Volt párom azt akarja, hogy továbbra is ő nevére jöhessen a családi pótlék (amit aztán odaad nekem), azért, hogy továbbra is kaphassa a családi adókedvezményt?
nem jelenteném a különköltözést, így ő kaphatja az adókedvezményt
mi nem érthető azon, hogy nem a bejelentés számít, hanem az hogy együtt élnek-e?
NEm mindegy, hogy az anya egyedülálló-e, csap összege, gyápos napok száma, satöbbi...
Aztán csodálkozunk, hogy az elvált apuka teljesen lecsúszik, hajléktalan lesz......
Otthagy mindent, aztán oldja meg az életét. Kedves kérdező! Azt mondod, hogy a férjed egy jó ember, segíti a gyerekeit, lemondott mindenről. Akkor te is legyél jó ember, és ne engedd, hogy kicsússzon a lába alól a talaj.
Majd ha nem adja oda, akkor nézhetsz nagyokat.
Neked sem kehet sok pénzed a elírtak alapján.
A helyzet a következő jogilag:
Az jogosult családi pótlékra és ez alapján családi kedvezményre is, aki a gyermeket a háztartásában neveli.
Tehát a jogosultak akár külön lakcímen is lehetnek, nem ez a feltétel, hanem a közös háztartás megléte a gyermekkel.
A helyzet emberileg:
Ha nekem nem lenne adóköteles jövedelmem, amelyre tekintettel a családi kedvezményt tudnám érvényesíteni, és a volt párom felajánlaná, hogy ilyen szempontból "rendelkezésre áll", és az ő jövedelme után érvényesített kedvezmény összegét átadja Nekem, hogy több maradjon a gyereknek, akkor bizony belemennék. Maradna az én nevemen a családi pótlék, nem kérnék EGYEDÜLÁLLÓSÁG címén magasabb összegű csp-t a gyerek után, meg sehova, soha nem jelenteném azt, hogy egyedül nevelem, és elfogadnám a volt társam felajánlását, pláne, ha tényleg megbízható és kettőnk között maradna a dolog.
Ha Ti nem veritek ezt a dolgot nagydobra, akkor mástól nem fogják megtudni...
És amint lenne adóköteles jövedelmem, már véget is vetnék ennek a dolognak, de addig bizony élnék a lehetőséggel, tekintettel a gyerekemre.
Mindenki maga dönt, hiszen elmúlt már 18 éves...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!