Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám nem akarja, hogy...

Az anyám nem akarja, hogy önálló legyen a hugom! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek a nővéremmel és a húgommal.A nővérem tartósan beteg ezért anyum itthon van vele.Viszont egyszerűen nem hagyja érvényesülni a húgomat, mivel ő a legkisebb állandóan kényeztette, mindent megkapott, még most is úgy tekint rá mintha kicsi lenne pedig már 10 éves.Iskolába kíséri, nélküle nem mehet sehova.Épp ezért barátai is csak az iskolában vannak.Velem is nehezen engedi el akárhova, közelharcot kell vivni vele.Pedig én is már 20 éves vagyok.Nem bírom elnézni ezt az egészet hiába mondom, neki, hogy ezzel nem használ hanem árt neki de nem hallgat rám. A húgom ezért is zárkozott egy kicsit.Nem tudom, hogy vezethetném rá anyut, hogy ne csinálja ezt és segítse önnálósulni a tesómat, mert ha így halad később csak rosszabb lesz.Teljesen el vagyok keseredve, apura sem tudok számítani, mert ő ráhagy mindent anyura. Olyan rossz nézni, hogy a többi ilyen idős gyerek lent játszadozik addig, húgom itt van magába,akinek van valami jó tanácsa írjon.Köszönöm
2008. aug. 17. 22:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibákért!!
2008. aug. 17. 22:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha anyukáddal nem megy,akkor próbálj meg esetleg apukáddal vagy más családtaggal beszélni a problémáról,hátha ő rájuk jobban hallgatna édesanyád,mondd el nekik,hogy Te csak jót akarsz a hugodnak,végülis már nem olyan kicsi..

Esetleg beszélhetsz nekik a következményekről,mármint,hogy a tesód,így egyre zárkózottabb lesz,ha nem mehet el sehova nem lesznek barátai,meg bár lehet hogy ez még korai,de az önállóságot is meg kell tanulnia,hogy később tudjon érvényesülni..

Én tapasztalatból mondom,hogy kell valamilyen fajta önállóság már ilyen korban is,engem nagyon féltettek szüleim,aztán egy tragédia miatt(édesanyám meghalt),bizony hamar fel kellett nőnöm,ami nehéz volt,mert akkor abszolút nem voltam önálló..

Szóval mindenképp próbálj javítani a helyzeten,nem lesz egyszerű,de sok sikert kívánok!

2008. aug. 17. 22:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nagyon makacs az anyum.Akire hallgatn az nagymamám de ő már sajnos meghallt, és a papámmal nincsenek olyan viszonyban.Apuval az a gond, hogy nagyon elfogult ő nem nem nagyon szól bele ezekbe a dolgokba elég baj, mondjuk, már más közelebbi ismerősök is észrevették ezt, hogy mennyire félti a húgomat az anyám.Mondtam már nekik is, hogy célozzanak rá de sajnos nem jártak sikerrel, nem veszi komolyan anyám őket.Olyan tehetetlennek érzem magamat, ennél rosszabb nincs.:(
2008. aug. 17. 23:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokat nem tehetsz, legalább is azon kívül hogy kitartóan próbálod rábeszélni hogy nem jó amit csinál. Az én tesómat sem engedték kiskorában sehova, most 24 éves, zárkózott, depressziós, nincs munkája mert nem képes beilleszkedni sehova, nincsenek barátai és nem is igazán voltak sose. Ez nagyon rossz egy gyereknek, később pedig még rosszabb lesz. Szóval beszélj ilyenekről anyudnak, hátha elgondolkodik rajta.
2008. aug. 18. 00:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hugoddal próbálj elbeszélgetni. Kérdezd meg, szeretne e játszani a játszótéren a többiekkel, egyedül iskolába menni, sportolni járni. A válasz biztosan határozott igen lesz, én ezeket a jogokat, olyan nyolc éves koromban kivivtam magamnak. Utána beszéljétek meg anyukátokkal, de lássa, hogy a hugod is nagyon akarja. Utána beszélj anyukáddal négyszemközt is, mutass rá, hogy ezért olyan zárkózott a kislány. Szerintem a pedagógusok közül is érdemes bevonni valakit, ha olyan, mondjuk a hugod osztályfőnökét. Anyukád nagyon elront valamit a nevelését illetően, és nem árt, ha egy szakértő mutat rá erre. Sok sikert
2008. aug. 18. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!