Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csalódtál már valamelyik...

Csalódtál már valamelyik szülődben, nagyszülődben, mint emberben?

Figyelt kérdés

Úgy értem, felnőttél, s hirtelen nem mint családtagra, hanem mint emberre nézel. És meglátod, hogy anya akarat gyenge. Vagy apa jellemhibás. Vagy nagypapa széltoló.

Remélem érthető a kérdés. Történt veletek ilyesmi? Ha igen, változtak az érzéseitek a szülő iránt? Gyengült, vagy erősödött, hisz kiderült, ő is csak ember?

2010. febr. 3. 10:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
rengetegszer. de soha nem tudnék igazán haragudni egyikőjükre sem, mert szeretem őket. de legtöbbször azért csalódtam bennük, mert nem értettek meg igazán, és félrereagálták a dolgot. rossz volt gyerekként kiszolgáltatva lenni a kedvüknek. a legtöbb szülő-gyerek kapcsolat szerintem ott csúszik el, hogy a szülő nem érti meg kellően a gyerekét, gyerek meg nem érti mit akar a szülő és miért. ha a kapcsolat szilárd, mindketten megbocsátanak egymásnak, ha nem borul a bili...
2010. febr. 3. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Én édesapámban csalódtam, túl nagyot, sajnos. Amikor a szüleim elváltak, felénk se nézett (ketten vagyunk testvérek), bár váltig bizonygatta a válás során hogy ő bele fog halni hogy "elválasztják" a gyerekeitől. Aztán amikor édesanyám számonkérte rajta a gyerektartást, ami nevetséges összeg egyébként (20 ezer forint/gyerek), fejébe vette, hogy az ellenségei vagyunk, és ki akarjuk őt semmizni. Azóta ennek az ügynek a kapcsán folyamatosan fenyegetőzött, mindent a fejemhez vágott, olyanokat, amiket egy szülőnek sosem kéne a gyerekének mondania - főleg, hogy nekem, mint gyereknek elméletileg nincs közöm a gyerektartáshoz... csak ugye már 20 éves vagyok, és ettől úgy érzi, hogy nekem kell mondania a magáét (hátha én megsajnálom).

Így jöttem rá, hogy apám egy ostoba, önző ember, akiben túlteng az önsajnálat... :/ Sajnos, igen, változtak az érzéseim iránta: nyolc év alatt sikerült elérnie, hogy már sem tisztelet, sem szeretet nincs bennem iránta, mint apa iránt. Én mindent megtettem, hogy javítsak ezen a kapcsolaton, de már minden hiába. :) Szentül hiszi, hogy direkt ártani akarok neki a testvéremmel, és édesanyámmal.

2010. febr. 3. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Kérdésedben a válasz.

Ők is csak emberek, megannyi hibával.

Számomra bármi megbocsátható.

Kivételt képez a szeretetlenség, kegyetlenség, nagyfokú önzés.

Ezek azok, amiket soha nem lennék (vagyok) képes megbocsátani.

2010. febr. 3. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm...végülis igen,de már gyerekkoromtól nagyapámban...undorító elmebeteg ember volt,lekötpött,megalázott, megvert stb stb...amikor meghalt megkönnyebbültem.

Apámban meg viszonylag pozitívan csalódtam,mióta nem vagyok otthon egésznormális lett:D

2010. febr. 3. 11:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Értem a kérdésed. Én is szembesültem ezzel, hogy amikor felnőttem, hirtelen észrevettem, hogy a szüleim is emberek (jó, hülyén hangzik, de...) hogy nekik is van személyiségük, saját életutuk, amiben én "csak" a gyerekük vagyok, vagy hogy is fejezzem ki... De szerencsére nem ért semmilyen meglepetés vagy csalódás. Továbbra is jó embernek tartom őket. Vagyis mostmár jó embereknek tartom őket, nemcsak anyának meg apának meg mamának meg ilyesmi :)
2010. febr. 3. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én anyámban csalódtam. Mindig bizonygatta, hogy ő mindenkinél jobb anya...aztán most kiismertem és nála önzőbb emberrel még nem találkoztam. Nem dolgozik és nem is akar elmenni, pedig 10 milliós hitelünk van, apukám meg "kidolgozza a belét". Engem leszar, azt se tudta eleinte, hogy milyen egyetemre járok...Szóval mostmár nem szeretem úgy mint régen.
2010. febr. 3. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleimben, amikor rájöttem, hogy valami fel nem fogható módon gyűlölik apámat, és ezért minket (tesómat és engem) sem szeretnek annyira, mint az unokatestvéreinket. Mondjuk ez a negatív kivételezés inkább visszanézve lett feltűnő, mióta felnőtt vagyok, már nem olyan látványos. Vagyis úgy mondom, hogy nekem gyerekkoromban nem igazán tűnt fel, hogy mi a tesómmal "másodlagosak" vagyunk bizonyos értelemben, pedig ez akkor még valósabb dolog volt, most felnőttként már nem így van, de most jobban látom visszatekintve, hogy gyerekkoromban mi miért volt úgy, ahogy.

Amúgy nagymamámmal nincs különösebben bajom, sok dologban nem értünk egyet, de jól el szoktunk beszélgetni. Nagyapámmal viszont kevésbé szeretek együtt lenni, mert ő szinte kényszert érez arra, hogy a politikai nézeteit rám erőltesse. És igazából nekem ez volt felnőttként csalódás, arra rádöbbenni, hogy nagyapámnak csak e körül forog az élete. Amúgy ebből kifolyólag utálja apámat is. Mert apámnak más a meggyőződése, nem mintha apám bármikor is vitát kezdeményezett volna vele ilyesmiről.

2010. febr. 3. 11:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, apámban. Kiderült, hogy egy kétszínű, önző alak, aki saját magán kívül senkit sem szeret,a családját a legkevésbbé! Régen el sem tudtam volna képzelni, hogy egy gyerek ne szeresse a szüleit, de sajnos az élet erre is megtanított...
2010. febr. 3. 15:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ! Úgy látszik, legtöbben az édesapjukban csalódtak, én is így vagyok ezzel. Pedig régen, egészen kicsi koromban még azt mondtam, ő lesz a feleségem (nem elírás, valahogy mindig összekevertem a két dolgot ;)).

Nagyon egyetértek azzal a hozzászólással, hogy mi, gyerekek csak a szüleink életútjának részei vagyunk, a velünk elkövetett hibákból tanulnak (vagy nem) ők is (vagy mi is).

Jó éjt mindenkinek! :)

2010. febr. 3. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!