Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt párom azt akarja, hogy...

Volt párom azt akarja, hogy továbbra is ő nevére jöhessen a családi pótlék (amit aztán odaad nekem), azért, hogy továbbra is kaphassa a családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés
Ez így nincs rendben, nem? Származhat nekem ebből bajom, ha belemegyek? Nem akarom elvenni a pluszpénzét, de ha ez neki már nem jár, mert szétmentünk, és a gyereket már én nevelem, akkor ez így csalás, nem?
2014. dec. 12. 14:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
33%
a gyerek pénze nem a tiétek, ki veszi meg a gyerek segére a wc papirt te vagy az ex
2014. dec. 12. 20:01
 22/29 anonim ***** válasza:
27%
én kérném a családit a nevemre, de nem jelenteném a különköltözést, így ő kaphatja az adókedvezményt, amit oda is adhat neked akár
2014. dec. 12. 20:15
 23/29 anonim ***** válasza:
25%

nem jelenteném a különköltözést, így ő kaphatja az adókedvezményt

mi nem érthető azon, hogy nem a bejelentés számít, hanem az hogy együtt élnek-e?

NEm mindegy, hogy az anya egyedülálló-e, csap összege, gyápos napok száma, satöbbi...

2014. dec. 12. 20:45
 24/29 anonim válasza:
ne biz meg benne.
2014. dec. 12. 23:05
 25/29 anonim ***** válasza:

Aztán csodálkozunk, hogy az elvált apuka teljesen lecsúszik, hajléktalan lesz......

Otthagy mindent, aztán oldja meg az életét. Kedves kérdező! Azt mondod, hogy a férjed egy jó ember, segíti a gyerekeit, lemondott mindenről. Akkor te is legyél jó ember, és ne engedd, hogy kicsússzon a lába alól a talaj.

2014. dec. 13. 07:43
 26/29 anonim ***** válasza:

Majd ha nem adja oda, akkor nézhetsz nagyokat.

Neked sem kehet sok pénzed a elírtak alapján.

2014. dec. 13. 13:11
 27/29 anonim ***** válasza:

A helyzet a következő jogilag:

Az jogosult családi pótlékra és ez alapján családi kedvezményre is, aki a gyermeket a háztartásában neveli.

Tehát a jogosultak akár külön lakcímen is lehetnek, nem ez a feltétel, hanem a közös háztartás megléte a gyermekkel.

A helyzet emberileg:

Ha nekem nem lenne adóköteles jövedelmem, amelyre tekintettel a családi kedvezményt tudnám érvényesíteni, és a volt párom felajánlaná, hogy ilyen szempontból "rendelkezésre áll", és az ő jövedelme után érvényesített kedvezmény összegét átadja Nekem, hogy több maradjon a gyereknek, akkor bizony belemennék. Maradna az én nevemen a családi pótlék, nem kérnék EGYEDÜLÁLLÓSÁG címén magasabb összegű csp-t a gyerek után, meg sehova, soha nem jelenteném azt, hogy egyedül nevelem, és elfogadnám a volt társam felajánlását, pláne, ha tényleg megbízható és kettőnk között maradna a dolog.

Ha Ti nem veritek ezt a dolgot nagydobra, akkor mástól nem fogják megtudni...

És amint lenne adóköteles jövedelmem, már véget is vetnék ennek a dolognak, de addig bizony élnék a lehetőséggel, tekintettel a gyerekemre.

Mindenki maga dönt, hiszen elmúlt már 18 éves...:)

2014. dec. 14. 14:47
 28/29 anonim ***** válasza:
Kösz a lepontozást. Szóval szerintetek az etikus, hogy mindent otthagyjon a szerencsétlen, utána meg még azt a kicsit is elvennétek tőle. Az anya NEM TUDJA igénybe venni, így neki semmiképp sem lehetne ez plusz pénz, max ha apuka igénybe veszi, és ad belőle. Vagy nem ad. De ha nem ad, az anyának akkor sem jobb, ha az apa sem kapja. És írja a kérdező, hogy jó ember, jóban váltak el, akkor minek legyen vele bunkó? Nem csoda, hogy mi a közvélemény ma az egyedülálló anyákról. Megértem, ha a pasi félrek-rt, meg átvágta meg megalázta meg stb, akk minden bőrt leszednétek róla, de itt még az anya SAJÁT BEVALLÁSA szerint is egy rendes emberről van szó, akkor minek kicseszni vele??? Gusztustalan viselkedés...
2014. dec. 14. 18:55
 29/29 anonim ***** válasza:
arról nem beszélve, hogy a CSP egyedülálló összege 13.800, családosnak meg 12.600. Nem gondolom, hogy az az 1000ft megérné az emberséget... bár nálatok ki tudja... (válaszadóknak írtam)
2014. dec. 14. 18:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!