Mire kellhet iskolalátogatási papír az apának, ha ő külföldön dolgozik, és a gyereket már régóta én nevelem egyedülállóként?
Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 21:44
11/24 anonim válasza:
Családi pótlékhoz szokták kérni.
12/24 A kérdező kommentje:
Nem rossz a helyzetem! Nem irigylek tőle semmit! Még úgy sem,hogy csak hébe-hóba fizet tartásdíjat.Családi pótlékot viszont kapok itthon, mert én vagyok a gondviselő. Akkor ő felvenné kint Németo.-ban, de mire, a gyermek velem él... ez valahogy nem kerek. :(
2014. nov. 28. 13:58
13/24 anonim válasza:
kint magasabb a családi pótlék
mivel itthon kapod, kintről a különbözet jár csak pluszba, amennyivel magasabb a kinti
plusz a hatalmas adókedvezmény
14/24 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,hogy akár a különbözetet is megkapnám tőle,hisz a hátam mögött intézteti a gyerekkel... Ezért is tettem fel a kérdést, mert nem vagyok annyira tisztába a kinti dolgokkal. :(
2014. nov. 28. 15:05
15/24 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat.
2014. nov. 28. 15:06
16/24 anonim válasza:
10: "Visszaélni nem lehet vele, legfeljebb az zavarhatja az anyát, hoyg az apának valamivel jobb lesz a helyzete..."
A családi támogatásokat azért adják, hogy a gyermekek nevelésével kapcsolatos költségeket csökkentsék, ne pedig apukának a helyzetét javítsák. Ha ezt az összeget valaki nem a gyerekére fordítja, akkor igenis visszaélés. Ha apuka titokban intézi, akkor valószínűleg nem azért igényli, hogy a gyereknek legyen nyelvórára, táborra vagy ruházkodásra. Szóval vissza akar élni vele.
17/24 anonim válasza:
Az nem mindegy, hogy az ottani családi pótlékot veszi fel ezzel, vagy az adóbesorolása lesz jobb. Mert az utóbbi esetben semmiféle visszaélés sem történik.
18/24 A kérdező kommentje:
De ha én itthon kapom a családi pótlékot, akkor ő ott kint ettől függetlenül szintén felveheti? Valami nem oké a dologban...
2014. nov. 29. 15:55
19/24 anonim válasza:
FOGD már fel, hogy NEM családi pótlékot kap, hanem más adókategóriába kerül - ha nincs gyereke, akkor akár a fizetés 50-60%-át ie levonják adóba, ha van gyereke, akkor meg "csak" 36%-ot. És ez az, amiért fontos lenne neki.
20/24 A kérdező kommentje:
Felfogtam!Olvasva az összes kommentet, kissé összezavart...nem vagyok totál hülye. Azért köszi!
2014. nov. 29. 19:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!