Szülők! Kiengednétek külföldre (Ausztria) a lányotokat (20) dolgozni, minimális nyelvtudással?
Nem engedném. :)
De tekintve, hogy 20 évesről van szó... Nem nagyon lehet beleszólni.
20 évesen mióta kell neki engedély?
Egyébként én Németországban élőként mondom neked, hogy ha elvégez egy kb. 1 hónapos nyelvkurzust, be tud mutatkozni és megérti az alap dolgokat, már elmehet bébiszitternek (400-450 eurós alapon), ill. a gyárak többségébe is ottani munkaközvetítőn keresztül (kb. 1100 Eur). Ausztriában nem tudom mi a helyzet, de itt Németországban 2-3 hónap munka után már az állam állja a nyelvtanfolyamot, utána kellene érdeklődni, hogy ott hogy van, mert nagyon megéri elvégezni, saját pénzből meg nem olcsó. Szóval ha közben tanul, akkor 1-2 éven belül normális irodai munkája is lehet pl. (persze csak ha van valamilyen végzettsége is).
hm.. nem hiszem hogy engedélyt kérne, a véleményemet kérné ki.
Arra pedig elmondanám az aggályaimat
19 vagyok én is kijöttem, még fősuli előtt, ismerkedek a munka világával, meg hogy milyen amikor én vezetem a háztartást és intézek mindent az életemben.
én aránylag jól beszéltem a nyelvet, ha nem teljesen idegen neki a nyelv akkor nem lesz baj, hamar bele lehet szokni. Ha szeretne menni miért ne :) Az amugy se a világ vége. BÁrmi izgalmas történhet vele, új emberek között, ami még a jövőjét is meghatározhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!