A mindent kimagyarázást hogyan lehet "kezelni"?
Drága férjem tulajdonsága, hogy ha vitázunk, és időközben rájön, hogy nekem van igazam, akkor nem belátja, hanem elkezdi csűrni-csavarni a dolgokat addig, amíg én nem leszek a hibás. Én ilyenkor esdig csak legyintettem, de már kezd zavarni ez. Semmi mas probléma vahy baj nincs vele :)
Hogyan lehet ezt a tulajdonságot kezelni, terelni, fondorlatosan megoldani? Női praktika erre?
A jellemtelen ember az marad mindig, nincs mit tenni vele.
Aki őszinte, egyenes, az mindig belátja, ha a másiknak van igaza, és bocsánatot kér. Aki erre képtelen, az is marad. Semmi, és senki nem számít az ilyen embernek, csak, hogy nehogy be kelljen ismernie, hogy nem volt igaza, mert egoista. Undorító egy jellem, és hosszú távon nem lehet vele együtt élni, mert minden téren ilyen. Mióta vagytok együtt? Én 15 év után jöttem rá, hogy kár volt ennyi évet ilyen emberre pazarolni.
"Bánt, és értelmetlennek gomdolom, hogy nem nevet egyet, hogy valóban, így van, hanem elkezd taktikázni, játszani, majd a végén lelkiismeretfurdalást hoz elő belőlem."
Szerintem ez egy ego harc kettőtök közt.Az ilyen mindig két személyes.Senki az égvilágon nem tudna velem egózni ha nem megyek bele a játszmájába.Van amikor tök mindegy hogy kinek van igaza.Már kérdeztem de arra nem válaszoltál, hogy akadályoz ez az "ellenállása" téged a cselekedeteidben , személyes éned fejlődésében, stb.Tudom hogy kibaccott nehéz a saját egonkat visszafogni.Azt is tudom viszont, hogy a másik embert egoból , rafinált eszközökkel a büdös életben nem fogom tudni megváltoztatni.Ha már én tudok változni az fél siker.Én is harcolok egozok nap mint nap, de elöbb utóbb azért mindig belátom, hogy a másik embert sokkal könyebb "legyőzni" mint saját magunkat. Valamelyik bölcs azt mondta , hogy az igazi ellenség nem a másikban lakozik hanem bennünk.Teljesen igaza van.
Köszönöm a válaszokat :)
24 éves házasok vagyunk.
Kèt erős egyéniség vagyunk valóban, és talán ezek a viták az egónk harcai. Sosem erősen, felhergelten vitázunk, es a gondom abban van, hogyha momdjuk - most egy példa èrzékeltetni - szóba kerül, hogy milyen színű autója volt XY-nak, es ő pirosat momd, én zöldet, majd később egy találkozó alkalmával az illető elmondja, hogy zöld autó volt, akkor a Fèrjem nem elfogadja a tényt, hanem tekergeti a színeket, a tulajdonos megbízhatósagát, bármit:)
Nem szoktam ebből ügyet csinálni, csak most ez elkezdett foglalkoztatni.
Talán a büszkeségemet sérti, nekem miêrt nem lehet igazam? :) tudom, hogy ő az uram... Nem ezt kêrdőjelezi meg a kèrdésem. Csak most kiváncsi lettem :)
12-13 vagyok.Tudom kissé szigorú voltam.Én magam is csinálom nap mint nap az egós harcaimat, hasonló helyzeteket is élek meg mint Te. Mégis azt kell mondanom, hogy a másik embert akarattal nem tudjuk megváltoztatni.Néha megtapasztalom, hogy ha sikerül túl lépnem az egós játszmán (nem úgy hogy a másikat lenézve ráhagyom)akkor a másik ember mintha önként magától kezdene változni.Tudom, hogy ezt a legnehezebb megtennünk.Amúgy most az jutott eszembe, hogy nem lehetek abban sem biztos, hogy neked a "férjeddel szemben" az lenne a legjobb , hogy "túllépj az egódon" , lehet, hogy még meg kell tanulnod hatékonyabban megvédeni magad a férjed egójával szemben.
Lehet abban is igazság, hogy amig az egónk nem erősödik meg igazán amig az ego szintjén nem tudjuk megvédeni magunkat , addig nem is érdemes túllépni az egon,(talán nem is tudunk addig) mert az lehet , hogy csak önbecsapás lesz.
Az , hogy belátod, hogy Te is ego harcot folytatsz az már fél siker szerintem .Már egy kicsit másképp látod őt is.
Ő az urad???? Ezt, hogy érted?
Az élet minden terültén így működtök?
Úgy èrzem én is, hogy magamat csapnám be, ha azért hagynám rá, mert "eldöntöttem", hogy elhagyom az egómat, nem pedig a csírájában elfojtás miatt. Ez a folyamat hosszabb és mélyebb lesz.
Kedves utolsó, hogy érted a kérdésed?:)
Hát... nagyon nehéz ember lehet, ha még neked se tud engedni soha.
Borítsd föl és gyámbászd meg! Ha nevettek, nyertél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!