"Amúgy is te vagy a menyasszony amit mondasz az a szentírás! Vagyis amit te akarsz annak kell lenni, nyugodtan kiverheted a balhét, ha valaki belemerne szólni. "?
Kíváncsi lennék, ha azt írnám ki ide a gyak-ra, hogy:
"A pasim készíti ki minden reggel a ruhámat, ti mit tennétek a helyemben, nem vehetek fel semmit ami nekem tetszik, mert akkor egyből rÍb@ncnak nevezne, meg csak duzzogna?"
Mit reagálnának rá ezek az emberek?
(a vita tárgya vagyok)
Csak a teljesség kedvéért a kérdés ez volt:
"Miért cserélik le a mennyasszonyok a fehér esküvői ruhát éjfélkor vörösre?"
Az ominózus válasz pedig így hangzott:
"Nem kötelező lecserélni. Már nem olyan merevek a szabályok. Valamint nem kötelező pirosra cserélni sem. Mindenki úgy szervezi a saját esküvőjét ahogyan akarja, és ahogy neki tetszik, ha valamit nem akar megtenni akkor nem kell.
Voltam már olyan esküvőn ami reggel 6.ig tartott és a menyasszony nem öltözött át.
Amúgy is te vagy a menyasszony amit mondasz az a szentírás! Vagyis amit te akarsz annak kell lenni, nyugodtan kiverheted a balhét, ha valaki belemerne szólni."
Ez szerintem is arról akart szólni, hogy nem kötelező lecserélni a ruhát, ha a menyasszony úgy szeretné, maradhat végig a menyasszonyi ruhában.
Csak az utolsó két mondat kicsit tényleg drasztikusra sikeredett.
Másfelől viszont szó sem volt semmi olyan helyzetről, hogy a menyasszony és a vőlegény azon vitatkoznának, hogy cseréljen-e ruhát a menyasszony éjfélkor.
Annak idején nem este volt a lagzink, hanem kicsit rendhagyó módon délután és én is úgy döntöttem, nem öltözök át. Egyrészt mert szerettem volna végig a menyasszonyi ruhában maradni, másrészt nem hiányzott a többletkiadás menyecskeruhára.
Eszembe sem jutott, hogy ne lehetne jogom egy ilyen döntésnek és csodák-csodájára a férjem sem érezte magát ettől elnyomottnak, vagy díszletnek.
Gyors válás sem lett belőle.
Nagyon szépen köszönöm azoknak, akik megértették, hogy mit is akartam írni, azzal, hogy én mint menyasszony nem engedek beleszólást a ruházatomba.
Sajnálom, hogy a kérdező ennyit nem volt képes felfogni, és kiforgatta a szavaimat. Nagyon sajnálom őt, és remélem nagyon jól fog állni rajta az a ruha, amit a vőlegénye valamint a többi "tanácsadója" fog választani neki. Illetve remélem nagyon boldog lesz a házassága miközben mások szabják majd meg neki, hogy mit és mikor tegyen...
Jah, és nyugodtan ebből is csinálhatsz külön posztot is!
Rég rohogtem ekkora
t, koszi hogy linkelted!!! :D
Az en szemelyes velemenyem a feherruharol, hogy az artatlansagot jelkepezi... na itt mar joforman senki sem artatlan...
felesleges a feher es a piros is mert mind aketto ertelmet vesztette mar...
ha atoltozik ha nem, mar reges-regen asszonyt csinaltak belole.
az eskuvo szamomra csak penzkidobas es nem lesz tole olcsobb a kenyer masnap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!