Szerintetek normális a barátnőm? Vagy ez már valami betegség?
Barátnőm 22 éves, szüleivel lakik. dolgozik és elég jól keres, kb netto 230-240 ... haza nem ad, mondjuk megértem mert a szulei is jol keresnek. otthon eszik, otthon fogyaszt mindent. ő soha egy fillért nem költ SEMMIRE de tényleg semmire. mondtam neki h menjünk el szilveszterkor sétahajokázni ami kb. 2e ft. azt mondta neki nincs erre pénze... de gyakorlatilag mindenre ez a válasza. még egy péksüteményt sem vesz soha, azt is otthonrol viszi
vélemény?
Szerintem normális, csak tényleg kicsit hülyén áll a pénzhez. Vannak ilyen emberek (köztük én is), akiknek, ha valamire pénzt kell kiadniuk, amire mondjuk nem számítottak, akkor azt kb. traumaként élik meg. :-/ És egyébként függetlenül a befolyt pénz mennyiségétől. Ez a sóherség egyfajta agybaj, ezt más, nem spórolós személy nem tudja átérezni, sem megváltoztatni. Én pl. nagyon puritán ember vagyok, bizonyára a barátnőd is. Mi a magunkra való pénzköltést pénzkidobásnak éljük meg. Nagyjából ennyi a háttere. Ha egy ilyen emberrel jót akarsz tenni, akkor ne tukmálj rá semmit, amiért fizetni kell. Legalábbis eleinte, mert nem fogja magát jól érezni. Inkább próbálj meg vele beszélni erről, és ne úgy tekins rá, mint egy idiótára, hanem úgy, mint aki tényleg segíteni szeretne neki.
De amúgy lehet, hogy rohadtul nem ez a helyzet a bnőddel. XD De én erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!