Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt párom azt akarja, hogy...

Volt párom azt akarja, hogy továbbra is ő nevére jöhessen a családi pótlék (amit aztán odaad nekem), azért, hogy továbbra is kaphassa a családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés
Ez így nincs rendben, nem? Származhat nekem ebből bajom, ha belemegyek? Nem akarom elvenni a pluszpénzét, de ha ez neki már nem jár, mert szétmentünk, és a gyereket már én nevelem, akkor ez így csalás, nem?
2014. dec. 12. 14:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
48%
Ne tartom jó ötletnek. Jelentsd be, hogy szétmentetek, a gyereket te neveled akkor neked jár a pénz. Ha azt vesszük a családi adökedvezményt is oda kéne, hogy adja, vagy visszamondania
2014. dec. 12. 15:07
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
Bocsánat, de ki a hülye, aki mindent lepontoz? Teljesen korrekt, pontos válaszokat írtam, jogszabállyal alá tudom támasztani.
2014. dec. 12. 15:09
 13/29 A kérdező kommentje:
Nem én pontozok, köszönöm mindenkinek a választ! Nehéz ügy, mert amúgy rendes, mindenét itt hagyta nekünk. Nem akarnék vele direkt kitolni, de azt sem, hogy én járjak pórul emiatt.
2014. dec. 12. 15:11
 14/29 anonim ***** válasza:
24%

Ugyanmar ha rendes es megbizhato, segitokesz en siman belemenek hogy o kapja a csaladit,miert kene megvoni? Azert mert elvaltatok?

ado csalas? Kormany, parlamenbe nagyobb adocsalas van mint amit te csinalna!

2014. dec. 12. 15:31
 15/29 anonim ***** válasza:
74%
A családi adókedvezmény nem a férjednek jár..hanem azért kapjátok,hogy a gyerekekre költsétek a plusz pénzt!!!...Neked semmi jövedelmed nincs?Mert a Te jövedelmedből is vissza kaphatod a családi kedvezményt...Ha nem él a gyerekekkel közös háztartásban,akkor a családi kedvezményt nem veheti föl.Ha meg rendes ember,és barátságban vagytok,akkor miért nem maradtok együtt..így nem lenne gond az anyagiakkal sem,a családi kedvezményt is igényelhetnétek,családi pótlékot stb,és a gyerekeknek is lenne egy család,ahol biztonságban,és boldogan élhetnének.
2014. dec. 12. 15:44
 16/29 anonim ***** válasza:
61%
Mindent otthagyott nektek, ő nehéz anyagi helyzetbe került, akkor mérlegeld, hogyha elvennéd tóle a családit és nem kapna adókedvezményt, akkor meg tudna e élni. Oké, hogy te neveled a gyerekeket, de ő meg lemondott mindenról.
2014. dec. 12. 15:45
 17/29 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
Addig, amíg te nem tudsz családi kedvezményt érvényesíteni, nem jársz rosszul. Valóban jogilag nem lenne rá jogosult, de ha te nem jelented fel emiatt, más sem fogja :) Neked nem lehet belőle bajod, ő érvényesíti jogtalanul, de ezzel gondolom ő is tisztában van.
2014. dec. 12. 15:51
 18/29 anonim ***** válasza:
35%
Az adókedvezményt és a családit sem a szülők kapják. Az a pénz a gyereké. Arra van hogy ruhára, étkeztetésre, gyógyszerre, stb. költsétek - Számára. Ergo nem értem hogy miért járna ez a volt párodnak. A jogi részéhez nem tudok hozzászólni, ezért további tanácsokat nem adok, mert lehet hogy ütközne a törvénnyel.
2014. dec. 12. 17:11
 19/29 A kérdező kommentje:
De végülis azt sem magára költi, mert ha bármi kell a gyereknek, szó nélkül megveszi neki, a gyt-n felül.
2014. dec. 12. 17:44
 20/29 anonim ***** válasza:
69%

Az adókedvezményt és a családit sem a szülők kapják. Az a pénz a gyereké.

Ez nem egészen igaz, a törvényben benne van, hogy a gyermeknevelés anyagi terheinek csökkentése a cél, azonban a csp nem a gyermekére, a jogosult a szülő. ÉS a rezsi befizetése pont ugyanúgy a gyermekre való fordítás, mint a ruha vásárlása...

2014. dec. 12. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!