz : Nem, emiatt tuti nem szakítanák vele.***

Annyit tudok még mondani , sajnálom a srácot!

utálom az ilyen embereket!

ui: bocsi kicsit felhúztam magam :D

2010. febr. 5. 04:08
 16/26 anonim ***** válasza:
68%

Nem egészen a kérdésre válaszolok, DE ezen az oldalon is rengetegszer olvastam, hogy ha egy nö tartja el a férfit az nagy gond, meg ilyet ne csináljon egy nö se, ha csak ö keres, akkor a férfi csak kihasználja, stb. (olvassatok kicsit vissza!!)

Ha egy nö aztán nem akarja eltartani a másikat, akkor meg anyagias, szemét alak.

Itt eléggé ellentmondásosak az emberek, mindegy, hogy mit csinál valaki, azt elitélik.

Azt, hogy egy kapcsolat tökéletes, egy kivülálló sohasem tudhatja. Lehet - söt nagyon sokszor igy is van, hogy kifelé minden OK, de belül vannak komolyabb nézeteltérések. Ha a lány azonnal kapott munkát, akkor azért a férfinek se lehet annyira nehéz valamilyen munkát vállalni. Az, hogy keres, még nem sokat jelent, sok függ attól, hogy MIT keres - ha pl. feltétlen könnyü, jól fizetö állást hajlandó csak elfogadni - esetleg végzettség nélkül - , akkor tényleg nem sok esélye van rá.

Az teljesen érthetö, ha egy pár egyike nem akarja a asikat eltartani - és különösen a lány részéröl annyiban jogos, hogy ha ö a keresö, és idövel gyereke lenne, akkor attól kezdve nincs miböl megélnie se néki, se a gyereknek.

2010. febr. 5. 07:42
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a srác meg se próbálna munkát keresni, akkor én is kidobnám, mert utálom a lusta disznókat, de ebben a helyzetben, amit leírtál, semmiképp sem, főleg ha szerelmes lennék belé. Egy pár boldogsága nem ezen múlik. Ez csak kifogás a lány részéről, mert már nem szereti a barátját és kell neki valami jó ürügy, hogy ott hagyhassa.
2010. febr. 5. 08:36
 18/26 anonim válasza:
100%
Na, mikor a kérést kiírtuk, gondoltam, hogy jönnek majd ilyen kötekedő alakok is. De elmondanám, hogy a sztoriban említett srác lennék, aki pedig a kérdést föltette, egy ismerősöm. A kapcsolatról annyit, hogy 8 hónapja vagyunk együtt,és semmi gond nem volt ezen kívül, de még hangos szó, veszekedés sem volt egyszer sem. Lehet épp ez a baj? Én egy türelmes, átgondolt ember vagyok. Szakmáim mellett egyébként olyan helyekre is jelentkeztem, ahol bizony kemény fizikai munkákról van szó. Mindenhová beadtam fényképes önéletrajzot is, ahová kérték, motivációs levéllel együtt, sőt, párom tanácsára még jópár olyan helyre is, ahová nem is keresnek munkást jelenleg, és bérigénynek mindenhol minimálbért írtam. Eddig még nem hívtak, de ez nem garancia arra, hogy sosem fognak. Egyébként igen, neki sikerült könnyen, de az osztálytársai még mindig az apróhirdetések Munka/Állás rovatában hirdetik magukat, és várják a lehetőséget. Ő sem azért tudott elhelyezkedni, mert 'sláger-szakmája' van, hanem szerencséje volt.
2010. febr. 5. 09:26
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem értem a szitut. Ha a srác próbál munkát keresni, és ezt a lány is elismeri, akkor miért kell felülértékelnie a kapcsolatot. Ennek így semmi értelme. Itt más is áll a háttérben. Mert szimplán azért, mert a párom nem kap munkát, azért még nem változik a szerelmem iránta. Más lenne, ha nem is keresne, és elvárná, hogy eltartsam. De nem ez van.

A lány nem szereti igazán a fiút. Ha én szeretek valakit, akkor jóban-rosszban. Kiállok mellette a nehezebb időkben is. Egyébként ennek a kapcsolatnak hamarosan vége lesz. És nem azért mert a srácnak nincs munkája, hanem mert a lány már nem szereti.

2010. febr. 5. 11:02
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se őszinték. Ha rendes a fiú és akar munkát, semmi gond az eltartással. Ha egy lusta link alak, aki kihasználja a csajt, akkor kalap-kabát, mehet.

Ez fordítva is igaz lenne, a pasiknak se kötelességük eltartani olyan nőket, akiknek büdös a munka. Természetesen más kérdés, ha hasonló helyzetben nem találnak munkát, de keresnek, vagy otthon vannak a gyerekkel.

Ez esetben a csaj nem szereti a fiút. Mindketten jobban járnak, ha szétmennek.

2010. febr. 5. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!