Hogyan lehet a megrendült bizalmat helyeállítani?
A párom kapcsolatunk elején egyértelmű dolgokat írogatott a volt barátnőjének, számomra bántó, megalázó dolgokat. Ezzel kapcsolatban akkor hazudott is. A napokban derült ez ki számomra. Az indoka minderre az volt, hogy szerette volna, ha szenved a lány, amolyan bosszú-féle (az nem tudom, miért lenne az, ha az exnek szidja, és egy kis nyári kalandnak állítja be az aktuálist), akkor még nem zárta le teljesen a dolgot magában, satöbbi. Több, mint 5 évig voltak együtt, a lány megcsalta, többször is, ezért lett végül vége (többek között).
Tetteiben viszont teljes mértékben hűséges, odaadó, szeret, minden, akkor is, és most is. A volt barátnővel 5 év alatt nem volt hajlandó összeköltözni, velem pár hónap alatt megtette ezt. Nincs kétségem sem a hűsége, sem a szerelme kérdésében sem.
Viszont megrendült a bizalmam, nagyon. Mintha kitépték volna a szívem a helyéről. Olyanokat írt a volt nőnek... Nagyon megalázó. Kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy szeret-e engem, mikor féltékeny lettem rá, hogy beszélgetnek (a lány sokszor vissza akarta őt szerezni) gyakorlatilag gúnyt űzött belőlem (már rögtön aznap mesélte neki, hogy milyen féltékeny vagyok, nem akarom, hogy beszéljen vele- ez mellesleg nem igaz-, mire a lány: "és?" a párom: "hát beszélek veled, nem?"), mindenféle előzmény nélkül megjegyezte neki, hogy amióta szakítottak, látott egy-két lányt meztelenül, és neki van messzemenően a legjobb teste, nem egyszer egyértelműen szexre hívta, stb. Nem találkoztak azóta se, szóval tudom, hogy nem történt megcsalás- már fizikai-, de most nagyon nem tudom kezelni a dolgot.
Segítsetek, mit tegyek? Álompár voltunk eddig, szeretném, ha ez után is azok maradnánk. Most viszont ott a tüske bennem, és egyszerűen hülyének érzem magam. Mintha a kapcsolatunk első szakasza teljes hazugság lenne. A szemembe mondta, hogy szeret, miközben a lánynak ilyeneket írogat. Én ha tényleg szeretek valakit, nem tudok ilyet mondani másnak. És főleg, hogy egyik érve a dolog mellett az volt, hogy következmények nélkülinek hitte, sosem gondolta volna, hogy én ezt egyszer elolvasom és meglátom. Most komolyan, csak én vagyok az, aki nem azért nem írogat ilyesmit másnak, mert mi van, ha a párom véletlenül meglátja?
Nagyon bánt az egész helyzet, és nem tudom, hogyan lehetne jóvá tenni. Ebben kérem a segítségeteket. Most nem tudok vele semmiségekről beszélgetni, mintha mi sem történt volna.
Előre is köszönöm!
Ezek után te még vele vagy??? Szerinted még miket csinált a hátad mögött, amiről nem tudsz?
Biztos, hogy egy ilyen emberre akarod pazarolni az időt? Ezt csak te hitted tökéletes kapcsolatnak.
Elég egyértelmű, hogy te csak könnyű nyári kalandként indultál nála, akivel az exét akarta féltékennyé tenni. Teljes mértékben hülyére vett és megalázott a kapcsolatotok kezdetén. Az a baj, hogy ez nem évekkel ezelőtt történt, mert azt írod, kb egy éve vagyok együtt.. szóval nem lehet tudni, hogy egyszerűen csak lemondott az exéről, és beléd szeretett, vagy lemondott róla, és kényelemből veled maradt.
Az eljátszott bizalmat szinte lehetetlen visszaállítani. Ösztönös önvédelmi mechanizmus. Egy idegenben előbb bízol, mint abban, akiben már csalódtál. Hasonlóképpen jártam már én is sajnos, de én nem tudtam bízni többet az exemben. Halálosan szerelmesnek mutatta magát, küzdött, hogy az övé legyek, és közben másik vasat is tartott a tűzbe. Ez tényleg olyan jellemhiba, ami fölött nem tudtam szemet hunyni. Persze nem ez volt a szakítás oka, de könnyebbé tette a döntést, mikor kiderült.
Okosnak kell lenned, hogy felmérd, megéri-e folytatni. Ne feledd, minden jogod megvan ahhoz, hogy rosszul érezd magad, és meginogjon a bizalmad a párodban. Ha ő ezt nem érzi jogosnak (hiszen rég volt..), akkor nem akarja vállalni a felelősséget, nem bánta meg, csak azt, hogy kiderült. Nem szeret téged. Ha viszont komolyan át tudjátok beszélni, hajlandó bármit megtenni a bizalmad visszanyeréséért, akkor talán van még remény. Ha viszont a legkisebb jelét is érzed az érdektelenségnek, ne legyél egy ilyen ember lábtörlője.
" Álompár voltunk eddig, szeretném, ha ez után is azok maradnánk."
Igen, ez így van, egy ideig sokan tudnak álompár lenni, de nem a teljes valójuk, csak egy átmeneti életszakasz.
Ő igazából olyan (is), amilyennek most kiderült....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!